Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - chiefen

Sidor: [1] 2
1
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: januari 16, 2009, 00:08:11  »
För all del! Eftersom den bilen verkligen talade till mig, både innan och efter ombyggnation, känns det helt rätt att dela med sig av det jag har till de andra som också blivit fast för 300-serien.

2
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: januari 15, 2009, 14:26:43  »
Det var länge sen jag var här, men eftersom det frågades efter bilder, så slängde jag upp några.

Visst var det en riktigt trevlig kärra, synd att allt började jävlas bara...
Jaja, nu får någon annan nöjet att skapa den enda (?) 300-pickisen i landet, om nu inte bilderna avskräcker...  ;D

3
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: januari 15, 2009, 12:05:23  »4
Kyrkogården / SV: Lill-pickisen körd till skrotning
« skrivet: augusti 08, 2008, 12:55:53  »
Jo, det var en kul idé, men kanske fel bil att utgå ifrån.
Den var redan från början en aning opålitlig, och krockskadan på sidan gjorde inte saken bättre. Även om man lade ner mycket energi på att få flak och allt annat snyggt, så fanns den där skadan kvar, vilken kanske inte är så roligt.

Men om nån annan vill bygga sig en egen pickis, så är det bara att höra av sig för tips och sånt...  ;)

5
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: augusti 06, 2008, 11:11:19  »
Okej, mycket mer än så här kommer ni inte att få se och läsa om pickupen, för den är nämligen lämnad till skrotning.
Allt som jävlades skulle ta alltför lång tid att fixa, och även kräva en del kosing.

De främsta orsakerna var att den läckte olja på fler ställen än i ventilkåpan, där jag bytte packning. Den fick också en avbränd huvlåsvajer, och gasvajern brändes också av, och ersattes med en tunn kabel som jag hade i bilen. Det var också så mycket att göra innan reggning till lastbil, att jag kände att det helt enkelt inte kunde genomföras på ett smidigt sätt.

Så tack och hej!

6
Kyrkogården / Lill-pickisen körd till skrotning
« skrivet: augusti 06, 2008, 11:07:33  »
När allt började jävlas, och jag varken hade tid, pengar eller energi för att fortsätta med projektet, var det enda alternativet att köra den till en skrot ett par mil därifrån jag bor..    :'(

Ägaren av skroten blev lite överaskad när jag kom med den, och sa att det i alla fall inte fanns någon brist på idéer, vilket var kul att höra.

Så om någon vill ha en färdigkapad 342:a, så kanske ni kan få köpa tillbaka den av skroten, om ni har tur  ;)

Har också köpt en bil som går att färdas i utan att man behöver vara orolig och tänka på vad som går sönder härnäst, vilket är oerhört skönt, faktiskt. Det blev en Saab 9k 2.3 turbo, som jag fick för en rimlig peng.
Lämnar härmed detta forum, men tittar säkert in nån gång för att se hur ni har det. Och vem vet, jag kanske köper en ny 340 nån gång..?

7
Historiska träffar / SV: Rättvik i sommar?
« skrivet: juli 16, 2008, 07:21:37  »
FÖRBANNAT!!!
Jobbet verkar sätta käppar i hjulen för turen till Rättvik.
Trodde jag skulle ha semester då, men det var först två veckor senare, och jag kan inte bara ta ledigt sådär, plus att några tusen extra aldrig skadar.
Får helt enkelt skjuta upp det till nästa år, men hoppas ändå att några av er åker dit, och visar idioterna hur en bil ska se ut  ;)

8
Historiska träffar / SV: Rättvik i sommar?
« skrivet: juli 15, 2008, 07:46:51  »
Låter härligt att det kommer ett par vettiga typer i alla fall  ;D
Jag har väl runt 50 mil dit jag också, men tycker att det är trevligt med lite längre åkturer, man känner sig så fri. Och så går det lätt när man vet vad som väntar i Rättvik!

9
Teknik / SV: Köpråd 343
« skrivet: juli 09, 2008, 08:15:34  »
Jag monterade varvräknare för ett par veckor sedan. Tog kanske en kvart att fixa. En kabel till tändningen, en för belysning bakom mätartavlan, en jord, och en som går till tändspolen. Inget en normalt obegåvad person inte klarar av  ;)

Att montera stereo var heller inga problem för mig, men ISO-kontakten jag köpte passade inte, så jag fick själv lura ut vilken kabel som gick till vad, och sedan skarva ihop dem med kablarna från stereon.

Verkar inte vara några större problem, och jag hoppas att du köper bilen, alltid kul att se en ny 300 på forumet!

10
Säljes / SV: volvo 343 -77 säljes i delar "allt finns"
« skrivet: juli 08, 2008, 11:05:46  »
Okej, lämnade in startmotorn till snubben jag köpte skiten av, och den ska vara klar för användning imorgon eftermiddag. Den är för övrigt inte äldre än typ 3-4 månader, så den ska nog hålla bra många mil till. Nån sa att den gubben inte är att lita på, så jag hoppas han fixar starten... :-\

11
Säljes / SV: volvo 343 -77 säljes i delar "allt finns"
« skrivet: juli 07, 2008, 10:53:45  »
Kolla mailen!  ;)
Nån annan som har en startmotor till B14-spis får också gärna höra av sig!

jag har en startmotor liggandes  ;D

Jaså? Hur är skicket på den, passar den till B14, och vad kostar den???

12
Säljes / SV: volvo 343 -77 säljes i delar "allt finns"
« skrivet: juli 07, 2008, 07:46:46  »
Kolla mailen!  ;)
Nån annan som har en startmotor till B14-spis får också gärna höra av sig!

13
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juli 01, 2008, 14:48:38  »
Det är alltid bra att ha, även om det bara blir en enfas-svets. Besvärligt att leta efter ett 380 Volt-uttag när man ska svetsa nåt.
Om allt går som planerat så sätter vi igång med svetsningen imorgon när jag kommit hem från jobbet och köpt lite plåt (vid 5-tiden).
Hoppas på att bli klar senare på kvällen. Tror inte att det tar mer än fem timmar, och gör det det, så får man fortsätta på torsdag.

Stal lite tryckat trä som jag ska ha på flaket, tills vidare i alla fall. Funderar på plywood på långsidornas inre kanter, och att bocka till en plåtbit som ligger längs hela ovansidan på väggkanten och ner en bit, så att den täcker plywoodens sågade kant.

Sen är det dags att börja tänka på nästa projekt (vad trodde ni?  ;)), och en Renault 5 som limousine vore kul, men det känns också trist att lämna detta forum, bortsett från då jag behöver hjälp eller inspiration med min 340.

Kanske blir en till 340, eller en 360 sen. Det ska ske något ännu mer märkvärdigt än vad som skett med pickisen. Kanske en till växellåda för att få ner utväxlingen, diffspärr, förlängd bakdel, och larvfötter istället för bakhjul. Har alltid varit sugen på en halftrack faktiskt.  8) Kanske lackas den i M90 camo..? Hemskt mycket man kan göra med för mycket fritid och lite verktyg!

14
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juli 01, 2008, 06:55:26  »
Frågade grannen om hjälp med svetsning, men han hade bara en stor industrisvets på runt 100 kilo, som står i hans källare, men om jag skulle hitta en mindre svets så skulle han gärna hjälpa till.
Finns bara en sak att göra: jag köper en egen svets!

15
Projekt / SV: Volvo 343 CVT -78
« skrivet: juni 30, 2008, 12:24:30  »
Oj vilken fin liten bil du har!  :D

Är det originalfärg det där? Har aldrig sett nån i den färgen förut, påminner om gamla Saab-färgen på typ 90 och tidiga 900...

Kul att du klarade besiktningen också, inte många bilar på 30 år som klarar det så galant. Finns bra många nya bilar som har hur många fel som helst, så nog är det kvalitet i våra 300:or alltid!

16
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 30, 2008, 12:17:39  »
Grabben jag köpte kärran av hade hällt i alldeles för mycket olja, som dessutom var spillolja som han hittat i ett fat utanför ett garage...
Vet inte om det är för att det är för mycket olja som packningen gått, typ för att det blev för högt oljetryck eller nåt. Är inte så bra på såna grejer.

Den har alltid läckt lite olja, men inget oroande, typ ett par droppar på 10 mil eller så, det har varit lite svart på startmotorn och det som är under motorn, men det har aldrig droppat ner på backen, men nu har det stänkt på mellanväggen och huven och hela avgasröret är täckt med olja. Det ryker dessutom rätt mycket från styrväxel-trakten, där mycket olja ligger samlat. Nästan så att man måste bygga ett till avgasrör för oljeröken  :'(

En kul nyhet är dock att det ibland kommer eldsflammor vid start, både igår och i förrgår kom det visst eld, flammor på runt 40 cm enligt farsan, som såg det. Rätt coolt, men jag hoppas att det inte är skadligt.
Vad kan det bero på? Den får mycket soppa, Hc-halten är på runt 2700, så det finns nog mycket oförbränt bränsle, som kanske antänds vid start..?

17
Förslagslådan / SV: 300power tidning
« skrivet: juni 26, 2008, 07:36:48  »
Det där låter gode skojigt. Vore trevligt om man kunde få ihop några sidor, så att man har lite grann att läsa. Om det nu blir på papper, så är det billigare att skicka 4 sidor två gånger om året än att skicka 1 sida massor med gånger.

Jag skulle helt klart kunna betala några tior i början av varje år eller så, och kan då vänta tex två klubbtidningar det året.

18
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 26, 2008, 07:21:12  »
Bilder på hus mojängen ser ut nu skulle likna de bilder som redan visas i tråden (hoppas jag, kan inte se bilderna från jobbdatorn, säg till om de inte syns), eftersom mellanaxeln inte är någonting som syns på bild. En bild på undersidan av bilen är säkert inte så spännande heller, utan det ser ut som på de flesta andra bilar.

Ska se om jag kan få svetsat plåtarna som ska täcka öppningarna där sidorutorna bak satt, så blir i alla fall hytten klar.

Nu när jag kört runt rätt mycket i Härnösand så märker jag hur alla, exakt ALLA, kollar på bilen när man kommer.
Var ute och åkte utanför stan igår kväll, och tog en tur till motorbanan. Det brukar vara lite folk där på onsdagar, så också igår. Det var epa-träff då, vilket innebar massa folk, och några epor och a-traktorer. Kan sätta pengar på att folk trodde att min också var en epa...

Har också fått ett oljeläckage nånstans i motorn, som bör åtgärdas ganska snabbt.

19
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 25, 2008, 07:27:20  »
haha härligt att du har fått mellan axeln! :) får vi bilder på turen sen då? ;)

Tyvärr så behärskar jag inte konsten att köra och stå bredvid och knäppa kort samtidigt, om du inte menar bilder inifrån..?

Fick dock inte in de främre splinesen riktigt, så jag måste skjuta fram axeln lite till sen. Orkade inte göra det igår kväll, då ville jag bara ut och köra  ;)

Den gick som vanligt, men nya lådan känns lite annorlunda när man ska lägga i ettan och tvåan. Det går inte, som på den gamla, att dra spaken till vänster och sen upp eller ner, utan man måste lirka lite och så, men det känns bättre nu än det var när jag nyss monterat den, så det kanske ordnar till sig med tiden (och milen).

Nu är det bara svetsning av bågen och ett par plåtar kvar, spackel, lack och montering av extraljus. Alla kablar är dragna till bågen, så det är bara att koppla in.

20
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 24, 2008, 12:58:33  »
Idag kom mellanaxeln!!!
Var och hämtade den för ett tag sen, men eftersom jag sitter på jobbet nu, får monteringen vänta ett par timmar till. Lite otåligt att vänta, men ikväll kör man pickis!  ;D

21
Motor / SV: Merca-diesel med automat?
« skrivet: juni 24, 2008, 07:19:14  »
Tog mig friheten och rätta till Frej  ;D
Det där var ballt. Gillar de 7-bultade fälgarna med nån slags specialbultcirkel skarpt. För att det ska bli en äkta pickup krävs även tonvis med extraljus, både vid grillen och på bågen, som helt och hållet är bortglömd på bilden  ;)

Får väl se vart mitt projekt slutar, kanske fyrhjulsdrift och stora däck..? Jag har i alla fall en båge och extraljus så det räcker för att den ska klassas som pickup.

22
Evenemang / SV: 300 träffar i sommar?
« skrivet: juni 23, 2008, 12:08:55  »
Jag tycker att vi borde kunna dra ihop ett gäng med 300-nördar och träffas på Classic Car Week i Rättvik. Även om det är långt för min del (typ 50 mil), så har jag bestämt att jag ska dit. Bortsett från att bilen inte funkar nu, så tycker jag att den känns såpass pålitlig att jag kan tänka mig en längre resa nedåt i landet, och det är mycket som lockar med Classic Car Week!

23
Historiska träffar / SV: Rättvik i sommar?
« skrivet: juni 21, 2008, 15:12:36  »
Rättvik är givet, hoppas min bil går ordentligt bara :)
Och jag får hoppas att min går över huvud taget. Men det ska nog inte vara några problems. Vore ruskigt roligt om ännu fler tar ledigt ett par dagar och åker till Rättvik i sina 300-monster!

24
Säljes / SV: Volvo 343 -80 säljes
« skrivet: juni 21, 2008, 15:09:56  »
Härnösand. Åkte förbi Lycksele för drygt en vecka sedan, synd att man inte visste om det då...
Den "nya" mellanaxeln lär komma på måndag, annars tycker jag att det är svagt av bussgods.

25
Historiska träffar / SV: Rättvik i sommar?
« skrivet: juni 18, 2008, 10:22:51  »
Kom igen! Ingen som har vägarna förbi och kan stanna till lite för att träffa andra 300 power-medlemmar..?

Jag tycker att det vore hur kul som helst att få ihop ett litet gäng med 300-kärror.

26
Säljes / SV: Volvo 343 -80 säljes
« skrivet: juni 17, 2008, 14:19:28  »
Behövs inte längre, hittade till slut en på en skrot. 300 spänn låter okej.

27
Säljes / SV: Volvo 343 -80 säljes
« skrivet: juni 17, 2008, 12:09:23  »
Manuell låda?
Är nämligen intresserad av en mellanaxel, då min tagit pension...

28
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 16, 2008, 18:04:49  »
Nu är man less!!!

Efter två dagars krypande under bilfan så fick vi äntligen fast den nya lådan. Men tro inte att det gick att köra för det. Det är nämligen mellanaxeln som gått i pension...

Gjorde en MacGyver-lagning och borrade ett hål genom hela skiten, och tröck in en bult. Höll två kilometer. Nu ska jag först ringa en SFRO-man och höra om bygget ens har en chans att gå igenom en besiktning, och imorgon beställer jag en ny mellanaxel. Det är ingen brådska, eftersom den ändå inte får köras, men det är mycket annat som ska fixas också. På måndag ska jag börja jobba, så då är det bra om den funkar.

Monterade en varvräknare igår också. Fungerar helt perfekt!

29
Historiska träffar / SV: Rättvik i sommar?
« skrivet: juni 16, 2008, 10:59:22  »
Jo, var kanske lite otydlig, det är då Classic Car Week som jag tänker på.

30
Historiska träffar / Rättvik i sommar?
« skrivet: juni 15, 2008, 12:48:39  »
Ja, som rubriken lyder, så undrar jag om någon tänkt fara till Rättvik nu i sommar. Vore kul att träffa på andra 300 power club-kärror.

31
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 13, 2008, 11:47:29  »
Tänkte bara meddela att jag igår kom över en liten turbo-snurra, vilken ska monteras i pickisen någon gång i framtiden (men helst nån gång nästa vecka)  :D

32
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 11, 2008, 11:14:52  »
Hittade faktiskt lite bilder, som jag inte visste om att jag hade!  :D

Första på hur skiljeväggen ser (eller såg) ut.


Höjningen. Den fina upphägningen till avgasröret syns också. Dessvärre så ramla kedjan av för ett tag sedan...


Batteriet var för högt, så det skulle kortsluta mot huven om jag stängde helt.


Sportigt värre!


33
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 11, 2008, 10:20:05  »
ser bra ut men du får nog passa drivknutar om du höjer den så pass mycket :) 

Jo, men jag sänkte hela balken som diffen sitter i men ett par centimeter, för säkerhets skull. Har hört att om man sänker den för mycket så får man inte i tvåan och fyran, men det var inga problem för mig, som sänkte så pass lite.

Sänker man växellåda och diff så tappar man ju markfrigången där, men det tuffa utseendet påverkas ju inte   ;)

34
Klotterplank / SV: Vad dricker ni helst på krogen?
« skrivet: juni 10, 2008, 15:18:38  »
Suger i mig det mesta. På krogen brukar det bli öl, men även cider ibland, eller nån drink (ahh, P2). Hemma blir det också oftast öl, ibland vodka med nån läsk i (att börja med i alla fall), ljus rom (rent) eller vår hemma-bars specialare Indiana Jonsson, vilket består av hembränt med krossad turkisk peppar och öl. Inte så farligt som det låter faktiskt.

Baren vi har hemma är av western-stuk, och därför har vi passande namn på våra egna drinkar. Till exempel finns den förskräckliga Texas Ranger, som består av grillolja och vodka (eller hb)...

Drick på, men kom ihåg: en Volvo 300-serie förtjänar inte att köras av någon onykter!

35
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 10, 2008, 15:04:50  »
Jo, tänkte kapa tornet längst upp och längst ner. Flyttar sen ner hela skiten, så får man en höjning på nästan en decimeter, vilket borde räcka.
Vet dock inte hur styrstag och sånt klarar av en sådan höjning. Behöver ju egentligen inte sänka max, det räcker ju med kanske 5 centimeter för att det ska synas.

Prio ett är såklart växellådan, och att snickra färdigt flaket av plankor. Får heller inte glömma bort att ta bilder att lägga upp här  ;)

Sen ska alla plåtar svetsas ordentligt, och bågen ska färdigställas. Lite spackel och färg blir det väl också. Sen är det dags för reg.besiktning, så att jag får mig en äkta pickup, som jag alltid velat ha.

36
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 10, 2008, 14:30:41  »
okey, då kanske man lyckas se besten nån gång då man irrar sig lite innåt landet en sväng.
Oja, det är mycket möjligt. Håller till i Härnösand normalt, så det är i dom trakterna jag kommer röra mig i sommar.

Eftersom jag gillar lätt terrängkörning känns det rätt naturligt att höja bilen. De flesta sänker ju sina bilar, så även på den här punkten är min lite udda.
Har funderat på att höja den en aning fram också, men det får bli ett senare bekymmer.

37
Kyrkogården / SV: Pickup-projekt
« skrivet: juni 10, 2008, 14:04:18  »
Jag köper en original fyrpetad, så slipper man jävlas. Har inte fått köra 340 på snart en vecka, så jag måste byta låda så snabbt som möjligt, innan jag blir tokig.

Jo, extraljus är alltid bra att ha. Har också två kromade signalhorn (rätt stora), som jag funderar på att sätta på bågen också.

Glömde bort att skriva det i första inlägget, men den är ju såklart höjd baktill också. Köpte fyra plåtbitar i lämplig längd för 25 spänn, borrade hål i dessa, och ersatte originalhänkena med dessa. Funderade på att höja den mer (ca 16 cm), och svetsade därför fast originalhänkena i de nya, som synes på bilden, men stötdämparna räcker inte till. Får klura ut nån smart lösning till det också, men just nu gäller det att få den körbar.

38
Stereo/Styling / SV: Byta grill
« skrivet: juni 10, 2008, 13:28:15  »
Har satt in nätgrill på min 340 också. Har tyvärr inga bra bilder på det, och bilen befinner sig långt härifrån nu, men jag har en bild där man ser lite grann...Slet bort plastgrillen och klippte till nätet i lämplig storlek. Fanns några metall-"flärpar" som grillen hade suttit skruvad i, så jag böjde fram dem, så att de klämde fast nätet mot baksidan av plåten fram.

Tog också Volvo-märket som satt på originalgrillen och drog fast det mitt på den nya nätgrillen.


39
Köpes / SV: Svart eller grå golvmatta
« skrivet: juni 10, 2008, 13:01:51  »
Antar att det är mattan under stolar mm som du söker..?
En matta för lastutrymmet har jag, som är svart. Vet inte vad du har för kärra, eller om det är samma storlek på alla modellers mattor.

40
Säljes / Bälten bak 343 -80
« skrivet: juni 10, 2008, 12:59:18  »
Hej.

Säljer mina bälten bak (höger, mitten och vänster), på grund av borttaget baksäte.
Låsanordningarna är lite slitna/blekta, men funkar som de ska. Även bältesrullarna funkar fint.

Ingen brådska med att sälja, svara här eller skicka pm. Bjud vad ni tycker är skäligt.

Sidor: [1] 2