Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Frasse78

Sidor: [1]
1
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: september 30, 2022, 14:50:00  »
JAG RULLAR i två år till!!!  :)

2
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: september 27, 2022, 12:23:12  »
Problemet försvann när jag plockade bort krängningshämmaren... får se om jag monterar tillbaka den och om jag i så fall gör någon förändring. Måste ev ändå byta fjädrar då däcken tar i skärmkanterna när man svänger fullt och även vill bottna i innerskärmarna vid lite mer ojämn väg.

3
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: september 14, 2022, 08:17:08  »
Min balk till krängningshämmaren hade en close encounter med ett farthinder och deformerades till den grad att den ville sitta kloss an med oljetråget, Skruvade bort balk och hämmare igår för att försöka rikta den, han inte färdigt utan körde hem utan. Upptäckte då att bilen blev mycket mer lättstyrd samt att ett irriterande fjäderklong (som jag haft sedan sänkningen) upphörde.

Antar att det betyder att det blir alldeles för hård spänning i krängningshämmaren när man sänkt bilen fram, är det någon annan som haft liknande problem vid sänkning och vad har ni hittat på för att lösa detta? Jag har den modellen av krängningshämmare som är fäst i fjäderbenen och inte i bärarmarna.

Har funderat på kortare stag mellan hämmare och fjäderben, eller att på något vis flytta upp hämmaren.

Skulle det, om man väljer att leva så, gå bra att besiktiga utan krängningshämmare eller blir det ett jäkla liv på bilprovningen?

Tacksam för tips och ideer.

4
Framvagn/Bakvagn / SV: Alternativa dämpare fram ist för nya original
« skrivet: augusti 04, 2022, 08:35:59  »
Jag kör med insatsdämpare från vectra A som passar i fjäderbenen, Kräver dock att man modifierar tornen för vectras stödlager samt modifierar övre fjädertallrik för detsamma då vectra har grövre kolvstång. alternativt svarvar om kolvstången för att passa i volvons lager men det är ju svårt att hitta stödlager till volvon så jag valde alternativ 1.

5
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: augusti 01, 2022, 09:00:52  »
Äntligen hittat, fått hem och installerat ett nytt förfilter, 12mm och av metall.
Meat & Doria till bland annat ALFA 164, Jaguar XJ och Ferrari 456 GT :) Artikel nr 4012 hos AutoDoc.
Nu är pumpen tyst och har slutat suga luft!

Har även fått hem delar till bromsuppgradering, slitsade ventilerade brembo skivor Opel Astra/Vectra A, med tillhörande ok, belägg och slangar, men klantig som man är så beställde jag två höger ok!! Så på vänster sida hamnar luftnippeln fel, Kanske går att lufta om man tar loss och vänder upp oket? Annars köper jag ett vänster ok från biltema för 400kr och har i så fall ett höger ok till salu om någon annan ska göra samma konvertering. Det enda som inte fanns att köpa nytt var ok hållarna. så de hittade jag på bildelsdatabsen. Har nu testat elektrolys för första gången, måste säga att det var jätte enkelt och resultatet blev fantastiskt. Nu saknas glidbultar (119kr paret biltema) och M10 banjobult till bromsslangarna (Ingen aning var man kan köpa det) Samt tid för konvertering. Behöver nog en långhelg eftersom jag inte har någon andra bil och räknar med att man kan stöta på patrull.

Återkommer med bilder när jag monterat.
 

6
Projekt / SV: 360 Isbil 2,5L Weber 48or
« skrivet: juli 28, 2022, 10:03:40  »
Ja visst är det fränt, men tyvärr också beroende framkallande.  ;D

Bilden längst upp visar det gamla grenöret, det är i rostfritt. Bilden med grenröret monterat är på det nya, det är i svartstål. Tanken är att blästra det och "coata" det innan vi ställer in bilen för förvaring.

Vet inte vad det är för kam, köpte toppen komplett. Det ska vara en Ståhlmotor så troligen en kam från hans samling.

Trevligt med Stålmotor, har haft en av hans turbo maskiner (bl.a i en 340) Det magiska var hans egenslipade kam, väldigt bra drag genom hela registret och en absolut balanserad maskin, inte mindsta vibration. 

7
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 19, 2022, 20:52:36  »
Fixade till en svetsplats på MC klubben också, dvs, grävde ned en 3mm plåt och svetsade dit en u-balk så det funkar som ett kantstöd, sen blev det några skottkärror sten, och hur många skottkärror som helst med stenkross och grus. Tog en hel dag och jag var skapligt mör i kroppen efteråt. men nu har jag en plan plats att svetsa och meka på i alla fall. Under domkraft och pallbockar använder jag durkplåtar ca 600x600x10mm så att de inte sjunker ned i gruset. Inget av det ovanstående är optimalt på något vis men man tager vad man haver och gör det bästa man kan av det :)


8
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 19, 2022, 20:44:55  »
Semester, så passade på att laga lite rost.

Ville köpa nya framskärmar men det finns inte att köpa längre, så det fick bli lite plåtslageri i stället.


9
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 07, 2022, 22:24:49  »
Inga klockrena tips, men jag vill minnas att jag sett någon tråd med liknande problem på forumet...

Hittade en tidigare post på forumet men ingen lösning, kollade 300 mania och där hade de haft liknande problem vilket berodde på överslag mellan säkringar, kollade min säkringsbox idag och mycket riktigt har hållaren till fläktsäkringen smält så det blir kortslutning till vänster halvljus. Bröt förbindelsen och lödde dit en extern säkringshållare till fläkten tills jag kan komma över en ny dosa. Hoppas att det funkar ett tag :)

10
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 06, 2022, 23:06:54  »
Hej Forumet

När jag kom hem ikväll kunde jag inte stänga av bilen, Jag var tvungen att ställa ljusreglaget på 2an för att bryta tändningen, Sen gick det inte att släcka ljusen eller instrumentpanelen även om jag vred ljusreglaget till 0an.

Någon som råkat ut för detta?

Har bytt h4a glödlamporna under dagen men inte fan ska det kunna ha hänt något på grund av det?

Kan det vara överslag i ljusreglaget, tändningslåset, kortslutning i generator?

Tacksam för tips.

11
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 04, 2022, 10:26:30  »
Nu när de totalt tvär trasiga fjäderbenslagringarna är bytta så blev bilen väldigt mycket lättare att styra så det var läge att montera sport ratt. Fick göra en 30 mm förlängning av rattnavet jag köpt för att inte fastna med fingrarna i blinkersspaken eller mellan ben och ratt. Navet hade säkert fungerat bra med en konkav ratt men den jag hade liggandes var platt och det kändes onödigt att köpa en ratt till.

Glömde fota, bild kommer.

Gjorde även ett nytt fäste till luftmassemätaren och monterade ett öppet filter från hovleverantören Biltema. Funkar bättre än det super smutsiga filtret som satt i iallafall.

Nästa grej är antingen nya däck till fälgarna jag monterade för någon månad sedan, kör inte med dessa nu då däcken var fulla med torrsprickor och nu när det är semester så blir det lite längre turer, man vill ju inte bli stående på e4:an med punka.

Med den nyfunna väghållningen ökar kurvhastigheten, Det är sen gammalt. I och med det upptäcker man ganska snart att bromsarna kunde vara bättre, så forskar för närvarande i konvertering till större ventilerade skivor fram. Tacksam för tips.
Bak duger trummorna tills vidare.

Vad gör man sen? Turbo konvertering? Har en massa prylar liggandes så kanske.

12
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 04, 2022, 10:11:20  »
Bild Special!

Stötdämpare Sportdämpare till Vecktra A. Mina fjäderben hade orginal kolv och stång, ingen insats, så alldrig bytta? Fjäderskålarna var dock  bytta.

Sänkfjädrar till 360, Tror inte att mina fjädrar är orginal med tanke på längd och tråd diameter.

In handlat hos Mr.Tuning.

13
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 04, 2022, 10:02:29  »
Bild Special!

Topplagring.

Lagersätet i fjäderskålen ursvarvat för att rymma det större lagret

ursvarvad mutter till fjäderbenet för att passa Opel dämparna.

Modefierat Fjäderbenstorn,

14
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 04, 2022, 09:58:40  »
Bild special!

Stötdämpare Land Rover Defender och bussningar från Classic Swede.

15
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juli 01, 2022, 00:09:10  »
Nu har jag monterat Land rover dämpare bak och nya bussningar till bladfjädrarna, blev tok bra.

Har börjat att byta stötdämpare och fjädrar fram också men har stött på patrull. Åt vilket håll ska lagret monteras? Jag har provat bägge hållen men tycker inte att det får rätt funktion hur jag än monterar det.

Fram köpte jag sportdämpare till Opel Vectra A, blev tvungen att svarva ur Muttern till fjäderbenet då denna inte gick över dämparen och den som följde med dämparen hade fel gänga, Sen passade det god enough. Köpte fjäderbens bussning och lager till Vectra också, Lagret passade på dämparen men bussningen fick jag ta upp hålet i då dämparens gängade del inte gick igenom, Strange. På 360n fick jag modifiera hålet i fjäderbenstornen för att bussningen skulle rymmas. Inte värre än att bocka upp kanterna med en stor pollygrip och sen borra nya hål för skruvarna. Och här fick jag ge mig för dagen då jag inte lyckas med lagret.

I min hjärna är det så att bussningen står still, därför ska allt under kunna rotera fritt med hjälp av lagret, men hur jag än monterar det så blir lagret stumt. Lagret ser för övrigt ut på samma vis som orginal 360 fast något större då vectran har grövre kolvstång, tankar om detta någon?

Bilder kommer senare när jag har fått ihop det :)

16
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juni 20, 2022, 15:30:45  »
Spännande :)

Såg du att classic swede har tagit fram bromsskiva adaptrar bak?

Jo jag läste något om det :)

17
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: juni 17, 2022, 13:56:13  »
Idag beställde jag stötdämpare och fjädrar, Har forskat lite fram och tillbaka och tror det här receptet kan funka utan att behöva kapa och svetsa om fjäderben eller torn.

Fram Sportstötdämpare (Insatser) och fjäderbenslagring till Opel Vectra A, Sänkfjädrar till Volvo 340, Blir tvungen att borra en ny bultdelning i fjädertornet för att använda Vectrans lager (Vilket behövs då kolvstången är grövre än på volvon) Hade ev fungerat på liknande sätt med lager från 240 men de bygger åt fel håll i tornet och bilen skulle bli 30-40 mm högre med den lösningen.

Bak Främre stötdämpare till Land Rover 90, Ungefär samma min+max längd men styvare. Blir å tillverka sänkningsblock också.

Passade även på att beställa rattnav och en Golf Mk1 GTI läpp.

Och nej jag har inte bytt bussningarna ännu, men snart är det semester och då jäklar :)

18
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 30, 2022, 13:15:23  »
Skär bort så mycket du kan av de gamla och pressa ut dem med gängstång och en bit avgasrör om du inte har en riktig press... Det fungerade för mig, men man fick slita en del! Få dit de nya var betydligt lättare (tvådelade)...

Tänkte mig något sådan förfarande, tackar

19
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 27, 2022, 15:26:55  »
Är det någon som har tips om hur man enklast byter bussningar till bladfjädrarna?

20
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 14, 2022, 10:19:21  »
https://www.hansenracing.se/product/br%C3%A4nslefilter-513169

Tror det är ovanstående filter som sitter på min, dock inte krom :)

Ska det vara Ø12mm orginal? Mitt är knappt Ø10mm, kanske därför pumpen låter som att den går tort.

Plast var det från fabrik och 12mm.

Tack för information och länk!

https://www.autodoc.se/mahle-original/7281401?gadw=1&gclid=Cj0KCQjw4PKTBhD8ARIsAHChzRIywpjCD_5iTo_jutO_7EofaGvYjzIJX8thb5GJIpNEkZqGCmoKs34aAthfEALw_wcB

21
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 12, 2022, 17:31:41  »
Framsteg

Bild 1 Mindre bra slangklämmor

Bild 2 Mer bra slangklämmor :)

Bild 3 Filtret, verkar vara ett 3/8" från Wix. Får hänga tillbaka det gamla tills jag får fatt i ett nytt :(

22
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 12, 2022, 16:57:05  »
https://www.hansenracing.se/product/br%C3%A4nslefilter-513169

Tror det är ovanstående filter som sitter på min, dock inte krom :)

Ska det vara Ø12mm orginal? Mitt är knappt Ø10mm, kanske därför pumpen låter som att den går tort.

23
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 12, 2022, 16:52:16  »
Du har ett förfilter innan pumpen också:

https://norrakust.se/sv/asconamanta-ab-kadett-c/filter/branslefilter/branslefilter-12mm-anslutning.html

Slut i lager :( Dessutom plast, kanske inte är det bästa att sätt under bilen? Kan inte hitta någon annan som har liknande, idag sitter det ett av metall där men jag kan inte läsa av artikel nummer eller tillverkar :( Bara FL USA, kanske är plockat från någon jänkar bil?

24
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 11, 2022, 00:19:35  »
Kolla slangarna på bensintankens ovansida. Du når dessa genom luckan under baksätet. Brukar vara ganska ruttna vid det här laget (speciellt med e10 i tanken).

Har kollat både genom luckan under baksätet och den i bagagen men kunde inte se något läckage där. Misstänker slangklämmorna på påfyllnads rörets slang.
Tack för tipset!

Finns inte så många slangar på ovansidan tanken på en Glt, slangklämmorna på påfyllnads rörets slang är nog det vanligaste felet och lättfixat, värre om om tanken skulle vara sönderrostad.

Har införskaffat nya rostfria slangklämmor till påfyllningen och ett förfilter till pumpen, min pump låter mycket och hela tiden vilket brukar tyda på igensatt filter eller dålig pump, ska byta dessa bara bränslenivån blir lagom låg, Testar med ett 52-325 filter från Biltema, större än det som sitter på bilen idag men det minsta jag kunde hitta av metall som de hade på hyllan,

OBS Köp inte filter 52-325 från biltema, det är alldeles för litet!

25
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 05, 2022, 13:07:44  »
Kolla slangarna på bensintankens ovansida. Du når dessa genom luckan under baksätet. Brukar vara ganska ruttna vid det här laget (speciellt med e10 i tanken).

Har kollat både genom luckan under baksätet och den i bagagen men kunde inte se något läckage där. Misstänker slangklämmorna på påfyllnads rörets slang.
Tack för tipset!

26
TIPS / SV: OTD Tools
« skrivet: maj 04, 2022, 13:27:48  »
Bättre sent än aldrig :)

Jag har ganska stor erfarenhet av att handla av Ola på OTD Tools, Det har hänt enstaka gång att jag har fått någonting fel i mina ordrar eller att något jag beställt haft kvalitetsbrister men jag har alltid fått en ny sändning så fort jag påtalat det. Han brukar svara snabbt att svara på epost och är hjälpsam när det kommer till förslag på skärande verktyg eller att hitta rätt vändskär till de hållare man redan äger.

Lagersaldot på hemsidan brukar vara aktuellt och finns sakerna i lager så skickas de omgående.

/Frasse

27
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: maj 02, 2022, 07:49:37  »
Diffen uppfräschad och tät, men upptäckte att även lådan och tanken läcker :( Så nya punkter på att göra listan.

28
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 27, 2022, 11:16:28  »
20220426: Nya delar

Har så smått börjat att montera delarna från CalssicSwede, Bussningarna och diff packningen byter jag förhoppningsvis i helgen, har förberett genom att spruta 5-56 på alla bultar i förebyggande syfte :)

Fråga, kan man inte orintera på vilken led bilderna ska visas?

29
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 27, 2022, 08:10:18  »
Fick precis avi från DHL att jag kan hämta ut ett paket från ClassicSwede 1 dag tidigare än beräknat! :)
Blir nya bussningar till bladfjädrarna, Lister till samtliga dörrhandtag, och packningssats till bakaxeln denna gång :)

Hur mycket tull och frakt fick du lägga.
Sambeställer gärna framöver. Behöver bussningar, motorfästen och lite av varje

Frakt 300kr
Ingen tull om det inte var inräknat i priset :) kom på efter att jag beställt att UK inte är med i EU längre så det var en nagelbitare angående tullen :) men det verkar ha gått bra den här gången.

Jag ska säkert beställa fler delar i framöver, ger en heads up i så fall.

Nu kom räkningen från tullen 555Kr så en tredjedel av värdet på varorna :(

30
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 26, 2022, 13:09:18  »
Ja men det låter som en bra idé! Vet du om det är det flera 300 åkare i närområdet?

Nä 300-serien är sällsynt motorkultur. Men det är lite det som är grejen med 300-serien att de är ovanliga.

Bara att det finns två i samma kommun är helt ofattbart. Har lite VW-kompisar i närhet och skulle vi glida förbi deras garage med två 300, tappar de hakan :)

Har du några bilder på 360?

Ja det är sant, Hade volvo bara byggt GLT:n något potentare så hade den säkert varit lika populär som VW Gti, har haft en del golfar också men det är ju roligare med bakhjulsdrift :)

Jag har bilder men vet inte hur man lägger upp dem här.

31
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 26, 2022, 13:05:19  »
Fick precis avi från DHL att jag kan hämta ut ett paket från ClassicSwede 1 dag tidigare än beräknat! :)
Blir nya bussningar till bladfjädrarna, Lister till samtliga dörrhandtag, och packningssats till bakaxeln denna gång :)

Hur mycket tull och frakt fick du lägga.
Sambeställer gärna framöver. Behöver bussningar, motorfästen och lite av varje

Frakt 300kr
Ingen tull om det inte var inräknat i priset :) kom på efter att jag beställt att UK inte är med i EU längre så det var en nagelbitare angående tullen :) men det verkar ha gått bra den här gången.

Jag ska säkert beställa fler delar i framöver, ger en heads up i så fall.

32
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 26, 2022, 11:59:00  »
Fick precis avi från DHL att jag kan hämta ut ett paket från ClassicSwede 1 dag tidigare än beräknat! :)
Blir nya bussningar till bladfjädrarna, Lister till samtliga dörrhandtag, och packningssats till bakaxeln denna gång :)

33
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 26, 2022, 10:13:13  »
Vart i Sthlm håller du till?

Haninge, å du?

Haninge/Vendelsö  8)

Då är vi ju så gott som grannar :) Bor i Handen

Japp då få vi framöver ta en tisdag och åka till Lissma bilträff och visa upp våra vrålåk  ;D

Ja men det låter som en bra idé! Vet du om det är det flera 300 åkare i närområdet?

34
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 25, 2022, 13:09:51  »

35
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 25, 2022, 13:08:07  »
Hade en röd baklucka liggande! Riktigt fin, en liten fläck i ena nedre hörnet och en ful bättring mitt på, annars jättebra. Finns i Strängnäs om det är intressant...

Självklart intresserad, vad har du tänkt för pris?

36
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 21, 2022, 11:05:06  »
Vart i Sthlm håller du till?

Haninge, å du?

37
Projekt / SV: Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 21, 2022, 11:04:22  »
Jag har nog en skaplig röd baklucka liggandes, jag försöker fixa bilder till helgen!

Intresserad!

38
Projekt / Volvo 360 GLT 1988 Rullande renovering
« skrivet: april 19, 2022, 15:14:21  »
Hej alla 300 fans

Jag tänkte skriva en tråd gällande renovering och uppgradering av min 360.

Det som har hänt till dags dato:

20220123: Inköp och jungfrufärd från Gävle till Stockholm.

Bilen var i något sämre skick än vad annonsen antydde (Så är det väl alltid), Avgasröret var nästan av vid bakre ljuddämparen, Främre stötdämparna tvärslut, bussningar, lister och andra gummi och plast detaljer har torka sönder totalt och kommer att behöva bytas ut, luckan till handskfacket hängde i ett gångjärn osv osv.
Rost är dock inte mycket att klaga över, framskärmarna avrostade där glt läppen suttit, trösklarna har separerat vid bakre domkraft infästningarna och kanten innanför bagageluckans tätningslist har helt försvunnit, i övrigt verkar den ha klarat sig bra, tyvärr hade bilen stått olyckligt till och fått ett snöras på sig med resultat intryckt tak och bagagelucka, så dessa är tvär buckliga :( Och till råga på allt så är GLT vingen är vattenskadad och har blivit rejält frostsprängd.

Med andra ord framskärmar och bagagelucka i bra skick efterlyses, gärna röda :)

Det mest positiva var att bilen bara rullat 12500 mil, stått avställd i garage från ca 2014-2021 , att jag fick med helt nya sommardäck på 440 fälgar samt att den är utrustad med AC.
20220210: Avgasrör

Jag hade fixat en högst tillfällig lagning av bakre ljuddämparen, men nu hotade den med att trilla av i varje kurva. så nu var det helt klart hög tid. Original återvändsgränd till ormbo-ljuddämpare ersattes med en 2" fullflödes-burk och slutröret blev snidat av en 3" rostfri böj som jag hade liggandes. Låter lagom epa :) Ett mer seriöst avgasrör med extraktor står på att göra listan.

20220323: Bumper car

Efter att sladdat runt med bilen orörd sedan jag köpte den så var det dags att hänga på sommarhjulen, i samma veva bestämde jag mig för att ta bort de enorma listerna längs med dörrarna då jag tycker att de är överdrivet tjocka, ser ju ut som man hör hemma bland radiobilarna på grönan :) kanske ersätter jag dem med en tunnare stripe men jag är ganska nöjd utan. Bakdörren på förarsidan var rostangripen bakom listen så jag slipade,spacklade och sprayburks renoverade samtliga dörrar upp till vecket. Ser långt ut på bra håll så att säga :)

20220402: Stereo

Installerat dubbel din stereo och nya högtalare i c stolparna. Dubbel dinnen fick nästan plats men det krävdes en mindre rensning av infästningsplåt i mittkonsolen samt att stereons stöldkassett och ram inte gick att använda, så dessa ersates med lite hemmapul. Eftersom det redan satt ett par nya Pioneer 4,5" i framdörrarna och de lät bra så köpte jag ett par 6" av samma serie till c-stolparna, besviken, dessa låter hellre än väl. Det är faktiskt bättre ljud i 4,5"arna men för sent att ångra sig nu. 

20220410: Sommardäck... igen :)

Tyckte 440 fälgarna var för tråkiga så när tillfälle gavs införskaffades 4 st 15" TSW Volcano fälgar med 195 50 15 gummin, passar fint men vill sänka bilen några cm runt om för nu är det lite mycket luft i hjulhusen.

20220414: AC

Solen tittade fram, så jag passade på att funktionstesta Ac:n... Helt tom. Men med ett fyllnadskitt från Envirosafe så var det snabbt åtgärdat och efter att fixat ett mindre elfel så kyler den bra och verkar hålla tätt också, har testat med såpavatten på alla komponenter i motorutrymmet, så om det läcker så är det inne i bilen... vilket brukar vara det minst troliga stället då det är mest skyddat. Antagligen hade gasen sluppit ut på grund av torra oringar under de år den stått obrukad.

20220416: Mera ljud

Sågade till en golvskiva till bagagen, fans ingen hård skiva tidigare vilket gjorde att hundarna försvann ned i reservhjulet :) i samma veva monterade jag en 8" GAZ bas i tidigare nämnda reservhjul samt ett kicker slutsteg, vinner inga tävlingar men låter bättre en inget i alla fall.

Det var allt för den här gången.

Sidor: [1]