Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - flinty

Sidor: [1] 2 3 4 5 6 7
1
Projekt / SV: Flintys ford/saab projekt
« skrivet: juli 16, 2009, 19:00:12  »
Projekt avslutat. Motor såld.

2
Säljes / Säljes: flintys 340 -88
« skrivet: juni 05, 2009, 17:00:46  »
Volvo 340 -88 rensad på inredning, motor, låda, elsystem. Ombyggd framvagn med större bromsar, dämpare från RS 2000, fjädrar från Escort Cosworth. Lättmetallfälgar på bild följer inte med på köp.

Bilder finns på projekttråd, http://www.300power.com/forum/index.php?topic=1096.0

Pris 500kr

070-338 67 03

Bilen finns i Stöllet norra värmland.

3
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juni 05, 2009, 16:49:01  »
Bil ska säljas. Tråd låst.

4
Gruppköp / SV: Domänavgift 2009
« skrivet: mars 01, 2009, 13:09:18  »
Betalat  :)

5
Gruppköp / SV: Domänavgift 2009
« skrivet: februari 09, 2009, 22:21:28  »
jo men 20st är ändå rätt dåligt om man tänker på hur många som är aktiva medlemmar!  :-\

ja det är ju lite klent,, men jag ska dra mitt lilla strå till stacken ,, även om jag inte direkt är en arbetsmyra i mitt garage den senaste tiden  :D

Men krita upp mig på listan Mefisto så kommer kulorna att rulla in :)

6
Klotterplank / SV: Dyrt i Norge, svartklubb hemma?
« skrivet: november 10, 2008, 20:55:38  »
Jaså Norge ja :) Vart är du då? Jag jobbar också i Oslo, bor nere på Grünerlökka.

7
Gruppköp / SV: Mekarbyxer??
« skrivet: november 06, 2008, 20:49:28  »
Ja jag är också med på det här :)

8
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: oktober 10, 2008, 18:04:56  »
Händer det nått ? Hoppas på det i allafall  :D

Mja,, har inte hänt så mycket med själva bilen, men dock har jag rivit ner bakaxelbryggan på scorpion och tagit loss klump, nav och drivaxlar.
Ska kapa av en del av länkarmen från scorpion och svetsa fast på 340 axel så den kommer att bli ca 20 mm bredare på var sida, det är så att jag slipper korta drivaxlarna.

Men det går lite tungt just nu,, har väl även i stort sett bestämt mig för att säga upp mig från jobbet då jag inte trivs med det.
Men lugn, bara lugn,,  ;) helt plötsligt så kommer lusten tillbaka till lilla flinty och då brakar det till i garaget  ;D


9
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: augusti 22, 2008, 00:27:47  »
Japp,  :) det är precis så det är. Jobbar och står i,,, förra helgen blev det inget då jag hade fullt upp och trodde även att denna helgen skulle bli garagelös då jag lovat bort mig att snickra vid grannen,,, men som det ser ut så kommer det nog att bli garage redan imorgon  :D

Bilen står likadan som på dom senaste korten, få se hur mycket jag hinner med, kommer inte att kunna meka hela helgen då grannen kommer tillbaka på lördag kväll.

10
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: augusti 10, 2008, 12:06:59  »

 
Citera
Vad är det som inte gillas?

För att ta det från början så gjorde en otroligt klantig sak när jag skulle varmköra drivlinan på förra racet i fjol, den blev upphissad på en domkraft och jag började varmköra drivlinan. Mitt i all nervositet inför racet kom jag på att jag skulle hämta datorn bakom bilen, tänker mig inte för och går ur bilen utan att lägga ur växel.
Då var det några från tävlingsledningen som kom och pratade med mig om det och sa att så får man absolut inte göra (vilket är självklart när jag ser på det i efterhand :-[).
Sen var det två gånger till dom kom och pratade med mig om det samma tävling, det kan jag mycket väl acceptera när jag gjort fel, erkände att jag gjort väldigt fel och bad om ursäkt och lovade att något liknade skulle aldrig hända igen.
Trodde sedan att denna sak var utredd och avklarad, men redan direkt när jag kom på morgonen på lördagen så var dom på mig om detta, jag förklarade att jag inte ens skulle varmköra drivlinan ens under hela helgen för att vara på den säkra sidan.
Sen under förarmötet var det upp på tal om varmkörning, pallbockar osv.
Kan ju vara klokt att ta upp tänkte jag.

Hela lördagen regnade ju bort så bilen stod ju bara, sedan på söndagen när solen väl dök upp och det drog ihop sig till race skulle jag starta upp motorn och varmköra den, efter några sekunder började det ryka från grenröret pga vatten på avgasbandaget så jag slog av motorn, öppnade låset till huven gick ut och öppande huven, gick sedan tillbaka och startade upp igen och fortsatte varmköra.
Tror du inte på fan att det kommer en och säger att det var någon som sett mig varmköra bilen med motorn på utan att sitta i bilen!!! Fan då höll jag på att explodera, jag sa att jag är klantig med fan inte dum i huvudet, är det något som jag tagit till mig så är det ju det där med varmkörning osv, med tanke på att jag hört det hela tiden på tävlingen förra året, sedan på lördagen, på förarmötet osv,,,
Svaret blev bara : -Jaja, då står det ord mot ord,,,

Så till nästa år för allas trygghet ska jag koppla en lampa som blinkar på taket kopplat till bränslepumpen, så när den går blinkar skiten. När den inte blinkar, så går inte bränslepumpen och därmed motorn. Då torde det bli slut på alla spekulationer.


Citera
KUL med en sleeper! Gillar det du skriver.
Hoppas på att du väljer Scorpioklumpen, för den är väl inte stelaxlad?

Ja precis, det är en klump till en delad axel. Vet dock inte hur hållbar den är men jag kanske får prova och se hur mycket den tål  ;D
Det som är fördelen med 1031-axeln är att jag kan köpa en billig diffspärr på ebay, men scorpio-klumpen vet jag inte hur det finns diffar till, original finns det på en del men vet inte hur bra dom håller.

Citera
Lycka till, kör hårt och glöm inte att uppdatera här så vi vet att du inte säljer bilen och börjar tälja smörknivar eller nåt  ::)

Hahaha,, ja det är ju klart,, haha smörknivar  ;D


11
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: augusti 09, 2008, 11:41:33  »
Ja lite bilder på lagren i den gamla B23 som det var sånt oväsen i,, kan inte förstå varför det knackade så hårt  ::)2-3 augusti var jag till Råda och skulle köra, hela lördagen regnade bort så dte var bara att åka hem besviken och blöt för att ställa in sig på söndagens race, det såg inte lovande ut men det lyckades att torka upp såpass att det blev nästan två omgångar.

Jag fick bara köra två gånger,, eller ja, starta två gånger iaf. Knäckte drivlinan i andra repan för det var ett fruktansvärt fäste, så dom hade verkligen lyckats att preparera banan med Trackbite.
Första repan föll motorn igenom då jag inte körde nog länge på startlaunchen så jag tappade turbotrycket, men det kunde ha blivit en bra tid om det hade gått hela vägen 60 fot på 1,8 och sluthastighet på 134 km/h men det blev bara 10, 85 eller vad det var.

Andra repan kom jag inte av startplattan ens då det bara small till när jag släppte kopplingen,, tror att jag drog av momentstången eller nåt för alla växlar försvann.

En blöt bild från lördagenOch nu har flinty tröttnat lite, både på att det inte håller och att en del personer inte gillar min bil så nu blir det ändring på det.

Motor ur,,, igenMotorrum, nästan helrensatInredning ganska spartanskPlanen är nu som följer, bilen ska se ut som original med inredning och allt dock ska allt vara extremt lättat utan att det ska synas.
Motor ska flyttas bakåt, annan växellåda, annan bakaxel (har inte bestämt mig för vad jag ska använda för typ av axel, har att välja på Volvos 1031 eller en klump från Ford Scorpio)
Exteriören kommer att vara samma buckliga och rostiga som den alltid sett ut bara för att reta ännu mer personer som kommer att bli frånåkta *morr*

12
Projekt / SV: turbokonvertering av 360.. snikvariant
« skrivet: augusti 08, 2008, 22:07:43  »
okok.. ja va o köpte nya nipplar idag iaf så jag får göra ett seriöst försök att svetsa loss de gamla så ja kan lufta ordentligt =)... men om inte.. hur får jag ner o isär huvudcyl?? tror jag kan plocka ihop packningar o så på jobbet till o reparera den isf..  eller finns de rep. satser??


Jag köpte en renoveringssats på Biltema, visserligen 2-3 år sen men det kanske finns kvar.

13
Projekt / SV: 360 2½T
« skrivet: juli 29, 2008, 10:19:33  »
Ja nu har jag äntligen fått svar på hur bra Renix-systemet är  :D har alltid undrat hur länge det hänger med och det verkar ju vara hur bra som helst ända upp till 500 hk !!  :o14
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 20, 2008, 10:31:06  »
Uuuäh  :'( sitter och småsurar lite för mig själv för dragracingen som skulle varit idag på Karlstad gamla flygfält men blev inställt pga regn.
Bilen som var lastad, klar och redo för nya utmaningar fick stå kvar och skämmas helt enkelt. Jaja jag får se fram emot Råda i augusti helt enkelt  :)

15
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 18, 2008, 21:37:13  »
Uppstartad !!!!!!!  :D :D :D

Fick Redhead att filma uppstarten och jag fick dom till min mobil men min dator tror jag har fått päls eller nåt för den vägrar ladda ner filmerna  ??? ???

Men nu är jag så glad att jag ska fira med en kall 2,8  ;D

16
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 17, 2008, 22:45:49  »
Wow! Tänk om alla hade hjullastare vid motorbytet! Då hade i allafall jag bytt motor oftare  ;D
För det är väl en hjullastare?  ::)

Japp det är en hjullastare, en L90 för att vara exakt  :)

Var lite bökigt att få i den själv men det gick tillslut

17
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 17, 2008, 21:57:34  »
haha roligt att du fått suget tillbaka! :D vi får väll hoppas på en uppstart imorn då. peppar peppar:P

Ja jag hoppades på en uppstart idag men jag fick besök igår så jag blev full som en spruta inatt så det tog ett tag innan jag kom till garaget  ;D och jag hann inte klart innan det började regna, men imorgon blir det uppstart  :P

gött att de händer lite igen... ;D

Ja det känns rätt kul att meka igen, och det ska bli så jäkla kul att köra igen  :D

Här byggs det så det sprutar delar på plats igen  ;D

Haha,, jajamen  ;D
Lite bättre än när det sprutar delar från bilen,, det har jag ju också provat  ;D

Kul att du kommit igång  :D  uppstart till helgen förstår jag  :)

Japp, ska hämta 1000cc spridare imorgon och klämma i så jag kan starta så fort jag fått ihop resten.

Kostar på med en bild då motorn är på väg i då  :)


18
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 16, 2008, 22:21:43  »
Ja då ska vi ta en liten update för att se hur dagsläget ser ut.

Började att plocka ihop lite av den nya underdelen, (fuskmålad jag vet  :-[ ) men nu är iaf kolvar och vev monterade.


Har redan fräst O-ringspår i blocket men hittade aldrig kameran den dagen.

Rivit ur kylare, intercooler, huven.


Efter att ha fått bort toppen såg jag att det inte varit några läckage vid O-ringarna och att dom såg fina ut på det gamla blocket, hade till och med använt en begagnad blockpackning när jag satte ihop den  ;DOch varför jag hade ett fruktansvärt knack i motorn berodde på rasade vevlager, det blev jag varse om när jag fått ur underdel och tagit av tråget. Var bara en massa metallspån i botten så det är bara att skaffa en ny oljepump också då det satt stora bitar i silen från lagerbanor. :-\
Så nu står den och skäms lite inför imorgon då jag plockar ihop resten och lyfter i motorn, har planerat uppstart på fredag, men, peppar peppar ta i trä, har jag tur kanske det rentav blir imorgon kväll,,,  :P :P :P


19
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 13, 2008, 22:46:50  »
ååh roligt att du fått suget tillbaka!  :D

Hehe,, ja det satt väldigt långt inne men tillslut kom lusten och orken tillbaka  :)

2-3 aug ska du till action meet på mantorp ?

Neeej, krockar den tävlingen med Mantorp,,  :'(  bövlar,,,
Det här är en tävling som ingår i Värmlandsdraget och nästa anhalt är Råda flygplats i Hagfors.   http://www.varmlandsdraget.se/


Härligt Flinty!

Tackar  :D

20
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: juli 13, 2008, 22:15:14  »
Hmmm en liten tiiit har vesk i mitt ör o sagt att de kanske ska dras ihop ett
litet b230f block väldit snart ogg hehe  ;D

Dänna lelle tiita va nogg lit synsk ho fôr dä ä först idag sôm jä ha börj  8)

Ja och så ska vi ta det på svenska då,  ;) som sagt, inspirationen från helgen när vi anordnade dragrace på flygplatsen i Torsby och filmerna på Peter´s bil gjorde att abstinensen blev alldeles för stor så nu har jag rivit ett B230F-block som ska få kolvar och stakar från en FT.
Så imorgon ska jag starta fräsen och O-ringa blocket och börja muttra ihop den. Nästa tävling är 2-3 augusti så jag har tid på mig men jag vill ha den igång så fort som möjligt.
Har ju lovat film på skapelsen i flera år men jag har ju som vanligt aldrig fått tummen ur,,,, :-[ men nu vore det väl tusan om jag inte ska hinna få med den på film innan den rasar igen  ;D

21
Projekt / SV: 360 2½T
« skrivet: juli 13, 2008, 11:27:26  »
Åh herregud va fint den verkar att gå, jämnt drag, tyst och odramatiskt, men sen när man ser hastihetsmätaren så bara ökar det snabbt mot 200 km/h som en vanlig bil 0-100.  :D
Nä-ä, idag är det jag som åker till garaget och börjar renovera min motor, nu j**lar ska det köras bil!! ;D

22
Projekt / SV: 360 Sedan 0-Budget
« skrivet: juni 25, 2008, 18:25:38  »
Jag har för mig att det kom en liten fågel som skvallrade om ett MS-sprut som tydligen kommit till nordliga delar av värmland,,,,  ??? ::)

Kommer det kanske bli ännu en som "mappar gammal volvo med PC" ?  8)

23
Klotterplank / SV: Din favorit låt??
« skrivet: juni 20, 2008, 00:38:59  »
ja fransmännen kan det där med formgivning :P

Då tror jag att vi fortsätter lite på det franska temat  ;D

Du kommer nog fortfarande hålla med om att formgivingen är fullt godkänd i den här videon  :-*   http://www.youtube.com/watch?v=Xo0k5vsiZwk&feature=related


25
Klotterplank / SV: FREDAG!!
« skrivet: mars 28, 2008, 22:23:01  »
sitter själv och njuter av en bra vecka.. lön, C körkort och nu idag.. ett nyligen inköpt grenrör till pickupen.. tackar flinty för att du fixade ett fint avslut på veckan. =)

Hehe,, ja nu har vi funnit den första och troligen enda bilen som det där Kina-grenröret kommer att passa när en turbo sitter monterad, en ganska otippat bilmodell också  ;D

26
Projekt / SV: 360 2½T
« skrivet: mars 22, 2008, 16:42:08  »
När jag ändå var i farten så satte jag dit ventilerade sport broms skivor
till fiat uno turbo som en polare hadde över  :) Efter lite svarvande+
borrande så satt dom där  :D


aaah,,,, det där är det bästa jag vet,, att ta nåt man har liggandes i garaget som inte är samma märke ens och sedan monterar det så att det blir bättre prestanda, bromsar, väghållning etc.

Mums, riktigt fint material också till bromsoken  :P jag använde vanligt bonnjärn för det var det som fanns i garaget när jag satte på scorpio-ok på min bil. ;D

27
Projekt / SV: 360 Sedan 0-Budget
« skrivet: mars 22, 2008, 13:55:12  »
Hehe kan o kan  :) Har man svets,rondell modell stor etc underlättar
de lite men måste säga de kommer bli rätt mycke"ballare" än ett sunkigt
orginal mottrycksgrenrör  ;D Laddar upp bilder i detta nu faktiskt väntar bara för kör modem SUCK

Gönne,, var nästan tänkt att åka bort och fota lite då jag passade på att låna kameran av mor å far. Förresten, varför har du tagit bort bilderna på din micra turbo? Skulle kolla igår med då fann inte en enda bild kvar  :'(

28
Projekt / SV: Redhead85s 360 Hybrid
« skrivet: mars 20, 2008, 10:30:52  »
Aa det skulle ju vara lite jobbigt, såg på dina bilder att du fyllde ut ganska bra.

Vad la du imellan när du förlängde? antar att du fyllde ut med nå metal.
Är det nåt som blir bättre att förlänga med?

Jag hade en gammal avdragen ½" förlängare till spärrskaftet som jag använde. Fasade av kanterna så att det blev lättare att svetsa.
Jag brukar svetsa X-fog som det heter, man svetsar ena sidan och slipar sedan ur andra sidan så att man bara har ren svetsfog och sen svetsar så att det blir full genombränning.

29
Foto/Film / SV: Krocka lite med bilen imorse!!!
« skrivet: mars 18, 2008, 23:03:46  »
Det är ju en anledning till att börja bygga om, nu kan ju fantasin flöda för vad man än gör så brukar det bara bli bättre :).

Jäkligt surt när det händer dock,,  :(

30
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: mars 17, 2008, 12:44:49  »
Jag har blivit kär i dina kjolar!! ( hmm,, det lät nästan lite suspekt ::) ) Det första som slog mig var att om man kunde gjuta av dom och göra mallar att gjuta till fler.
Dom sitter verkligen som en fläskläpp  :P. Helt sjukt mycket jobb som är nedlagt men relutatet väntar ju inte på sig heller, obeskrivligt bra.
Bilden snett framifrån är den jag gillar allra mest, den bara beeer om en vulgär motor. Tänk att dra ut den på t ex, gatebil spela öronen av dom i depån sedan svänga ut den på banan ladda på några varv och lägga lite däckrök i Breisladd-svingen framför 35 000  personer i publiken  :P :P

31
Projekt / SV: Megasquirt n' Spark på B200F
« skrivet: mars 17, 2008, 12:28:49  »
Idag när jag var ute och åkte en sväng så stannade bilen hipp som happ två gånger! Den tvärdog som om jag stängt av tändningen. Andra gången noterade jag att bränslepumpen bara klickade istället för att surra och pumpa när jag vred på tändningen..

Usch, såna fel som plötsligt dyker upp och sedan lagar sig själv är det värsta som finns,   :(  man kan bli gråhårig för mindre.
Är ett rent helsike att försöka felsöka när det bara är fel ibland.

32
Avstannade Projekt / SV: Flintys 340 turbo
« skrivet: mars 16, 2008, 21:13:25  »
Jaa fan nu är de snart dags o fixa en fin bottendel som inte trycker
2 liter olja efter 200 meter  :D Vi lär ju börja åka t dalen o kolla
över blocket på kvällarna istället för o sitta o glo hemma på datorn  ::)

Men ajabaja att lyfta min tråd som nästan legat i glömska så ingen tänkt på att jag inte gjort nåt med bilen.  :-[ ;)
Ja vi får dra iväg och fixa till underdelen med dom nya kolvarna och stakarna så den blir lite mer sprängsäker, men inte imorgon måndag för det ska sättas kakel i köket då.
 Är ju snart inflyttningsklar med huset så det står ju inte på innan jag kan dra iväg på jobb igen :D

Det börjar suga riktigt i racetarmen efter att det varit så vackert väder i helgen, öllampan (solen ;D ) har ju lyst heela helgen. Dock lite nyckfyllt väder då det är nästan tre cm snö ute just nu i skrivande stund  :-\

33
Projekt / SV: 360 Sedan 0-Budget
« skrivet: mars 15, 2008, 22:33:05  »
Kul med ännu en snikturbo! Verkar vara en våg av turbokonverteringar nu  :)

Inspirerad av Flinty om ni bor grannar?

Haha,, ja minst sagt  ;D
Ligger nog mer åt påtvingad  8)
Han kan nog även förtälja lite anekdoter om en viss mappning av en viss turbobestyckad vit 340 ute på allmän väg och ett oväntat möte med vissa personer som skall uprätthålla lagen. :-X

*visslar och ser oskydig ut*  ::)

34
Projekt / SV: 360 Sedan 0-Budget
« skrivet: mars 15, 2008, 22:18:02  »
Jaha ja,,grannen som äntligen lägger upp sin 360-racer på nätet ja,,.
En liten kul sak med den bilen är att den har ett gult innertak,, har nog aldrig i mitt liv sett en så inrökt bil nångång  ;D

35
Projekt / SV: Redhead85s 360 Hybrid
« skrivet: mars 08, 2008, 23:52:23  »
Tålamod tålamod tålamod...

Ja om man ändå hade det,, vet inte hur mycket som blivit luftburet likt ett ufo när jag hållit på i garaget. Tyvärr är jag utrustad med ett sjuhelvetes humör om jag inte passar på mitt blodsocker, sen om det börjar jävlas med att verktygen inte är på rätt plats då blir det ännu värre.
Då stackars redhead var med i verkstaden i en månad så märkte han nog av det nån gång misstänker jag,, stackare,,,

36
Projekt / SV: 360 2½T
« skrivet: mars 07, 2008, 20:46:26  »
På längden så var det på det berömda det som knappt finns nu för tiden
äähh ni vet vad jag menar  ;)

Hahahaha,, så klockren  ;D

Himlar va bra det ser ut. Stagen får mig att tänka på buren i en dragracingbil över stolen, så det ser ju att hålla för riktiga kamikaze-starter.

Hur gör du ute vid hjulen sen? Tar du nya nav och axlar? Jag hade funderingar på att klämma dit en bakaxelklump, drivaxlar och även nav och bromsar från scorpio,, men tyvärr stannade det som vanligt vid lite mätning. (men det hade gått  ;D )

37
Klotterplank / SV: FREDAG!!
« skrivet: mars 07, 2008, 20:30:29  »
Okej nu är det FREDAG JIIIPII  :D
Sitter här med en påse fin öl (Loffe skulle bli väälldigt  sugen )  ;D
Eller hur ?

Aaaah,,,, nu har jag äntligen tagit in kvällen,, sitter med en liten wiskey och varvar ner.

Fick förslag av Redhead att åka ner och hälsa på dig under helgen men dom planerna sprack pga att jag måste jobba imorgon,,  :'(
Hade varit riktigt kul att kolla dina byggen  :)
Men det blir väl fler tillfällen. Skål återigen

38
Grattis grattis Peter Schmidt på din födelsedag från 300power  :)


39
Klotterplank / SV: En stor röst har tystnat,, Ivan Rebroff har avlidit
« skrivet: mars 02, 2008, 12:45:01  »
Ja det såg jag också, det var tråkigt. Jag skulle aldrig i världen ha velat haft honom som chef och arbetat med dåren Duane det kan jag lova, men Boyd var en jävel på att bygga bilar. Glömmer aldrig när ingen kunde lackera och Boyd drog på sig overallen, lade på några lager lack och resultatet blev perverst bra trots att han inte gjort det på många år.


40
Teknik / SV: Varför kan ja inte varma mera??
« skrivet: mars 02, 2008, 11:36:35  »
Eller så kanske det är nåt med avgassystemet? Katalysatorn har bränt ihop eller kanske en ljuddämpare rostat sönder så att ullen lagt sig som en plugg i resten av systemet? Det hände för en arbetskompis med hans Nissan Micra, innerröret hade rostat av i den bakersta dämparen och trillat ner så dämpullen blev som en boll och lade sig för hålet.

Sidor: [1] 2 3 4 5 6 7