Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Bysen

Sidor: [1]
1
Säljes / Funderar på seperation... Volvo 360 -84 samt 340 -87
« skrivet: juni 14, 2017, 19:25:33  »
Hej,

Idiotiskt, jag vet...
Men eftersom han bara blir ståendes så kanske jag borde sälja...

360 -84, Volvomotor med förgasare, Grön,  bes tom 180131, skattebefriad, i vintras fick han ny kamrem, vattenpump, motorolja och filter. Dragkrok.
Rullat två vintrar i salt, då har det tvättats väldigt noga. Kommer från Gotland och där kan de det där med halkbekämpning så de nyttjar ej vägsalt. Väldokumenterat underhåll. Lite sliten inredning. Bra sommar och vinterdäck. Bara att tuta och köra.

Tillsammans säljs en 340 från -87, ca 12000 mil. går bra maskinellt men ej bes på massor av år. Fin inredning, aluminiumfälgar, dåliga däck och saknar batteri.

Säljs endast tillsammans för 8000:-. Jag har inget intresse av att diskutera priset.

Ni får jättegärna massor av foton, men ni får komma och fota själva...
Finns i Sollentuna, norr om Stockholm.

2
Klotterplank / Kärlek
« skrivet: januari 10, 2016, 17:58:40  »
Vad härligt det är att gå ut till 360in som har stått still sedan i julas under ett täcke av snö och kvicksilvret har varit nere på -20, ut med halv choke, vrider på nyckeln och han vaknar till med glädje utan att ens fundera på att vara grinig.

3
Klotterplank / "Fynd"...?
« skrivet: december 26, 2015, 10:00:03  »
Hej,
För att öka trafiken lite på forumet så kan jag berätta lite över mitt senaste tillskott till familjelyckan.

Jag bor i ett villaområde i Sollentuna, strax norr om Stockholm. Varje gång jag åker till den lokala köpladan, Stinsen i Häggvik har jag sneglat in på en tvärgata som passeras på vägen. Där har jag sett henne, månad efter månad, denna fulländade ingengörskonst och förmodlingen världens mest underskattade fordon.

För någon månad sedan tog jag mod till mig för ett närmande. Luktar jag gott? Håret välkammat? Andedräkten? Man får ju bara en möjlighet att göra ett första gott intryck...

Parkerar min gröna skönhet från 1984 en bit bort, närmar mig nervöst och fummlande, är hon så vacker i verkligheten som på avstånd?

Rädd för att det ska bli bävervarning ( man gnager hellre av sig armen än väcker eländet som man följde med hem)

Urf, hon som på avstånd var så röd och blank visade sig ha blivet avställd i januari 2009, full av vägsalt. Hur kan man göra så? Hemska människa. Nåväl, inser dock att risken är stor att denna, en gång i tiden undersköna skapelse riskerar stort att få en enkelbiljett till den lokala bildemonteringen om ingen förbarmar sig.

Nåväl, vad gör man inte för att bidra till eftervärlden? Jag lämnar en lapp under torkaren där jag informerar om mina kontaktuppgifter, och om planer för avyttring infinner sig så är ägaren välkommen att höra av sig.

Framåt lunch ringer telefonen, nu är det en sån där J-A säljare tänkte jag, är väl ingen annan som har 08 nr 2015...

Tur att jag inte fräste det första jag gjorde, det var en var en farbror som är 72 år gammal och den röda 340ins ägare.

Han hade ärvt bilen på 90 talet från sin far som köpt den ny.
Vad skulle han med den till? Han åkte ju BMW, nåväl sentimentalitet och respekt för fadern gjorde att bilen blev kvar som andrabil och "köra skit" till tippen med. Skrället gick inte få godkänt på besiktningen i december 2008 på grund av rostiga trösklar. Bilen blev då stående, för säkerhetsskull med parkeringsbromsen ilagd.

För 1500:- kunde jag få ta över bilen annars fick den gå på skrot, någon granne med för mycket fritid hade förkunnat sitt missnöje över att den "skämde" gatan...

Gick ner för att titta lite noga på henne, superfin invändigt, 12600 mil, men fy bubblan vad rost. Coola fälgar, hade tydligen blivit kvar från någon bmw som farbrorn gjort sig av med på 80 talet. Går ej att starta. Inte flyttad eller startad sedan hon ställdes av.

700:- mindre i plånboken och ett kraftigt handslag var jag ny ägare.

4
Teknik / Vajer
« skrivet: december 04, 2015, 19:16:06  »
Hej!

Har sökt runt efter bilder på hur hastighetsmätarvajern ser ut i änden som går in i mätarhuset av typen Smith.
Delen ner till hjulet finns det hur många bilder som helst av.

Någon som vet om det ser ut som en liten "sjärnskruv" ?

Anledning till frågan är att jag hade ur mitt mätarhus och när jag satte tillbaka det så fungerade det inte.
Och därrrför funderar jag på om jag hade sönder något när jag tog bort vajern?

Vänligen Danne
Sidor: [1]