Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - blojmonster

Sidor: [1]
1
Teknik / avgassystem
« skrivet: januari 10, 2007, 23:02:17  »
Har hört ett antal olika lälet från olika bilar, och den jag fastnade för var på en audi s6, med v8 dock, men just denna har ett special system, så den "smattrar" typ, vet inte hur jag ska förklara, men smattrar funkar nog bäst, tror ni det skulle kunna gå att bygga ett system så att det "smattrar" ur en b19 eller b200 eller vilken 4 cylindrig motor som helst? väl medveten om att det är stor skillnad på 8or och 4or, men änå, nåt trix borde man väl kunna dra till med? nåt med grenröret, kanske dra ihop några av dom olika utblåsen ? ingen som vet elelr har lyckats elles testat eller hört?

MVH

2
Klotterplank / kyla tack
« skrivet: december 16, 2006, 02:00:29  »
Så nu har man gått och väntat i flera månader efter kylan, snön och isen... men icke. Jag ska fan flytta högre upp, stockholm är ingen kall stad, mest blåsig.

3
Köpes / 360 sökes
« skrivet: december 05, 2006, 14:04:18  »
letar efter en 360, helst 3 dörrars, 5dörrars går väl lika bra egentligen, är väl bara att svetsa igen dom dörrar man önskar att inte använda. Eh.. nån gång mellan.. ja.. 84 - 87 ?
Söker helst ingen rost, men för en rostfri bil ökar pengarna.
Jag har 6tusen som bara ligger och samlar dam, så mer än så tänker jag inte punga fram, om säljaren i fråga också har en b230 motor liggandes, kanske ett paketpris kan tänkas fram? Jag bor själv i stockholm men kan tänkas resa några mil utanför!
Mail eller ett PM spelar ingen roll om du önskas sälja!
such-a-twat@hotmail.com

MVH Micke

4
Teknik / stänkskydd
« skrivet: november 19, 2006, 23:54:50  »
måste (enligt farbror blåbär och sbp) öronen bakom bakhjulen vara där? tycker det är oerhört oattraktivt med dom

5
Klotterplank / till er alla som har lite mindre bra skick på era bilar ;)
« skrivet: november 16, 2006, 12:01:06  »
ladda ner låten Piece of shit car (kan också heta Ode to my car) av Adam Sandler!
Så jäkla härlig.. satt och lyssnade på den när jag körde min Simca till skroten igår :D

6
Etanol / tändsystem
« skrivet: november 13, 2006, 15:18:33  »
Som jag har förstått det, så bör man,nästan måste (?) byta tändsystem, för att kunna köra etanol, så jag läser och läser och läser, då skrev nån att SBP inte sa något om personens etanol konvertering, men ändå ska det vara olagligt att byta tändsystem ? jag fattar ingenting

7
Framvagn/Bakvagn / byta ut bakdämparna
« skrivet: november 12, 2006, 01:54:11  »
Borde man inte kunna byta ut bakdämparna mot coilovers, så får man även bort dom tunga bladisarna? eller har jag bara missförstått vad en coilover är?

8
Trimning / sugtrim
« skrivet: november 09, 2006, 15:36:27  »
så, låt oss säga att jag har tänkt bygga en riktigt hårig sugmotor på ett b19e block.
Med andra ord så har jag inte fallit för turbolagg och ketchupeffekt  :-*
Så jag har läst lite om kammar och topplock och massor trams, och i nån tråd var det nån som skrev att man ska välja en kam, och sedan välja topp för bäst effekt eller nåt (?). Men då dom trimtrådar jag läst handlar mycket om överladdning och trams så vet jag inte riktigt.. självklart vet jag att jag ska plana och porta, mira fräsa, vad det nu är (hehe, spela roll vad det är, bara jag får mer mos). kanske några sexiga kolvar med minst lika sexiga stakar, eventuellt borra blocket kanske? vad skulle en sån trimning gå på tror ni? skit i budget och trams, endast det bästa är bra nog, så när jag väl kommer igång så blir det total renovering av block, så kanske några länkar till företag som kan kirra redigt bra lager, vevar (?) kamaxlar (helst en massa tips om vilken kam man bör ha för en riktigt vass sugmotor), stakar, kolvar, toppar u name it, i go get it (mer eller mindre :))

MVH Micke
edit: glömde även notera det här med andningsvägar, ventiler, insug, grenrör (extraktor) och allt sånt mumma.
en till edit.. tändning och sånt också :D läst en massor om MS, är det stabila grejjer? båda tändning och soppa ska kunna justeras via laptop. Är MS det "bästa" till ovlov tro? eller kanske man ska satsa på nira system eller nåt? allt är av intresse :D
Men jag upprepar mig: endast det bästa är bra nog!

9
Stereo/Styling / Fönstertoning
« skrivet: november 09, 2006, 04:18:50  »
Så, på VV skriver dom "Vindruta måste ha en ljusgenomsläpplighet av minst 75 %. Annan ruta i förarens siktfält ska ha en ljusgenomsläpplighet av minst 70 %. Kravet gäller både inifrån och utifrån." Så min fråga är; vart hittar jag solfilm som stämmer överens med denna fakta? För om vv säger det så måste det ju gälla? så då kan jag, iaf borde, kunna tona runt om, men lite klenare på vidrutan och framrutorna, eller är det nolltolerans ändå? På biltema tex står det att deras solfilm absorberar 80-90% av ljuset, så vart hittar man, om jag har räknat rätt, solfilm som absorberar 25 samt 30% solljus?

10
Trimning / Lagligt ?
« skrivet: november 01, 2006, 01:12:19  »
Innan jag skriver mina frågor och funderingar, så vill jag bara säga hej! första inlägget.
Jag har starka planer på att köpa en 360 GLT, årsmodell är fortfarande lite oklart, vilken är 'bäst' ? Några 'barnsjukdommar'? Vet nån den torra vikten ? Har spenderat nästan hela dagen på att googla och läst här i forumet för att få reda på vart SBP sätter gränserna. Så om vi säger att jag köper den här 360in med B19E motor, vart går gränserna för trimmet på motor? Vart går gränserna på chassi (om det finns)? Får jag hänga i annan motor? vilken är den största? och vart går gränserna för den motorn, ang. trim? För att vara på den säkra sidan, så nämner jag det igen, helst vill jag ha den reggad som den är så att säga, men vi säger, om jag reggar den som ombyggt fordon, vad får jag göra då? eller t.o.m amatör bygge, vad gäller då? Om ni inte har lust att svara på alla frågor, kanske ni kan hänvisa mig til lvart jag kan läsa om detta
Som sagt så har jag letat mer eller mindre hela dan, så inget "sök här på forumet" för nu är jag så slut i skallen att jag är nära på att slockna.
Oerhört tacksam för svar!
MVH Micke

Sidor: [1]