Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - svensson

Sidor: [1]
1
Klotterplank / LÖRDAG!!!
« skrivet: november 06, 2010, 19:05:24  »
Då det är lördag och inte fredag krävs ett nytt ämne  :)
så SKÅL på er alla 300 älskare

2
Elsystem / Trasigt tändningslås?
« skrivet: mars 29, 2010, 18:42:55  »
Halloj alla 300 lovers  ;)
Nu är det så att pärlan inte riktigt vill som jag vill. Första symptomen kom för nån månad sen då jag skulle starta bilen och det tog tvärstopp i tändningslåset när man försökte vrida om, efter åtskilliga minuters ruklande och svärande gick det plötsligt att vrida igen och allt har vart frid och fröjd i några månader.

Sen i förmiddags när jag skulle till skola för att skriva tenta var bilen stendöd och batteriet sopslut så snabbt fram med startkablarna och iväg. Väl framme stängde jag av bilen men parkeringslyset lös oavsett hur jag vred på ljusreglaget han inte grubbla så mycket på det då jag inte hade tid utan sköt på problemet till senare. När jag skulle hem hoppade pärlan snällt igång men väl hemma skulle jag stänga av bilen men till min förvåning fortsatte den nu gå efter det att man tagit ur nyckeln!!!

Så för tillfället har jag plockat bort minuspolen på batteriet för att kunna använda bilen om det skulle behövas men nu till saken.
Hur ser tändningslåset ut inuti och är problemet jag beskriver något som går att laga i det eller är det bara att byta? Om jag måste byta går det att flytta över låskistan från mitt tändningslås så att man kan behålla samma nyckel? Och är det nån som har ett tändningslås liggande?

// Johan

3
Köpes / Anti rådjurs kit köpes *KÖPT*
« skrivet: december 17, 2009, 23:39:11  »
Eftersom rådjur inte respekterar högerregeln sökas följande till min -87:
Kylare (b200)
strålkastare vänster
blinkers vänster
grill
kofångare fram, helst mellanblå som på min profilbild

Jag finns i ludvika men med bussgods går det ju att lösa det mesta :)

4
Projekt / Svensson´s 360 -87
« skrivet: juli 28, 2009, 17:31:08  »
Ja tänkte det var dax att få tummen ur och starta en projekttråd. Att det sen inte kommer att hända så hiskeligt mycket i min tråd skiter jag fulständigt i  ;D Bilen i fråga köptes för ca 5 månader sedan och sen dess har det inte hänt så mycket förens de senaste veckorna har nu bland annat monterat en av många hatad skyport då någon tidigare ägare tyckt det var kul att banka in taket passade jag också på att rikta det efter bästa förmåga.
Nå framtidsplanerna är väll inte allt för extravagant då bilen används till att pendala ca 5 mil till skolan men lite allmän förfining ska det väll bli. Det som redan är gjort är C-lås, ljuddämpning, stereo och lite snyggare fälgar men här är ändå en liten lista.

X= klart
v=påbörjat
[X]Laga den lilla rost som finns
[X ]Underedsbehandla
[X] Polera upp den ordentligt

sen är det lite fler små grejer som ska ordnas bilder kommer om ett tag

 

5
Stereo/Styling / Mellanblå
« skrivet: juli 14, 2009, 14:47:26  »
Har varit förbi alla bildelsaffärer i stan och letat efter bättringsfärg  till pärlan, mellanblå 277  men den har tydligen utgått någon som fått tag på färg någonstans eller är det kört? Har en liten bur volvo orginal färg som följde med bilen men skulle behöva mer

6
Teknik / Flytta lås
« skrivet: juli 07, 2009, 23:33:40  »
Ska till att montera c-lås på pärlan och funderade på om det går och är hyffsat smidigt att byta plats på låskolven mellan förar och passagerardörren (låset bytt på förardörren nån gång i tiden). För de vore rätt skönt att bara behöva en nyckel å jag ska ju ändå av med dörrsidorna för c-låset

7
Stereo/Styling / Volvo orginal bord
« skrivet: mars 14, 2009, 17:05:32  »
Skulle vilja ha en Volvo orginal bord till pärlan, en sån som sitter på bilar i VOC. Någon som vet vart man kan få tag på en har sökt runt lite gran men inte hittat någon, man kanske måste köra VOC för att få köpa en?

8
Stereo/Styling / Blå instrumentbelysning
« skrivet: mars 12, 2009, 22:31:27  »
Idag kom det ett paket med lite godis till 360 nämnligen ett knippe högintensiva blå dioder som ska ersätta allt innerbelysning är det tänkt. Värmde upp lite idag inför instrumenten genom att byta i knapparna brevid ratten och tändningslåslampan.
I version 1 slaktades orginallampan vart jävligt pillig att löda då dioden inte får sticka ut för långt.
Version 2 vart mycket lättare att löda med motståndet bredvid men det blev istället desto pilligare att få i den i knappen igen filade även av toppen på dioden vilket sägs ge bättre spridning.
När det komm till tändningslåslampan ville jag inte börja löda så det blev en specialare.

Var lite svårt att ta kort i mörkret men det blev riktigt bra i verkligheten, till höger är mk 1 utan fillad topp och det syns lite på bilden att den är mer "punktig" men irl är skillnaden stor blir till att fila topparna gav mycket mjukare ljus.
Är riktigt nöjd med resultatet så långt fortsättning följer i morgon.

Lyckades inte få in bilderna direkt i forumet går inte det när man lägger in från forumsbilder eller är jag helt efterbliven när det gäller datorer????

Edit: Tack FREJ!!!  Har gjort om lite nu så bilderna är bifogade istället

9
Köpes / KÖPT
« skrivet: januari 13, 2009, 17:26:57  »
Ute efter orginalsystem till en B200 endast sista dämparen då jag för närvarande endast har ett 2,5 tums rör (dock bra gjort och i ok skick) som jag tycker är lite stimmigt så bor du i närheten av ludvika/borlänge och vill ha ett ballare ljud så är jag interesserad av byte till mig din gammla dämpare annars blire ett nytt före bes den 31.

// Johan

10
Teknik / Biltemas Avgassystem
« skrivet: november 29, 2008, 17:46:26  »
Då har jag nu äntligen skaffat mig en 300 igen.
Dock skulle pärlan behöva en ny bakre ljuddämpade då 18-åringen före mig tyckte det var skitfränt att köra utan, något som jag vid det här laget vuxit  ifrån kan ju va kul å höra stereon ibland ;)
Men till frågan såg på biltemas sida att de inte hade bakre dämpare till 360 med b200f utan bara till b19, är det samma dämpare eller ska jag satsa på mekonomen?

// Johan

11
Säljes / 340 delar
« skrivet: juni 03, 2007, 00:21:02  »
Bilen är skrotad men jag glömde att slänga med lite delar som nu säljes/skänkes
2 hatthyllor en med och en utan hål för 6*9 Gratis ta 2 betala för ingen
4 vinterdäck på rostig påtfälgar 13tum mycket mönster lite dubb 300kr
Komplett sett med plastmattor 50 kr annars har jag dom som olje uppsamlings kärl
Tror ävena att jag har endel lister kvar
// Johan

Grejerna finns i Ludvika kontakt via pm

12
Drivlina/Växellåda / Passar växellådan?
« skrivet: november 18, 2006, 19:40:37  »
Undrar om en 5-petad låda från en 360 från sent 80 skulle passa direkt på min 340 med 4-petad kan nämnligen få tag på en gratis.

// Johan

13
Teknik / Blyfri bensin i B14
« skrivet: november 10, 2006, 18:34:05  »
Skaffade nyligen en 340Gl -80 som jag kört på blyfri 95 utan någon blyersättning sen kom jag på häromdagen att den kanske ska ha blyersättning. Någon som vet.
Vad jag har fattat så ska det väll vara alu topp på B14 och är det det ska det väll vara lugnt?

Vet någon föreste hur många -80 och älder 349, 360 som finns kvar i livet har inte sett många.

// Johan

Sidor: [1]