Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - oFriman

Sidor: [1]
1
Projekt / Volvo 360 GLT -87 vs. rostdöden
« skrivet: januari 16, 2019, 18:34:30  »
Hej hej, har följt med detta forum i många år redan men tänkte att det var dags att registrera mig som medlem och bidra med mitt eget lilla projekt.

Bilen är en Volvo 360 GL av årsmodell 1988 som införskaffades år 2011 för att agera förstabil. Bilen användes flitigt i ca 6 månaders tid före den sedan skruvades isär då jag hade tråkigt och inte var i behov av den för tillfället. I det skedet renoverade jag frambromsarna, böt främre hjullagren samt framfjädrarna. Jag har inget minne av att bilen skulle varit i behov av någon av dessa saker, men jag hade väl tråkigt. Som den kloka 18 åring man var så införskaffades även de billigaste racingsätena jag kunde hitta, FK Basic, och installerades i bilen, och envis som man var så då de inte kändes helt rätt kapades stolsfästena sönder för att justera sätesvinkeln istället för att skaffa ett par bekväma stolar. Även något enstaka rosthål lappades i samma veva. Efter detta stannade projektet av på grund av studier på annan ort,  och har varit avstannat fam till hösten 2018 då jag bestämde mig att det var dags att forstätta projektet.


Jag har väl egentligen inga "riktiga" mål för projektet, annat än ha kul, lära mig något nytt och förhoppningsvis få tillbaka bilen i trafiken som en pålitlig och rolig bil att köra till vardags.

Planer för bilen är:
-Nya säten fram, funderar på något i stil med de sportigare Passat b6 sätena om man kunde hitta ett par billigt med utlösta krockkuddar och sy ihop. Inget bestämt dock.
-Renoverad orginal motor nu, renoverad B230 sen.
-Ny lack, har inte riktigt bestämt ännu vad, men leker med tanken om orginal(minns inte vad den hade för färgkod), 228 Dark grey eller 108 Saphire blue.
-Compomotive FH eller Ronal Turbo fälgar (har ett par Compomotive FH liggandes).
- "Stora" vingen skulle vara kul om jag kommer över en.
-Reparera stolsfästen.
-Laga rost.
-Golf mk1 splitter kunde se ganska bra ut i nosen.


För tillfället är bilen på annan ort än var jag bor, men inom de kommande veckorna skall jag förhoppningsvis få hämtat hem den och påbörja arbete med karossen.

Har endast några bilder från garaget.org på bilen från före jag rev isär den.
Nästan så jag skäms lite över bilden på indredningen med sportstolar obekvämare än en cykelsits,wunderbaum, biltemas högtalare och två varvräknare...

Sidor: [1]