Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Stormen

Sidor: [1] 2 3 4
1
Köpes / Komplett låssats 343 -78
« skrivet: juni 16, 2018, 21:32:13  »
Det var lite stressat hemma hos päronen när dom skulle flytta, och nycklarna till min 343 var inte märkta... Så när jag letade efter dom fick jag till svar "Om det inte stod något på dom så är dom nog kastade..."
Ridå ner...

Så är det någon som har samtliga lås och nycklar att sälja?

Om någon vet vilka årsmodeller man kan tjuva vilka lås ifrån så uppskattas även den informationen.

2
Säljes / [SÅLD] Styrservo och fönsterhissar
« skrivet: augusti 07, 2016, 21:01:51  »
Nu är grejerna borta. Känns bra att dom stannade inom klubben, och dom får säkert ett bättre liv nu :)

-------------------------------------------


Ja... Nu har jag väl hamstrat på dom här grejerna länge nog!

Styrservo till 360, kommer inte ihåg mer specifikt vad för bil eller årsmodell den satt på. Jag har själv inte använt den, lyckades bara vara först på pucken för massvis med år sedan.
Ena yttre styrleden har en reva i damasken, vill minnas att den andra är ok. Dom inre kollade jag faktiskt inte så noga på, men dom finns väl på Biltema om dom skulle vara dåliga.
Då jag inte använt den själv kan jag tyvärr inte garantera funktionen. Men enligt säljaren så fungerade den när den plockades ned.
Finns i Fagersta (Västmanland) och skickas INTE!
Vad ska man då begära för något sådant här då? Ska vi prova med 800:- ?
Det fantastiskt snygga lakanet ingår såklart för det priset ;DHar även fönsterhissar fram till 360. Hur det är med dörrar, foder, kabelgenomföringar och allt sådant där vet säkert ni bättre än mig. Kommer i alla fall från en 3-dörrars GLT -86.
Rutorna och hissmekanismen vet jag att jag har, och jag hoppas att dom är kompletta. Jag vill minnas att jag såg knappanelen också, men det kan jag inte gå i god för just nu.
Dessa grejer står för stunden i Köping, men nästa helg har jag nog inget annat val än att ta med det till Fagersta om ingen annan har köpt det. Det är även först då jag kan komma åt att ta bilder och kolla om panelen finns.
Har ju inget hum om det här heller. 300:- ?
Inte heller detta skickas.

Snubblade även över en GLT-tutknapp. Skitig och jävlig, men är det någon som vill ha den så är det bara hämta. Och den skulle jag kunna slänga ned i en Jiffy-påse om mottagaren betalar för det och är villig att chansa på att PostNord inte lägger påsen under en lastbil eller nåt :P

3
Framvagn/Bakvagn / Tungbromsad?
« skrivet: juni 30, 2011, 23:00:06  »
Hur "tungbromsade" upplever ni era bilar? Inför bogseringen plockade jag isär bromsarna på min bil. Bak rörde sig fin, en kolv fram gick lite tyngre än dom andra, men rör sig rätt så bra. På den lilla biten jag körde drog det inte märkbart snett. Men jag upplever fortfarande att bilen är väldigt tungbromsad. Som referens (inte helt rättvist, jag vet) så är det väldigt mycket mer bett i bromsarna på min S70.

Bilen i fråga är en 343 CVT -78. Dvs små trummor bak och fasta ok fram. (Vet inte om det är flytande på senare årsmodeller, men tycker mig ha sett glidbultar som reservdel)

Kommentarer?

4
Klotterplank / Tips på projekttråd epa/a-traktor någon?
« skrivet: april 21, 2011, 23:13:08  »
Som topic säger, finns det någon som sitter på en bra tråd, rik på bilder från ett epa/a-traktorbygge? Jätteplus om det är Volvo :)
Det är inte det att jag tänker dra igång ett traktorbygge, jag är bara lite nyfike, som vanligt ::)

5
Klotterplank / EFTERLYSNING: Värmetålig färg
« skrivet: augusti 06, 2010, 21:27:51  »
Någon som vet vart man kan tänkas få tag på värmetålig färg, LILA? Jag är inte överdrivet sugen på att blanda själv, då det är lite snav budget. Ska ha tag på gul också, men den är ju lite lättare att få fatt i. Det behöver inte vara något som överlever flera tusen grader, men några hundra i alla fall.

6
Klotterplank / TV med digitalbox, godkänd?!
« skrivet: januari 04, 2010, 21:18:07  »
Har börjat kolla lite löst efter TV att ha på rummet, då mina lägenhetskompisar inte direkt tycker som mig. En av dom kan ju få för sig att fotboll kommer i första hand, inte bra! :P

Hade tänkt mig något som man kan komplettera med CI-modul för att titta på digital-tv kanaler. Vi har kabeltv med comhem som leverantör, och när man söker på bl.a. prisjakt.nu finns det att bocka i "ComHem godkänd". Om man köper en TV som har DVB-C stöd (men inte är godkänd av ComHem) och en modul, hur stor är risken att det ska fungera/inte fungera? Jag trodde ju i min enfald att hela grejen med standard är att man inte ska behöva fundera så noga på vad som passar med vad, är det en standard så fungerar det med få undantag. Eller kan det vara så att dom som är godkända av ComHem ger dom support på om det strular?
Hoppas att det finns någon här som har lite mer koll än mig.

7
Klotterplank / Firefly fans?
« skrivet: oktober 13, 2009, 18:59:44  »
Behöver lite hjälp av något firefly fan! (Firefly är tveklöst bland det absolut bästa jag har sett, är ni det minsta intresserad av Sci-Fi, se den! Om inte, se den i alla fall!)
Finns en bild med en massa bra uppraddat från firefly, tror överskriften är "Everything I learned in life I learned from Firefly" har ni sett den så vet ni vilken jag menar. Vill ha tag på den igen, men hittar inte på den :(
Så om någon sitter och trycker på den eller vet var den finns, dela gärna med er. Och ni andra, köp boxen och bänka er i soffan, det är tveklöst värt det!!

8
Klotterplank / Billig färglaser
« skrivet: oktober 05, 2009, 00:24:16  »
Är det någon här som har bra koll på skrivare? Har lite funderingar på en Xerox Phaser 6110N, en färglaser med nätverksstöd för 1400:-
Hade inte tänkt mig någon superflashig sak, utan bara något att ha till bra-att-ha utskrifter och lite skolarbeten. Har aldrig haft med Xerox att göra, så vet ingenting om dom.

9
Klotterplank / Fetto :(
« skrivet: september 27, 2009, 00:43:13  »
Idag var det dags för Le Mans! Och för er som inte är insatta är det givetvis gocart tävlingen som festmaskineriet på Linköpings Tekniska Högskola anordnar jag menar :)
För första gången kom jag att tänka på mina 300-power t-shirts i samband med något som har anknytning till fordon. Fast den här gången dök ett nytt problem upp. Eftersom att man är så fruktansvärt muskulös och atletiskt byggd så satt kragen rätt tight runt halsen, obekvämt värre. Satt även som slickat över bröstkorg/mage. Och den är inte tvättad än. Fan att man inte tog XL eller ett snäpp högre :(

10
Säljes / Det sista som ska bort...
« skrivet: september 01, 2009, 20:35:22  »
Vart lite stress med flytt och sånt, så finns lite saker kvar som ska bort.

Baklucka och huv från 245 GLT -85, pris: 0:-

4 svarta dörrar 740, pris: 0:-

TROR det vart en växellåda kvar, M47 från 240 med kardan, pris: 0:-

B23E med K-jet, från -84 300:-

Ska bort på lördag, kan hålla det till söndag ev. Annars skrotbingen. Så någon måste ta hand om motorn, för jag varken orkar eller vill bära den till skrotkontainern ;)

Står strax utanför Köping, 0702176396

11
Klotterplank / Bergsäkert!
« skrivet: augusti 26, 2009, 23:06:38  »
Har börjat plugga nu, och var tvungen att ta vägen med lite prylar. Hittade utrymme i "Berget" i Kolsva. Militären hade det som granatverkstad en gång i tiden, numera är det privatägt och det finns lite förråd att hyra samt utrymme för att varmförvara bilar/mc vintertid. Så numera förvaras bl.a. min 531-topp och extraktorgrenrör i en kärnvapen-säker anläggning. Känns bra ;D

12
Klotterplank / Vad har hänt med vanliga garderober?
« skrivet: augusti 11, 2009, 18:26:07  »
Håller på att jagar efter vanliga jäkla garderober. Litade blint på IKEA och jysk, men har inte hittat något. Har två vita tråkiga helt vanliga fyrkantiga lådor av spånskiva, 60 breda. Skulle behöva två till, utan att bli rånad. Förslag någon?

13
Teknik / Uthållighet ventilfjädrar
« skrivet: juli 20, 2009, 21:14:27  »
Hur länge kan man ha en kam sitta i en topp (utan att kammen snurras) utan att ventilfjädrarna tar stryk?

14
Säljes / Volvo 360 -86 till skrotning...
« skrivet: juli 14, 2009, 21:08:01  »
Är det någon som är intresserad av en rullande kaross med taklucka? Finns ev planer på att hiva min 360 nu så om någon vill ha takluckan med tillhörande kaross är det bara säga till. Blir nog inte så mycket mer av värde kvar i bilen. Är en -86 3 dörrars CC, om jag inte minns fel heter färgen enl regpapperna Antriarc Grå.

http://www.300power.com/forum/index.php?topic=3910.0

15
Klotterplank / LiU till hösten
« skrivet: juli 10, 2009, 23:45:13  »
Fick besked idag, blir tekn. basår på Linköpings Universitet till hösten! Känns bra :)
Är det några fler 300-powrare som hamnar/är där, eller ska jag själv visa vart skåpet ska stå? 8)

16
Klotterplank / Fjäderbenslagring på en Peugeot...
« skrivet: juni 25, 2009, 20:44:48  »


Var och besiktigade en kompis Peugeot 406 och fick nedslag på att ena fjäderbenslagringen inte rörde sig. Typiskt översitteri från besiktaren, är ju som nytt det här ::)
Fattar inte hur dom tänkte när dom konstruerade lagret, är öppet så man ser rätt in till kulorna, är det så konstigt att det går skogen? På bes. sa dom att det inte är så ovanligt fel, väldigt underligt...

Kan förvarna er om lite smått och gott, om någon tänkte försöka sig på det här.

-Ta inte för givet att det finns något mothåll på kulbulten i yttre styrled (fransmännen var inte vatten värda när jag såg det)
-Det går åt fjäderkompressorer i mångt och mycket. Har bara två själv, fick ringa in två till!
-Insexfattningen på stötdämparen är 7mm

Vi hade precis varit in en vända till stan (mekar några km utanför) och skulle till att lossa på fjädertallriken, 6mm för litet och 8mm för stort. Som tur var fanns det 7mm insex i biltemas stora låda. Blodtrycket var högt många gånger idag :)

17
Övrigt / Vädertålighet på katalysatorer
« skrivet: juni 15, 2009, 10:36:04  »
Plockade bort katten och främre röret från donatorbilen som jag slaktade. Det vart dock inte liggandes i "bra att ha högen" utan utomhus. Hur bra klarar dom sig om det blir vatten i dom en längre stund? Har en kompis som är i akut behov av en katt :)
Det är ingen evighetslösning, utan mest snabbt, enkelt o billigt. Är det något att hoppas på? Finns väl inte just nå test förutom avgasmätning för att fastställa funktionen?

18
Nu kommer nästa häfte. Kopplingsschemor för 340/360 1984. Utviksschemat var för bökigt att scanna, och då blir det lika illa som i Haynesboken, så det fick vara.

http://www.megaupload.com/?d=RRL34UG6

Lägger upp säkringsöversikten som bild här.


19
Klotterplank / R.I.P. Stan Winston
« skrivet: juni 08, 2009, 00:41:12  »
Var och tittade på Terminator Salvation nyss. Höll på att trilla ur stolen när eftertexterna började.

"In loving memory of Stan Winston"

Rusade hem och ut på IMDB snabbt som tusan, den 15/6 2008 avled han. Jag trodde jag var någorlunda updaterad, men det visade sig vara fel. Kanske inte direkt är rätt forum, men ändå, men han är saknad, i alla fall av mig!

20
Klotterplank / Vista bekymmer
« skrivet: juni 05, 2009, 11:53:05  »
Har en kompis som har skaffat sig sims3, vilket inte går att spela. Hon har en laptop (tror det är dell, men kommer inte ihåg säkert) med Vista. Vista vägrar läsa skivan, den varvar bara upp och ner. Dom har provat med en annan sims skiva, fungerar inte det heller. Båda skivorna (original) fungerar utmärkt på andra datorer, både Vista och XP. Finns det någon larvig säkerhetsinställning i Vista som gör att han inte vill starta den? Jag kan absolut inte med Vista, så hade det varit min burk hade jag slängt det åt helvete för längesen. Ska dit senare idag och se om jag hittar något, men tänkte att det kanske finns någon Vista expert här som kan dela med sig av lite tips och råd :)

21
Framvagn/Bakvagn / Vad ska man hälla i styrservon?
« skrivet: maj 30, 2009, 00:05:15  »
Vad rekomenderar Volvo att man använder för vätska/olja i styrservon till 360?

22
Klotterplank / Köra utan luftfilter
« skrivet: maj 29, 2009, 18:41:06  »
Hur går det för alla som kör utan luftfilter? Så gott som alla folkraceåkare kör ju utan filter. Måste vara praktiskt när man byter ringar i alla fall, då cylindrarna är mer eller mindre honade redan ::)
Är väl en sak och köra asfaltsrace, men på grus? Tycker det ska slita nå kopiöst.

23
Övrigt / 343 L
« skrivet: maj 29, 2009, 18:11:04  »
Såg att det var en på tradera som säljer ett 343 L emblem. Är det någon som vet något om den modellen? Har inte hört talas om den.
Vet att det fanns 240 L, där det varken fanns stolsvärme eller intervalltorkare :)

24
Klotterplank / Ritningar Weberfläns
« skrivet: maj 25, 2009, 23:24:59  »
Är det någon som sitter på ritningar av flänsar för t.ex. Weber förgasare. Har en samling med Insug/avgas till Volvo 8/16V och några turboflänsar. Skulle vilja ha tag på lite förgasare också.

25
Teknik / Diskutionstråd: Felsökning LE-jet
« skrivet: maj 12, 2009, 23:46:55  »
Gör en diskutionstråd ang. denna post

http://www.300power.com/forum/index.php?topic=5102.0

Någon som vet vilka pinnar som går till lambdan när man har sådan och pin konf och övrig data stämmer med/utan lambda?

26
Fakta/Guider / Grönt häfte: Felsökning LE-jetronic Volvo 360 1983
« skrivet: maj 12, 2009, 23:44:10  »
Tänkte jag skulle dela med mig lite av biblioteket :)
Det är dock bara en preliminär utgåva, vilket gör att den ser ut att ha blivit tryckt av en tysk maskinskrivare under WWII. Finns lite data och pin konfigurationer och annat intressant. Om någon har ett bättre förslag på server flyttar jag den gärna (kanske till och med ryms på clubens webbhotel?)

http://www.megaupload.com/?d=MZT9XE2R

27
Säljes / 343GLS -81
« skrivet: maj 03, 2009, 00:30:06  »
En kompis granne vill sälja sin 343GLS -81 (B19A och M45R) som har gått precis under 20k mil. Blå till färgen med dragkrok och jalusi. Den har varit avställd sedan drygt ett år tillbaka, men ska enligt ägaren starta bara man laddar batteriet. Var lite stressad när jag var där och den var trångt som tusan, men vad jag kan minnas var det bara skärmkanterna bak som var risiga, annars fräsch i karossen. Vinterdäck på den nu, stod en trave med lagliga (men inte mycket mer) sommardäck bredvid som jag antar var till den. Damen som har den har fått höra att skrotpremien är påväg tillbaka och hamnar på 4000:-, inte insatt alls i det, så om det stämmer eller inte vet jag, men det är vad hon vill ha i alla fall. Hade den varit billigare hade jag gärna köpt den själv, om inte annat så var det fräscha lyktor (Mk1), men det är för mycket pengar för mig just nu. Står utanför fellingsbro (mot lindesberg), kan luska fram telefonnummer om någon är intresserad.

28
Klotterplank / Vroombox
« skrivet: april 30, 2009, 12:23:23  »
Snubblade över ett avsnitt av Pimp My Ride igår, och såg att dom installerade en Vroombox. Måste erkänna att jag tycker den är lite småfrän :)

http://www.vroombox.com/vroombox/

29
Teknik / O-ring på oljestickan?
« skrivet: april 24, 2009, 22:15:20  »
Har inte tänkt på det tidigare, men märkte idag att det sitter en o-ring högst upp på oljestickan. Sannolikheten att det ska börja läcka olja där är väl ganska liten, så vida man inte lägger sig på tak. Delvis ska det väl agera utbytbar slitdel som låser och förhindrar skit, men sen funderar jag på om det har med vevhusvent att göra? Kan det stämma, eller är jag ute och cyklar?

30
Klotterplank / Kamremskåpa
« skrivet: april 17, 2009, 17:42:10  »
Har sett på någon webshop att man kan köpa nya kamremskåpor till B2xx, men jag kan inte hitta på vart. Någon som kan hjälpa till? Tror att det var länkat från det här forumet, fast då till något annat. Minnet sviktar som vanligt :)

31
Teknik / Slipa ventiler
« skrivet: april 15, 2009, 22:11:38  »
Läste i Haynes om inslipning av ventiler. Applicera pasta på ventilen och med hjälp av ett verktyg med sugkopp, vicka verktyget fram och tillbaka mellan händerna. Är det dumt formulerat eller är det jag som är dum? Det kallas väl indianpinne av en anledning. Vad jag har hört är det bara att snurra fram och tillbaka, som när folk försöker starta eld. Finns ju även tryckluftsdrivna verktyg, och då vickas det inte, det snurrar :)

Kanske är jag som är överkänslig, men jag tyckte det lät fel.

32
Klotterplank / Flygvapenmuseet
« skrivet: mars 31, 2009, 18:41:22  »
Var i linköping för nån månad sedan, och bl.a. på flygvapenmuseet. Kan verkligen rekomendera det! Nu är det i och för sig stängt, men det ska öppna igen juni 2010, och då ska den bärgade DC-3 som ryssarna sköt ner finnas där!

Mycket skoj fanns det att titta på, vart tyvärr inte så många bilder, då jag bara hade mobilkameran med mig :(


Men tänkte i alla fall dela med mig av detta.


Kamrem och kamkedja är för kvinnor och barn, riktiga män kör med "kamaxel" :)
F.ö. kan tilläggas att flyget verkar ha kört med 4-ventilstoppar sedan urminnestider.


Hehe, fanns små skyltar lite här och var med frågor på, och så snurrade man på dom så var svaret på andra sidan. Mest för barnen, men jag tyckte det var skoj, speciellt den här :)
Varför står det fara på sidan av planet?
Det är som en stor dammsugare!
Ett jävla klös i den dammsugaren :)

33
Fakta/Guider / Svänghjulsorientering Renix
« skrivet: mars 21, 2009, 12:55:56  »
Saxat ur Haynes.

34
Klotterplank / Golf växellådor
« skrivet: mars 15, 2009, 02:54:09  »
Har vi någon golf expert här? Skulle vilja veta om växellådan från en Golf 2 1.8 passar på en Golf 2 1.6
Vad jag har förstått ska det vara ett jävla fipplande med länkaget till lådan, så det kanske är lika bra om det inte skulle passa ::)

35
Klotterplank / Oisolerade kabelskor
« skrivet: februari 26, 2009, 00:25:46  »
Någon som har bra tips på vart dessa kan inhandlas? Har bara letat snabbt på Jula och Biltema, utan lycka :(

36
Stereo/Styling / Längre hjulbultar
« skrivet: februari 24, 2009, 00:50:39  »
http://www.engstrandmotorsport.se/shop.html

Hittade denna sida, extra långa hjulbultar till 240. Finns det någon som har bultar från en 300 och kan mäta styrdiametern och "splinsen". Har en från en 740, vet inte om det är samma som 240, men borde väl vara liknande. Den har i alla fall följande mått.

Har mätit styrdiametern precis före splinesen, och måtten på splinsen är yttermått.

Styrdiameter: 15,5
Splines: 16,3

37
Klotterplank / Ta bort rost bad :)
« skrivet: februari 23, 2009, 01:24:46  »
http://www.opelsportclub.com/forums/showthread.php?p=378633

Hittade den här guiden på nätet. Ville inte posta i tips avdelningen när det står Opel på sidan, men man kan ju läsa lite i smyg och sedan bruka på Volvo delar :)

38
Köpes / Hittad!: Rostfri matdosa
« skrivet: januari 22, 2009, 19:07:03  »
I stort sett hela verkstaden har fått gått över på schema dagtid nu, alltså är det kö till mikrougnarna :( Så nu är jag på jakt efter en plåtdosa då det finns värmeskåp. Någon som kan peka mig i rätt riktning? Har inte snubblat över någon hittils, ska förbi MAXI i helgen och se om dom har. Tips både på nätet och i "verkligeheten" mottages varmt!

39
Klotterplank / Req: Tändstiftsskola
« skrivet: januari 20, 2009, 01:06:46  »
Är det någon/några av er som sitter inne med en massa kompetens som har lust att slänga ihop en snabb tändstiftsskola med tillhörande disk. tråd? Lite om elektrådavstånd, värmetal och sånt.

40
Klotterplank / How-to: Lapskojs
« skrivet: januari 17, 2009, 16:37:09  »
Köp en burk "Salta biten", står bland konserverna i affären. Dra isär det i lagom stora bitar och lägg det tillsammans med spadet i en kastrull. Jag värmde vatten i vattenkokaren (det ska ju gå fort) tror jag tog drygt en liter. Kastrullen på spisen och låt det koka några minuter, i med salt, peppar och vitpeppar. Blanda i mospulver till lagom konsistens. Klart!

Givetvis går det att göra det här mycket mer seriöst (och då säkerligen godare) men det var inte prio på fem-stjärnig restaurangmat ::)

Men jag måste varna lite, det har en förmåga att bli lätt trångt i magen och en stark känsla av att man vill gå och vila när man är klar. Men det kanske inte är ett bekymmer för folk som har självdisciplin och kan avgöra hur mycket lagom är ;)

Sidor: [1] 2 3 4