Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Aterfallet

Sidor: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 36
1
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 26, 2017, 23:38:14  »
Hade blivit lite långtråkigt att uppdatera med att inget har hänt :)

Någon rost har inte kommit fram. Den har ju inte påverkats av varken salt eller vatten och det mesta under list är ju numera ersatt av ett ganska rostbeständigt material (plast) :)
Under sin tid i garaget har den varit väl inpackad med plast och tygöverdrag, så den har överlevt förvaringen väl, även när det gäller lackskador och solblekning.
Nu står den om möjligt ännu bättre, så tidens tand kommer nog inte påverka den än på ett tag.

2
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 21, 2017, 16:04:38  »
Man ska ju inte uppdatera om inget har hänt, men nu har det faktiskt gjort det.

Efter ungefär nio år har min gamla 360 fått ett nytt hem. Nu låter det kanske som den inte finns kvar, men faktum är att den fått ett alldeles eget nytt garage under huset.
Flytten skedde förra veckan och nu står den i säkert förvar, samtidigt som jag äntligen fått några kvadratmeter extra yta i det vanliga garaget... ...ett par månader till, innan sommarbilen ska in där.

Det var lite pyssel att få igång den gamla pärlan, men med lite ny bensin och startgas gick det tillslut. Batteriet var fortfarande okej, efter en del underhållsladdningar under åren.

Det blev även en liten tur på vägen för att se så allt fungerade. Bromsarna fungerade fortfarande, för den har stått torrt. Inser efter att ha kört en del annat under åren, att de inte håller toppklass, men de orkar låsa på grus.
Körglädjen kanske inte är på topp, med låg sittposition och frånvaron av servo, liksom effekt, men det tog sig framåt.

Tomgången kanske har en del att önska, men med lite choke gick det att hålla liv i den gamla B200:an. Till och med lufttrycket i tre av däcken var oförändrat. I det fjärde gick det i ett par hekto.

Nu blir det förvaring över vintern i nya garaget och under tiden ska jag ta en funderare på vad som ska hända med bilen framöver. Tävlingar blir det inga fler, så syftet med bilen finns inte kvar. Dock sitter det ju mycket delar som är i stort sett oanvända på den, så att skrota känns inte heller helt rätt.
Sälja är inte heller något lockande alternativ, för bilen är inte tänkt att användas på väg och om den skulle göra det, blir det nog en del bekymmer.
Så det blir en del att fundera på...

Men liket lever och nu är det även uppdaterat :)

3
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 15, 2012, 20:11:13  »
Tackar :)

Det är BMW E-36 lampor fram, fast eftermarknad. Inköpta på D&W i Tyskland. Bak sitter det VW Vento-lampor, även dessa eftermarknad med samma inköpsställe.
Ombyggnaden fram var inte så besvärlig. Löste sig med några inpassade distanser och en del håltagning. Fick dock bygga om en del i elsystemet. Det var ju ganska enkelt att byta lampor, eftersom jag kunde anpassa fronen. Att få dit liknande lampor och behålla orginalfronten blir nog värre.
Fästema till baklamporna finns det ganska bra bilder på i tråden. Kolla sidan 40-42 så hittar du en del, annars är det bara att fråga.

4
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 14, 2012, 22:39:40  »
Hmm har kollat runt en massa, så hitta jag ditt projekt å fann dina elhissar.. Har inte funnit nått annan som har skrivit om d :/

Kollade runt lite och hittade en likadant kit som jag har i min 360. Inte speciellt billigt, men det verkar inte finnas kvar på D&W i Tyskland.
Har du råd, kan jag rekommendera det.

http://dalhems.se/Product.aspx?guid=e423ba7c-256b-4cf7-991a-956546864f82

5
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 06, 2012, 21:17:40  »
Det händer inte så mycket med bilen, så det finns inte mycket att uppdatera. Kollade dock stereon i somras och den spelade på bra. Saknar ljudet lite...

Elhissarna skickade jag efter från Tyskland. Vill minnas att det var D&W. Minns dessvärre inte vad de har för fabrikat eller vad de kostade.
Det är universal som jag byggde om lite, men de fungerar bra.

Finns en del billiga alternativ på stylingbutiker här och var, men de kan vara lite underdimensionerade. Kolla lite på forum, så hittar du ett bra alernativ.6
Riktigt kul att läsa. Känns lite som mitt första projekt med allt slipande och spacklande :)

Såg att du funderade på var man kan sätta neon i instrumenteringen. På min bil sitter det mellan ramen och tavlorna. Jag flyttade bak instrumentdelen några millimeter och monterade slingor så de belyser tavlorna framifrån, men ändå inte synligt från förarplatsen. (De sitter alltså på baksidan av plasthuset) För bästa effekt bör tavlorna vara ljusa, helst vita.
Kan tipsa om att det fungerar lika bra med LED-list över tavlorna, som man enkelt gömmer bakom en plastlist, eller bara en bit eltejp om det ska vara enkelt.

Lycka till med bygget. Kommer följas :)

7
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: april 07, 2012, 23:15:18  »
Nej, den kommer aldrig ställas ut. Elmia har den enbart besökt i tävlingssammanhang.

8
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 20, 2011, 21:57:21  »
Finns det någon som orkar läsa hela tråden? :)

Vem som helst kan bygga ett eget kjolpaket. Visst, det tar lite tid och är en del jobb, men sedan har man också något ganska unikt.
Vill man spara tid, kan man ju alltid köpa ett paket till en annan bilmodell och bygga om. Det är inte så svårt som det kan verka.

Det orginalpaket som Volvo en gång tillhandahöll, var inte speciellt spännande. Med internet och billiga frakter, hittar man ganska roliga prylar om man letar runt lite. Tips är att söka på tyska sidor. Där finns det mesta :)

9
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: februari 06, 2011, 12:41:29  »
Hoppas du får indikation på att jag skriver i din välkända tråd Jon!

Undrar om du har något fordon att pilla med i vinter eller om det fortfarande är husbygge och blöjbyten som gäller?

Kul att du inte glömt bilen Frej.

Har mycket pyssel med bilar fortfarande, men det består mest i att hålla dem körbara. Bilparken är inte så kul längre. Har endast bruksfordon i drift, men visst står den gula kvar i garaget i väntan på bättre tider.
Det jag åker i nu är min Merca E 320, den gamla 900:an med 40 000 mil på mätaren (fast bara 5000 i motorn) och en nyinköpt Caddy -96, som används till bygget, samt 9-5:an som just nu genomgår ett byte av balansaxelkedja mm.
Tiden går åt till jobb, barn och husbygge. Tidsplanen för bygget är c:a 2 år till, sedan ska det förhoppningsvis bli mer tid över till nöjen.

Bifogar några grova offtropicbilder i brist på annat :)

10
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juni 10, 2010, 07:24:38  »
Tiden går fort ;)

Bilen står i tryggt förvar i garaget och kommer förbli så ett tag till då både familjeökning och husbygge stått ivägen den sista tiden. (och kommer ta minst ett år till)
Bilen är inte ett helt avslutat projekt ändå.. Har funderingar och planer på att ta bort taket på den framöver, men det kommer ta ett tag till.
Säljas ligger inte i planerna. Dels för att det är alldeles för mycket special på bilen och dels för att jag gillar den :) Kommer däremot inte tävla mer med den, så nu är det enbart en hobby.
Har även införskaffat en Mercedes som ska få smärre ombyggnader när tid finnes, men den kommer nog inte synas så mycket här.

Lovar att uppdatera när något händer, men så länge 360:n bara står inpackad bland byggmaterial, är det inte så mycket att se.

Följer dock utvecklingen här på forumet ganska frekvent, så jag missar inget av de andra projekten :)

11
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: april 14, 2009, 21:38:42  »
Hej!
har suttit och läst igenom denna tråd och är väldigt imponerad av detta bygge. du har fått mej till att börja tänka på om man själv skulle ta och bygga eget kjol paket. :)

Va händer med bilen nu för tiden då?

Tacksam för svar :)

Hej. Kul att du gillar bygget. Tycker att du ska göra ett kjolpaket, för det är riktigt kul att pyssla med, även om det tar sin tid och man får pröva sitt tålamod en del ;)

Bilen står välpacketerad i garaget just nu och det blir nog inte så mycket aktivitet detta året.
Har bytt hobby lite tillfälligt och bygger hus istället, men bilen kommer användas igen.
Har ju tittat en del i diverse byggtrådar och en tubo har jag redan, så vem vet :)

12
Gruppköp / SV: Domänavgift 2009
« skrivet: februari 28, 2009, 23:44:40  »
Detta hade jag helt missat.. Har inte varit så aktiv i bilpysslandet och forum det senaste, men är ju fortfarande medlem och 300 (här och var) ägare ;)

Är det försent att vara med?

13
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 30, 2008, 15:08:20  »
Munken:
Nja, den är ju i högsta grad brukbar för det ändamål den byggdes för. Att åka runt med den är inget jag prioriterat, ens då den var lite mindre ombyggd.
Redan när det blev tal om breddning, skrotades alla planer på att köra med bilen till tävlingarna :)

V4-95:
Oroa dig inte än ;) Tro mig Åke, du vill inte ha tillbaka den längre.
Vi saknar dig på jobbet. Det blir inte detsamma utan en hackkyckling...

Brainded:
Tackar...och lycka till :)


Det står inte helt still vad det gäller bilen ändå.
Den är med i senaste nummret av Stylingbörsen (Nr 5/08) i ett tresidors stylingporträtt och i förra veckan var det ett repotage i Annonsbladet.

Igår fick jag också ett mail från Gatbilar.se, som ville ha med bilen i nästa nummer.
Det är ju fin reklam för klubben, men streamern i framrutan och allt :)

Länk till ett av repotagen om någon vill läsa:

http://www.annonsbladetilidkoping.se/pdf/20081023.pdf

14
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 13, 2008, 07:58:56  »
Frej: Jag vet faktiskt inte vad som händer med bilen om vi slutar tävla. Den är ju inte direkt praktisk och den tar upp hela garaget. Men BAE vill nog att jag visar den efter deras investeringar, så den blir nog kvar. Antagligen blir det en säsong till med den uppsättningen som finns i bilen nu och i samma klass.

Brainded: En av anledningarna att jag inte varit i garaget är bröllopsresan vi nyss gjort, så du får titta på min fru istället :)
Du är alltid lika välkommen.

På bilfronten ligger arbetet inte nere, men nu är det mina andra bilar (av märke som inte bör nämnas här) som får lite omsorg.
Nu gör jag som så många andra här, dvs leker med mer effekt i turbomatade motorer :)

15
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: oktober 11, 2008, 20:22:42  »
Jag är fortfarande vid liv :)

Har varit mycket jobb och annat den senaste månaden, så bilen har fått stå tillbaka.

Det blir inget mer tävlande i år. Ingen final för min del.

Detta beror på flera faktorer. Dels att de anvariga fortfarande inte bestämt sig för var och när det blir, vilket gör att jag tröttnat på att vänta.
Sen får jag väl erkänna att jag kan behöva en paus från garaget, där jag tillbringat alldeles för mycket tid det senaste året...

Det som fick mig att tröttna helt, var en del inlägg på ett forum för oss som tävlar. Lika regler borde ju vara en förutsättning, men så funkar det inte bland vuxna barn ;)

Hur det blir framöver är inte bestämt ännu. Kanske blir det tävlande nästa år, kanske inte..  Jag och Tommy ska fundera på om det är värt arbetet.

Bilen har fått lite uppmärksamhet i Stylingbörsens senaste nummer, så den syns fortfarande.
Idag har jag dessutom varit på en intervju för en publicering i slutet av oktober.
Jag kan ju lägga ut länken sen om någon vill läsa :)

Det var allt för nu. Uppdaterar om jag får tillbaka tävlingslusten, annars finns det ju inte så mycket att visa och skriva om...

Girder: Jag skickar pm i helgen.

16
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: september 08, 2008, 21:50:31  »


Brainded: Passagerarutrymmet är i volym helt orört. Lådan tar inte längre någon plats och slutstegen är infällda i brädan. Bagageets poäng verkar vara lite luddiga. Tror förra domaren var lite ute i det blå.. Nu fick vi full bonus på lastutrymme i senaste tävlingen.

Girder: Du har Pm.

Det var ett tag sedan sist.. Har jobbat fem veckor oavbrutet och den lilla ledigheten som jag hade, tillbringades med att släpa runt bilen på tävlingar :)

Vi var i Göteborg förra helgen och där kom vi tvåa. Ingen stor grej, då vi bara var tre i klassen. Bilen var långt från klar, så vi hade en del minuspoäng på installationen.
Jag var inte heller speciellt nöjd med ljuddomarens åsikter, men det är en helt annan historia.
Om två veckor ska vi börja fixa med de sista grejorna i inredningen. Finalen är i november.
Ska tilläggas att vi faktiskt lyckades kvala till EM-finalen i Österrike, men dit kan vi tyvärr inte åka..

Bild från Ale Ring

17
Klotterplank / SV: Chatt-tråden
« skrivet: augusti 21, 2008, 22:24:50  »
Jobbar med samma som Frej numera.
...mest robotar och plc styrningar och några hundra andra arbetsuppgifter :)

18
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 20, 2008, 22:39:01  »
Stuf: Mellanregistren går att köpa, fast de finns inte på sidan ännu. Bara att fråga Tommy. Kan intyga att de låter mycket bra, speciellt nu när de fått gå några timmar.
Angående poängavdrag, så bedömdes min bil lite konstigt. Eftersom kofferten är helt tom, bedömdes istället baksätet som bagage. Vet inte riktigt hur det resonemanget går ihop, men det blev iaf inga bonuspoäng för orört bagage.
Fram får vi inte längre några avdrag, då lådan ej stjäl utrymme numera och förstärkarna sitter infällda. Reglerna är lite konstiga och lika för alla...ibland ;)

Bekkis: Har bara höjt två cm.. Knappt synligt, men numera körbart. :)

Frej: Förstärkarna har aldrig gett avdrag. Däremot fick vi två bonuspoäng för att de är hemmabyggda. :)

Har nu tillbringat någon timme varje dag åt att ställa in ljudet. Det finns lite att jobba på fortfarande, men det går åt rätt håll.
Förhoppningsvis ska vi få klart två förstärkare till innan nästa tävling. Det kommer då lösa några problem med bumlig midbas.19
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 19, 2008, 20:51:05  »
Ska se om jag kan hitta en bild åt dig Frej. Har lite bättre upplösning numera :)
Bekkis: Jo, det var en hel del kameror inne i bilen under dagen :)
Anders: Tackar :)

Nu vet jag placeringen. Vi kom totalt fyra, vilket var betydligt bättre än väntat. Det var sex bilar i vår klass. Inte illa med tanke på stressen.

Har passat på att höja bilen lite i bak, pga begränsad framkommlighet. Denna veckan ägnas åt ljudinställning, sen ska det byggas kylning åt förstärkarna.
De blir så varma att det bara går att spela i c:a 15 minuter på normal volym.

Den 30:e är det tävling igen.. Då hoppas vi på lite bättre ljudpoäng. :)

Bild på de nya förstärkarna, tagen av min teamkompis Erik på Tomelilla motorfestival i helgen..

20
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 17, 2008, 17:34:07  »
Då var första tävlingen avklarad. :)

Avresa klockan 23 på fredagskvällen och hemma igen kl 02.30 på söndagen. Lång dag...

Det sista slutsteget kom på plats under sena fredagskvällen. Klistermärkena på dem, fem minuter innan avresan. Stress var bara förnamnet.
Man kan säga att vi var dåligt förberedda :)

Tävlingen gick däremot lite bättre än jag förväntat mig. Det blev förståss massa minus på allt som inte var klart, ljudet som inte är mer än grovt inställt på några minuter, men ändå riktigt bra poäng. Vet inte placering ännu, då det av någon konstig anledning inte blir officiellt förrän efter några dagar, men förmodligen sist :)

Nu har vi två veckor på oss att ställa in det bättre, sen ska vi till Göteborg.
Inredningen hinns inte med tills dess, så det kommer enbart bli ljudet som ändras.

Lite bilder från helgen:

Bild 1: Ekipaget på Hallandsåsen. Kort rast...

Bild 2: På torget i Tomelilla. 63 bilar var med denna gången.

Bild 3: Hemresan, någonstans utanför Landskrona. Den lilla gula bilen i backspegeln förföljde oss överallt ;)


21
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 14, 2008, 11:20:51  »
Då var bilen besiktigad.. Lovade ju att berätta, så här kommer en resumé :)

Problemen började redan tidigt på morgonen. Jag körde bilen från bilstereobutiken och tankade. Fyllde upp fullt och åkte de knappt tre milen hem.
Väl hemma kollade jag över bilen lite utvändigt och kände då en doft av bensin.

Kikade in under bilen och fick se täta droppar från tanken. Inte bra...
Slangade snabbt ur 35-40 liter och spolade rent.
Visade sig vara påfyllingsröret som gått isär, förmodligen eget fel, då jag trycksatt tanken när jag haft startproblem.
Nåja, det gick ju att fixa snabbt.

Åkte iväg mot stan i ösregnet. Halvvägs märkte jag att bilen hackade vid jämn gas. Stannade till och då dog bilen direkt. Kollade säkringen till tomgångsmunstycket.. Mycket riktigt var den av.
Hade som tur var en reserv, men den gick sönder lika snabbt.

Visste vilken slinga det var, men har ingen tid att fixa felet. Fick köra med en aning choke för att hålla tomgång. Anar redan där att besiktningen inte kommer gå så bra ;)

Körde in bilen i hallen under misstänkt övervakning av äldre besiktingsman.
Hans första kommentar var; Vad är det för bil?

Sedan tittade han runt lite och sade; Det är tveksamt om denna går att besiktiga normalt... Kan bli registreringsbesiktning..

Jag kontrade med att allt tekniskt faktiskt var orginal.. Han tvekade lite, men blev avbruten av sina kollegor som strömmade till.
Tre mycket nyfikna besiktingsmän gick runt bilen, ställde frågor och tittade nogrant på olika ändringar.
En av dem känner jag sedan tidigare och han följde med en stund och tittade. Han återkom sedan flera gånger under tiden jag var där och inspekterade med ett inte fullt så nitiskt öga.

Det blev snart en trevligare stämning och "min" besiktningsman blev gladare och började prata om allt annat än besiktning. :)
Han berömde flera detaljer och fronten.
Han undrade naturligtvis vad bilen var till för, vad det var för grejor, steroanläggning osv.

Förklarade så gott det gick och berättade även att enda anledningen att jag besiktigade, var att det är ett krav för tävlingarna. Tillade också att bilen ska köras på trailer.

Kommunikationen var inga problem. Var en aning orolig över lamporna, speciellt parkeringsljuset, då det är dioder. Halvljuset stod dock anigen lågt, men när jag började skruva sa han; Strunta i det, det är okej.

Vidare till lyften och bilen hissades upp. Han började direkt undersöka fjädrarna. Han gillade inte vad han såg. Eftersom de är så korta, sitter det plåtbitar svetsade i tallriken som sedan vikts över fjädern för att hålla den på plats.

Han ansåg dock att den skulle sitta fast även i ovankant.
Påpekade inte att jag besiktigat flera bilar med denna lösning utan problem ;)

Han knackade en hel del..men rost är inget problem med gamla pärlan.
Sen stannade han till och tittade på växellådsfästet.. Bussningen var lite sliten.
Han påpekade det, men det är inget som måste bytas.. Alltid nåt.

Efter det tittar han upp och säger; Det luktar bensin. Han lös länge och noga, men hittade inget. Jag vill ju inte vara otrevlig och påpeka andras fel, så jag tittade bara upp och såg oförstående ut :)

Höger hjulhus fick en översyn. Blev aningen förvånad när han lös upp i fjädertornet och jag ser den övre tallriken ligga helt lös. Hela fjäderbenet gick att röra ett par centimeter!

Tänkte vid denna tidpunkt att allt annat än en spansk flagga kommer kosta många tårtor ;)

Bromsprovet gick däremot galant.. Provkörningen blev dock av den ryckigare sorten, då han inte riktigt förstod charmen i att delvis använda handgas och bromsa och gasa samtidigt ;) Han klagade dock inte.. Tror han förstod läget.

Sen blev vi sittande i bilen en stund, medans jag fick förklara hur bilen bedöms, hur ljudet ska låta och vad alla grejor var till för. Han var faktiskt riktigt intresserad.
Han sa t o m att han nog skulle besöka en tävling framöver :)

Så hur gick det då?

Naturligtvis tvåa på fjädertallriken. Tycket det var ganska lindrigt.
(En ny Mercedes vi hade i familjen fick körförbud på första besiktningen pga fjäderhaveri, så detta var ganska lindrigt trots allt.)

Fick också tvåa på bakdäcken. Trodde de var lite bättre, men vid närmare inspektion, fick jag hålla med honom att de förmodligen passerade 1,6mm för flera år sedan.

Det är ju ändå en väldigt enkel sak att åtgärda :)

Sen blev det en tvåa pga avsaknaden av tomgång. Egentligen är det ingen tvåa, utan bara en bestådende anmärkning till ombesiktningen eftersom avgasprovet inte gick att genomföra.

För att summera, tycker jag det gick väldigt bra. Hade förväntat mig mer påpekanden... Bilen är ju trots allt ombyggd i stort sett överallt.

Nu ska jag fixa tomgången.. Så mycket mer hinns inte med, då förstärkarna är kraftigt försenade och inte sitter i bilen än.. En smärre katastrof, då det nu är två dagar till tävling och vi inte ens lyssnat på vår nya anläggning.

Däremot sitter vår nya svindyra bas på plats, femmorna på instrumentbrädan är inkopplade och alla enheter är anslutna och fungerar. Det spelar riktigt bra, fast det saknas en del i de övre registren såklart :)

Ikväll körs bilen tillbaka till bilstereobutiken för montering av förstärkare och inställing.
Sen blir det en dags sovande och avresa vid midnatt på fredag.

Bilen rullar inte själv denna gången, då förberedelserna har varit för få och det har varit elproblem. Vill inte riskera att bli ståendes 50 mil hemmifrån.
Det får därför bli 9-5 med trailer...

...måste var det längsta inlägget hittills i denna tråden :)


22
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 11, 2008, 22:03:37  »
Snyggt jobbat! Men får man inte bra med poängavdrag i advanced/master om man kör utan galler. Iofs kan man ju ha igen det på ljudet. Har ni testat om det låter ännu då? :)


Tackar :)
Jo, det är poängavdrag på avsaknad av galler.. Likaså att de skymmer sikten och en hel massa annat. Men tiden som finns att tillgå, räcker inte till mer än att plocka ihop allt, så det får bli en sistaplats och några poäng.. Det är vårt mål ;)

Zyklon: Du är välkommen :)

23
Projekt / SV: Gozze´s 340
« skrivet: augusti 11, 2008, 22:00:46  »
Ett problem med just reläet är att det sällan är det som krånglar, utan kablarna till det.
Det finns en grön-vit kablel från tändingslåset som styr startströmmen till tändingen via reläet. Kan vara den?
Reläet styr i sin tur hela övre raden av säkringar i boxen.

Ska tillägga att mina erfarenheter grundar sig på årsmodellerna 84 och 86. Det skiljer sig en del på färgerna mellan modellerna, men de är i stort sett likadant kopplade.

En nödlösning för att kunna köra bilen med ljuset på, är att strömsätta renixen via den lediga kabelskohanen under tändkabeln.

Kul projekt f ö.. Hade missat det :)

24
Projekt / SV: Gozze´s 340
« skrivet: augusti 10, 2008, 22:45:03  »
Detta låter väldigt bekant. Hade samma fel för en vecka sedan ;)

Förmodligen är det reläet till tändningslåset som inte fungerar som det ska. Det sitter till höger om rattstången, bakom instrumenteringen.
I mitt fall var det jorden som inte fungerade.. Kan självklart vara annat också, men värt att kolla upp, då det är så enkelt :)

25
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 10, 2008, 19:58:37  »
Frej: Konstruktionen är ganska vanlig på tävlingar. Vi kanske har valt en lite annorlunda design bara. Vet ingen annan som har högtalarna fastsatta i dörrarna on-axis.
Zyklon: Det finns inga felaktiga sätt. Allt beror ju på vad man gillar. Jag har aldrig haft elementen on-axis förut heller, utan använt din teknik.
Fördelen med detta är att man inte får några fasfel. Nackdelen är att man hör allt som inte är rätt :)

Stuf: Kan bara hålla med :) ...fast en diskant för 5K.. nja.. Ska tillägga att vi bestämt bas nu. Det blir en Morel Ultimo 10".
250 hz är väl en aning högt.. Man vill ju inte missa snärten vid 100 hz i ett litet element :)

Nu har vi börjat plocka ihop bilen igen. Det var meningen att vi skulle fixa en vecka till, men det hade tillkommit en regel som vi missat. I år måste man delta på minst två stjärnevent för att kvala till finalen. Det finns bara två sådana kvar och det första är på lördag i Tomelilla.

Det innebär att vi nu har tre dagar på oss att fixa ihop allt, en dag att ställa in och en halv dag att städa och tvätta. Inget drömläge precis...

Förstärkarna är inte klara, så vi har inte kunnat testa något ännu. Det blir mest för att feltaga och få några kvalpoäng.

Bifogar ett par bilder på högersidan, som vi färdigställde igår.
Ikväll blir det vänstersidan och midbasar.. och förhoppningsvis en hel del mer om vi ska hinna ;)

26
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 07, 2008, 21:31:31  »
Frej: Det är mest praktiken som givit formen. Dörren ska gå att öppna, högtalarna ska vara rätt riktade och det ska inte störa sikten. Mycket att ta hänsyn till :)

Vi bygger vidare på bafflar och lådor. Sedan senast har vi sågat ut själva högtalarbafflarna, fräst ned högtalarna, rundat kanter och lackerat.
Vi har även klätt lådorna, svarvat bafflar till midbasarna och börjat dra kablar.

Lite bilder så långt:


27
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 04, 2008, 19:46:03  »
Frej: Jag ska ta lite kort under byggets gång, på det som är någorlunda inressant ;)

Stuf: Tackar för det :) Lådorna är 0.65 liter styck och ska ge en f-3 på c:a 100 Hz.
Vi kommer också dela dem där, ganska brant... Mer om det när vi börjar lyssna om någon vecka.

Nu har vi byggt vidare lite på bafflarna. Med hjälp av en finmaskigt aluminiumnät formade vi lådor som ger maximal volym, men ändå inte påverkar sikten i någon större omfattning, samt inte tar i när dörrarna öppnas. Vi har gjutit två lager glasfiber och börjat spackla dem.
De blir inte likadana på båda sidor, eftersom de riktas mot föraren. Det blir en lite kompromiss mellan ljud och utseende denna gång :)

Lite bilder:
28
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: augusti 03, 2008, 21:47:26  »
Nu har vi kommit igång med sterobygget, äntligen :)

Bara några timmar än så länge, varav det mesta gått åt til mätande, planering och fundering, men ändå ett framsteg.

De nya högtalarna ska sitta i bafflar som är fästa i trekanten vid backspegeln.
Det är våra egna produkter :) Det är en liten soft-dome diskant och en 3" mellanregister/midbas högtalare till att börja med. De heter BAE SPR-1 och
BAE SPR-3.

Hittills har vi gjort fästen och börjat mäta in bafflar. Ikväll ska vi gjuta lådor. På bilden syns fästena i dörren. Det blir genomgående bult, så det sitter fast ordentligt.
Ska tillägga att mdf-bitarna bara är mallar som vi ska använda vid gjutningen. Det ska bli enbart glasfiber sedan.. Lätt och starkt :)
29
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 29, 2008, 22:27:13  »
Lite fler bilder.

Kolfiberarbetet. :)

30
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 29, 2008, 22:24:44  »
Girder: Det ser ju inte jättebra ut, speciellt eftersom jag inte får den hjälp jag hoppats på.. Men jag har inte gett upp än ;)

Frej: Baslådan ska vara orörd, men om allt går i lås, kommer det sitta en Morel-bas där sedan. Lådan kommer också få en port som gör att den går att köra helt sluten.


Nu har jag börjat bygga inredning. Tanken var ju att detta skulle skett redan förra veckan, men pga fullbelagt garage gick det inte.
Därför har jag nu hämtat alla grejor och bygger själv istället.

Dagen har ägnats åt att bygga om mittkonsollen igen. Huvudenheten ska sitta högst upp, för att ge bättre ergonomi. Under denna kommer skärmen, sedan luftreglage och längst ned en DVD, som ska leverera ljudet till huvudenheten.

Bilen har också fått en liten uppdatering i instrumenteringen. Det har tillkommit en del knappar för att styra neonen utvändigt, angeleyesen och en spärr till bagageluckan.
Dessutom finns nu två kontrollampor. Dessa består av små lysdioder i blått. Den ena varnar för att huven är öppen och den andra för om backväxeln är i.

I instrumenthuset sitter nu blå dioder i taket. På bilden syns de väl, men man kan inte se dem från förarplatsen. De ger en skön mjuk belysning i mörker :)Jag har också börjat leka lite med kolfiber. Det var betydligt svårare än glasfiber, men det är kul när det blir resultat efteråt. Det fattas fortfarande en hel del klarlack, men det syns iaf någorlunda vad det kommer bli.


Så lite bilder:

Bild 1: En provtur igår. Tittar man riktigt noga, syns Läckö slott i bakgrunden

Bild 2: Mittpanelen under arbete. Kommer bli kolfibrad inom kort.

Bild 3: Instrumentbelysningen

Bild 4: Lite knappar och lampor. Den röda knappen är signalen. Alla de vita lapparna ska ersättas efter besiktningen. ;)


31
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 27, 2008, 22:09:39  »
Nu har det kommit en del kul prylar. Nästan hela anläggningen (förutom förstärkarna) är hemma och redo för monterng.
Har också en kvadrat kolfiber och epoxi som jag börjat lite smått med redan.

Anläggingen denna gång blir en DVD, en signalprocessor med styrning, fem förstärkare och sex högtalare plus bas. Alla signaler blir optiska.
Om tre veckor ska allt vara klart, annars missar vi kvalet.
Med lite tur, får jag hjälp med installationen det sista, annars är det tveksamt om det går.
...fast det har ju alltid varit stressigt förut ;)

32
Stereo/Styling / SV: Demontering av dörrlister
« skrivet: juli 27, 2008, 22:05:26  »
när jag slet bort mina blev inte dörrarna så fina ::)
 men jag fick höra i efterhand att man tar fiskelina och sen nått mer tror det står hur man gör det smidigast i återfallets projekt tråd men den är ju på 100 sidor snart ;)


...fast det finns ju ett index på första sidan, med länkar till det mesta  ::)

Mycket jobb och lätt att misslyckas, men det blir snyggt utan lister.


33
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 26, 2008, 00:00:13  »
haha coolt att du har med Volvomärket i grillen  8)

Du måste bara memorera allt skoj som med all säkerhet kommer komma ur besiktningsmannen/männens mun(nar)!!  ;D
Och sen skriva det här såklart!

Vad annat än svart skulle passa på fälgarna? Svart/gult?  :P

Märket är orginalet, som jag hittade i en låda. Tyckte det passade :)
Fälgarnas färg får jag återkomma till. Har inte bestämt mig än.
Självklart ska jag berätta om besiktningen, men jag tror det blir mest sura miner och tvåor.. har viss erfarenhet  ::)

jag har en liten aning vad dom kommer säga å det är:
 "hur kan du lägga ner pengar på en 340"
så säger då mina polare och jag ger dom fingret å säger att det är en 360 :-*

Det har jag redan fått ett hundratal ggr på garaget.org. Kolla kommentarerna:
http://www.garaget.org/?car=57237

Det folk inte inser är att de besvarar sin egen fråga med ett sådant uttalande. Vem hade brytt sig om en stylad 740? ;)

Brainded: Tyvärr blir det inget Östhammar. Det fungerar varken med tidsplan, semester eller körglädje ;)

Då får det bli mantorp och top fuel på söndag!

mvh
Anders

Det hade varit kul. Verkar bli en välbesökt tävling, men i mitt fall blir det väl om ett år. Du får rapportera sen :)


Nu är bilen i stort sett helt besiktningsklar. Pga strul med stereobygget, har jag istället vänt på arbetet och gör klart för besiktning nu istället. Blir mer jobb, men det står iaf inte still.

Bild såklart: :)

34
Säljes / SV: Framskärmar, vita blinkers och lite annat.
« skrivet: juli 25, 2008, 23:51:04  »
var fanns du nu då?
jag finns i norra värmland.


Grejorna finns i Lidköping.

35
Säljes / SV: Framskärmar, vita blinkers och lite annat.
« skrivet: juli 23, 2008, 00:46:17  »
pris skärmar?

Köpte dem för 300:-
Tror dessvärre frakten är ganska dyr på stora delar?

36
Säljes / SV: Framskärmar, vita blinkers och lite annat.
« skrivet: juli 22, 2008, 23:04:54  »
Pris på vita blinkers?

Lägg ett bud. Det är billigt ;)
Är 100:- för mycket?

37
Säljes / Framskärmar, vita blinkers och lite annat.
« skrivet: juli 22, 2008, 22:20:52  »
Nu har semestern börjat och då var det dags för en ordentlig rensning av garaget. :)

För att frigöra lite plats, tänkte jag göra mig av med följande:

2 st framskärmar, färg silvermetallic. Bra skick, endast en liten synlig rostskada. Passar 83-89

2 st kompletta framlampor med hemmagjorda vita blinkers. 82-89

Orginal bakre stötfångare 83-89. Silvermetallic. Skadefri.

Finnes också inredningsdetaljer, färg blå på tyg och grå på plast.

Sommardäck 13" 100/4. 6 st (Gratis vid avhämtning)
Sommardäck 13" passande Ford, 2 st (Gratis vid avhämtning)
Sommardäck 15" Aluminium, Volvo 460 GLT

Ge ett bud  :)


(Ev också ett komplett hemmabyggt kjolpaket Färg blå kod 227. Passar 83-89 utan modifieringar.)

38
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 22, 2008, 22:11:52  »
Snyggt! Verkligen snyggt! Burndäck bak också ser jag  ;)

Tackar. Nja, det är snarare besiktningsdäck. Tror inte den orkar burna ;)

Tjoho!

Det var längesedan, kul att se att det händer grejer här. Häftig bil men nu var det inte mycket 360 kvar :(
Hur går det med tävlingarna?Det var det verkligen. Tävlingarna ska förhoppningsvis komma i augusti, men det har uppstått vissa problem med arbetsplatsen, så vi får se hur det går. Jag är iaf redo för att börja bygga inredning :)

har en liten fundering.. hur ska du bära dig åt med det gula på dina snygga fälgar blir det lackering av dom med eller ska du putsa bort det med bensin eller dyl.?

Det är inte billack på fälgarna, det är dimma från sparyfillern jag använt. Bara att torka av med lite thinner. Fast nog har jag vissa funderingar angående fälgarna och deras kulör ;)

Det som hänt sedan sist:

Bilen är nu åter i körbart skick och provkördes igår under en våldsam åskskur. Allt fungerar väl, så nu ska jag bara gjuta ett fäste till högerspegeln och sedan kolla över allt innan jag ger mig på ett försök att få den genom besiktningen. :)

Bifogar ett par bilder på bilen i nuvarande utförande. Det har tillkommit en del lampor och annat som synes.

39
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 12, 2008, 16:09:49  »
Det är ingen fara med deäcken, det är bara grundfärg av sparyvariant. Går bort med lite thinner. Hade inte maskerat allt när jag pysslade med breddningen, därav lite missöden. Har redan rengjort på högersidan :)

Sedan förra uppdateringen har det färdigställts lite mer. Mest smådetaljer som inte syns, typ fästen, lister, robotslangar på kablage och rostskydd.

Det som syns är reklamen som nu kommit på plats. Det är även galler i alla hålen fram och jag har fått igång motorn igen.

Nästa helg rullar den iväg till nästa garage och då påbörjas inredningen..för tredje gången  ::)

40
Projekt / SV: Bilstereoåterfallet - 360 GL -86
« skrivet: juli 03, 2008, 17:00:26  »
Tack allihop. Kul att det blev så god respons :)
Ska tilläggas att bilderna alltid ger en lite bättre bild än verkligheten.. Det är trots allt en garagelack ;)

Frej: Skivan var en test jag gjorde för att få vindrutan att få se lite lägre ut i vintras. Tror den ska få sitta där sen... Det är en vanlig acrylplastskiva, lackerad i neongult. Ingen belysning eller annat... än... :)
Reklamen är beställd och kommer vilken dag som helst. Det blir lite mindre, lite renare och lite större på samma gång. Men det få bilderna visa när det är klart.

Gozze: Det är inte så mycket kvar utvändigt, men hela insidan ska ses över och delvis bytas och byggas om i sommar, så det är långt från klart :)

Brainded: Tyvärr blir det inget Östhammar. Det fungerar varken med tidsplan, semester eller körglädje ;)

Stuf: Det hade varit kul, men ett projekt till efter detta...nja...

Munken: Kul att du uppmärksammar skarvarna. Bilen var ju krockskadad och det har gått åt en hel del timmar åt att få allt att passa igen.
Hängrännor och dörrhandtag fick sitta kvar av en enkel anledning: Det ska ju fortfarande se ut lite som en 360, annars försvinner ju idén med bygget :)
Hade gärna härmat dig och det var enbart tidsaspekten som hindrade. Gillar ditt bygge skarpt :)


Så till dagens uppdatering:

Har nu lackerat bakspoiler och backspeglar. Lacken gick bra, men de nya backspeglarna plockade jag isär och grundade redan i vintras... Det var en timmes pyssel att få ihop dem igen.. Hur f*n kan Kineser bygga så avancerade saker så billigt? ;) (189:- paret)
Fästet är 360 mot bilen, hopplastat med spegeln och lackat svart.

Har också passat på att lackera högersidans lister, dörrhandtag och vindrutetorkararmarna. Har ungefär två veckor till på mig att få bilen i körbart skick...och det är mer jobb än vad som syns på bilderna ;) Mer om det när den tiden kommer.Sidor: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 36