Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - streetvolvo

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
121
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: juni 10, 2019, 22:25:46  »
Bygget går vidare och är snart klar med bränsle-, broms- och laddsystem. Pga brist av utrymmer fram så blev några lösningar inte optimala med tanke på flödet, men jag får ta fasta på citatet -dont make it right, make it work! Och bränsletanken fick jag såga upp och montera avluftningsventil med roll-over ventil. Nästa anhalt elsystem!/M

122
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: maj 31, 2019, 16:02:03  »
Jo, det känns bra att bygget går vidare. Är inte jätte lång kvar nu!!  ;D

Har gjort klart plåtarbetet så ny kan jag lacka allt och sedan dra igång med att dra el och bromssystem. Fick även till batterilådan och "killswitchen".

Sen hittade jag en ritning på nätet där man kunde göra en "bump box" själv för en billig penning. Så istället för 5000:- från USA kostade denna "Bump Box" 500:-. Se länk längst ned. ( Bump box = så att man ta stage in med transbreak och fullt laddtryck.)https://youtu.be/F1xu9FSz8t8/M

123
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: maj 21, 2019, 12:15:20  »
Äntligen har vintern släppt greppet och energi till att fortsätta med bilen har kommit tillbaka.

Har tagit tag i elsystemet och har börjat att lägga ut alla kablar för att lättare kunna planera vart allt ska vara. Det blir 50 mm2 kabel till startmotor och 35 mm2 till övrig elektronik. Kommer att bygga en ett öppet system som är lätt att underhålla och felsöka. Vidare håller jag på att bygga klart all elektronik så att det är bara att "plugga" in när stammen ligger. Fick tag på en Bosch WS spole från tyskland. 250:- inkl porto till Sverige och på bildelsbasen ville de ha 1000:- inkl frakt  ::).

Och äntligen är Ecu´n klar. Blev en hel del ombyggnation, men nu är den redo för 6 cyl, Ws, med VR trigger, tre tändsteg, Launch control, extra analog ingång och en färdig relä utgång för ex. fläkt.

/M

124
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: april 20, 2019, 09:44:52  »
Jamen helt rätt! Gubbil + räser = Gubbräser. Nu gäller det bara att få igång den och se till så att någon tvivlare sätter kaffet i vrångstrupen.  ;) Skulle vara riktigt trevligt och behövligt att efter två års byggande får sätta sig bakom ratten och göra några testrepor för att få kvitto på om konceptet fungerar eller om det krävs en del fortsatt byggande.

125
Projekt / SV: FREJS Vinterbil
« skrivet: april 20, 2019, 09:36:54  »
Ok, blev nyfiken vart du höll hus. Har bott på en del ställen i södra Sverige, men runt Jönköping har jag inte bott. Närmaste var väl när jag var ner och hämta hunden i Vaggeryd på travbanan. Fint där nere och så här dags så har ni väl redan firat midsommar?  ;) Själv så är det pimpeltävling som står på agendan. Glad påsk!

126
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: april 19, 2019, 13:25:39  »
Vårkänslor!!! ;D

/M

127
Projekt / SV: FREJS Vinterbil
« skrivet: april 17, 2019, 08:01:30  »
Ja saltfria vägar är mycket ärligare och dessutom roligare att åka på.
Hade varit guld att som förare av (äldre) bilar slippa saltet även här nere i mellan-södern.

Vart ligger mellan-södern?

128
Projekt / SV: Volvo 360 GL -88 vs. the World
« skrivet: april 17, 2019, 07:59:35  »
Visst är det en TIG? Det står högt upp på min lista till tomten..

129
Projekt / SV: Volvo 360GL "Redline" 1,9 Turbo Diesel
« skrivet: april 17, 2019, 07:56:42  »
Har inte blivit mycket gjort på bilen. Känner att man tappat lusten lite. :(
Hoppas att den kommer tillbaka nu när värmen och våren är påväg :D

Man fick lite extra pengar för man blev ett år äldre så ja passade på att införskaffa mig en svets.
Blev en Mig/Mag från biltema då den passade budgeten och man bor i "radhus" så har bara 1fas i garaget.Ett bilprojekt är som livet i stort, det går upp och ner. Du ska nog se att med ljuset och värmen tar projektet fart igen. Och stort grattis till ditt inköp. Nu väntar en ny tid. Kul!

/M
 

130
Projekt / SV: Simlar's Volvo 360 GLT -88 Update 14/4-19
« skrivet: april 17, 2019, 07:51:34  »

Drog sen på starten och motorn började hosta nästan direkt men rök och luktade fruktansvärt illa då den inte tände ordentligt så gick ut i förrådet och hämta merca-avgassystemet och hängde på för att få ut avgaserna bra bit utanför garaget.
Fortsatte nöta på starten men den hostade bara, tände till direkt då man sprutade in minsta lilla startgas i insugskanalerna så verkade lovande.
Eftersom jag inte ides koppla in glödstiften bara för provstart så tog jag och eldade in i insugskanalerna med min mixgasbrännare och då jävlar startade motorn och gick fint :D


 ;D hahaha lysande exempel på riktig garagemeck!

131
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: april 11, 2019, 19:35:38  »
Jo, det var häftigt att jag lyckades hitta igen byggaren och att han hade ett sista lager att sälja!  ;D

Lagret på plats och lådan klar, men insåg när jag tänker montera lådan att jag gjort en tankevurpa (igen). Nedre motorplåten närmast lådan måste var avtagbar. Annars kommer man inte åt att dra år konvertern mot flexplattan.... ::)

Ur med motorn och tillverka en ny nedre motorplåt som går att ta av och tillbaka med motorn. Och så inser jag precis när jag har satt tillbaka motorn att jag har glömt en sak till .... Att plugga utgången för kylvattnet i toppen.  :( och den sitter på baksidan mot brandväggen. Ur med motorn igen och fixa. Så nu har man tränat på att plocka ur och i motorn. Kan vara bra om man någon gång ska ställa upp i ex. Le Mans.  ;D

Imorgon åker lådan och kardan på plats!
/M

132
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: april 07, 2019, 19:31:55  »
Jo, det går åt rätt håll i alla fall. Men allt tar tid....

Hade en del strul med leverans och att hitta rätt delar (lager) till lådan. Av ren tur så fick jag ta på han som byggde lådan i slutet av 90-talet och det visade sig att han satt på ett sista lager till pumpen.  ;D Detta lager går inte att få på tag idag. Firmorna som tillverkar lagret och den ingående axel har båda försvunnit ur tiden. Jäkla tur, men när detta lager är slut så blir det till att bygga ny pump och köpa ny ingående axel till lådan.

Under tiden som jag väntar på det sista lager så bygger jag vidare på lådan. Pressar i nya lager och monterar ihop alla delar./M

133
Trimning / SV: Justerbar vevstake
« skrivet: april 02, 2019, 21:00:14  »
 ;D

134
Trimning / Justerbar vevstake
« skrivet: april 01, 2019, 08:47:56  »
Äntligen!!!/M

135
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 31, 2019, 12:01:29  »
Tack!

Blev lite stopp i renoveringen av lådan då det strulade en del med leverans avdelar och avsaknad av delar. Insåg också att jag behövde byta en del bussningar i lådan så det blev till att beställa verktyg också. Men nu är allt på g så snart går renoveringen vidare. Under tiden så har jag modifierat några delar i lådan för bättre flöde och smörjning. Passade även på att passa in distansringen/adapterringen mellan konvertern (GM) och flexplattan (Toyota).
/M

136
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 17, 2019, 16:14:54  »
Helgens projekt var att tillverka en oljecatchtank till motorn för vevhusventilationen och en overflow can till lådan. 


/M

137
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 10, 2019, 18:40:09  »
Kunde inte riktigt hålla mig från garaget i helgen, så det blev något litet. En manöverpanel till elsystemet.

138
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 08, 2019, 17:32:06  »
Citera
Haha ja det är ju bra att man kan ändra sig och sitt tankesätt. Jag brukar numera tänka att det är bara en Volvo 360, jag kan laga den oavsett vad som går sönder, och de flesta delarna finns att tillgå i den egna reservdelshögen  :)
Det är en skön känsla!
Inte så utvecklande kanske men jag vägrar byta bilmodell/märke nu när jag har lagt ned så mycket tid (och pengar).
Nu glider jag på vågen istället  8)

Glad fredag, hoppas du får göra nåt kul på bilen i helgen om du känner för det. Själv ska jag bara göra lite rolig provkörning och slutfixa lite inför kommande besiktning. Men mer om det i min egen projekttråd så småningom  :-X


Jag önskar ibland att jag var lite mer så som du beskriver. Att glida på vågen. Men jag är en för rastlös själ för det. Trevlig helg!

 

139
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 08, 2019, 08:04:03  »
Kul och imponerande arbete med tydlig målmedvetenhet!
Lite avskräckande för en oinvigd men som sagt, kul att följa!


Tack! Försöker verkligen att arbeta framåt med projektet. Och jag hoppar lite ologiskt mellan moment, men det är för att inte tappa intresset. Det är nästan som en avkoppling när man har slipat och svetsat en längre tid och får ex. plocka ner en automatlåda och får grotta ner sig i ett nytt kunskapsområde. Jag har också haft den känslan inför vissa moment när man har byggt på ett projekt. Men jag har ändrat mig. För jag har sett genom åren, inom dragracing iallafall, många som har ett (förstå mig rätt här) en respektlös inställning till ex. ett mekaniskt problem att lösa.

-nu krånglar lådan! Ut med skiten och lagar den direkt på asfalten. Och sen går han och vinner tävlingen!!!  ???

Jag har tidigare haft en mer ordnad och systematisk inställning till alla moment jag gjort och har haft väldigt svårt att gena och bara "slänga ihop" något, men har nu kommit en bit på väg och insett att jag har och göra med bultar och gängor, packningar och lager, osv. Det är inte rocket science, det handlar om bilar. Men det har tagit många år för mig att inse det. Jag har många gånger tillskrivit vissa moment en högre svårighetsgrad än det i själva verket var.

Så nu mer försöker jag tänka, att lossa på en bult som sitter i ex. en automatlåda är inge svårare eller konstigare än att lossa på en hjulbult.  ;D

140
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: mars 07, 2019, 16:42:40  »
Arbetet går vidare och har nu plockat ner lådan totalt och rengjort allt. Blir en lättare renovering med byta av packningar och tätningar. Har insett att lådan är i förhållandevis bra skick och det känns som en bra grund att bygga vidare på. Köpte den via nätet så det var en chansning. Har även passat på att modifiera huset så nu kan jag montera en "overflow can" och på så sätt slipper jag olja under däcken om det skulle bli en tryck stegring i lådan. Fick även tillverka ett verktyg för att kunna dela på trumman för hög växeln och för att få ut kolven för backen.

Har lusläst boken "Powerglide Transmission Handbook" och har fått en bra bild över hur lådan funkar och hur man underhåller och moddar den. Att man inte har ramlat över denna låda tidigare... ???/M

141
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: februari 25, 2019, 19:11:51  »
Ser riktigt mäktigt ut med motorn i bilen :D

Spännande med automatlådemeck :)

Jo, men visar man tänderna så måste man leverera också och det är nästa utmaning att se till att 340´n kliver från "gubbstämpeln" till "wowstämpeln".  ;D

Har skruvat en hel del i manuella lådor och det först som slog mig när jag plockade isär automatlådan var den enkla konstruktionen. Och den kräver inte några specialverktyg att underhålla, så denna låda kommer nog att växa i tycke ju mer jag använder den. Nu blir det en genomgång av den och mäta upp alla spel och byta lite slitdelar.

142
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: februari 24, 2019, 18:59:50  »
Tackar, det känns verkligen bra att få chassit godkänt. Det blev ett kvitto på att man inte är helt ute och cyklar iallafall.  :) Motorn är tillbaka i bilen och har börjat att ägna automatlådan lite uppmärksamhet. 

/M

143
Projekt / SV: Simlar's Volvo 360 GLT -88
« skrivet: februari 21, 2019, 15:11:10  »
Nice!  ;)

144
Projekt / SV: Simlar's Volvo 360 GLT -88
« skrivet: februari 13, 2019, 16:30:24  »
Riktigt bra gjort! När man har skruvat bil ett tag så inser man att vissa moment finns det inga genvägar att ta. Utan det är bara att ta den långa backen upp och sedan känna sig riktigt nöjd över resultatet.


/M

145
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: februari 10, 2019, 12:28:21  »
En milstolpe har uppnåtts, chassit är besiktigat och godkänt ner till 8,50s... ;D ;D ;D
Bjuder på en rundtur i garaget.

https://youtu.be/nQyLWwwGzno


/M


146
Projekt / SV: Sixlar's Volvo 360GLT -83
« skrivet: februari 10, 2019, 09:36:29  »
Det var en bra upplysning att få veta att Skoda Felicia kylaren passar så bra. Om inte org. klarar av att kyla så får det bli en sån...

/M

147
Projekt / SV: Volvo 360 GL -88 vs. the World
« skrivet: februari 10, 2019, 09:34:29  »
Det är konstigt. Jag gillar inte att städa i hemmet, men att få tvätta av skiten på en projektbil och få se skicket är faktiskt tillfredsställande... ;)

/M

148
Projekt / SV: 343 stuk
« skrivet: februari 10, 2019, 09:31:25  »
Nu börjar det spåra, vad säger farsan?  ;D


Du får berätta för farsan vad "hotrodding" betyder..... Kör på, det finns mycket att lära.

/M

149
Projekt / SV: Volvo 360GL "Redline" 1,9 Turbo Diesel
« skrivet: februari 10, 2019, 09:29:28  »
Det är nog säkrast det. De brukar inte vara så glada över egna lösningar. Försökte besiktiga en gatbil för några år sedan och en besiktningsmännen gick därifrån när han såg buren och sätet.... ;D

150
Projekt / SV: 343 stuk
« skrivet: februari 03, 2019, 09:34:55  »
Nice!  ;)

151
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: februari 02, 2019, 15:37:25  »
Nä, bagaget får nog inskränka sig till en plånbok!  ;D

Ny plåtar klar och väntar på att bli sickade. Nedre motorplåt klar och absorptionsmatta beställd. Ska målas och sätta fast mattan innan motorn åker tillbaks i bilen. Och kylfläkt installerad och klar. Arbetet går vidare och börjar verkligen bli sugen på uppstart!


/M

152
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 24, 2019, 21:19:10  »
Jo, dom blir stora hjulhusen!! Nu är de på plats och ska bara bygga in det sista runt om ramen bak. Och vagnboken har också kommit. Det närmar sig för chassibesiktning.  ;D


/M

153
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 22, 2019, 21:18:51  »
Jag tackar för den fina komplimangen  ;D, men jag tror att kameran ljuger lite. För tittar man på närmare håll så ser man att det gjort av någon som fortfarande håller på att lära sig. Detta projekt har verkligen varit en läromästare. Har lärt mig massor och jag har mycket kvar framför mig som ex. ställa in ett chassi efter rådande förhållande på en bana.

Hjulhus klart. Imorgon inpassning och montering. Börjar att se ljuset i tunneln när det gäller plåtarbetet... :P
/M

154
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 20, 2019, 19:14:09  »
Påbörjat lackering och hjulhus på G.  ;D
/M

155
Projekt / SV: Volvo 360 GL -88 vs. the World
« skrivet: januari 19, 2019, 11:13:40  »
Välkommen! Du har ett trevlig projekt där. Det kommer att följas.

Den balansen är det många som har brottas med att bygga efter den ide man har i huvudet eller att ge upp några av de storslagna tankar man har och faktisk få använda bilen. Det finns otaliga historier om projekt som aldrig rullat en meter. Utan att gena för mycket så försöker jag i alla fall att följa ordspråket -dont make it right, make it work!

Lycka till!

/Markus

156
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 18, 2019, 17:18:31  »
Brandvägg och kupé klart. Infästningar för bälte klart.  Nästa steg, plåta in bakvagn bygga hjulhus för mackorna bak./M

157
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 09, 2019, 22:08:55  »
Har försökt att undvika ett stort jobb som ligger framför mig. Att plåta ihop allt.

Förstår att det känns tufft att ge sig på ett så stort jobb.

Försök att fokusera på en del i taget så känns det nog lättare.

Tack för tanken/förslaget! Det är så man får göra när man håller på med moment som tar oändligt med tid. Här kommer ett lysande exempel. 5 timmar tog det att få till brandväggen vid förarplatsen....puh..


/M


158
Projekt / SV: Megasquirt n' Spark på B230-sugis - TORSEN!
« skrivet: januari 09, 2019, 22:03:31  »
Håller med föregående talare/skrivare. Kämpa på!!

159
Projekt / SV: Dragracing 343
« skrivet: januari 07, 2019, 20:17:19  »
Känns rätt bra även om du bara ska hålla dig runt 10sek att någon lite mer van har kollat över bilen innan :)
Finns ju småsaker som dom ser som man själv inte ser.

Men lycka till med bygget ser riktigt fränt ut

Jo, helt rätt. Tack!


Har försökt att undvika ett stort jobb som ligger framför mig. Att plåta ihop allt. Men nu har jag tagit tjuren vid hornen och påbörjat det mycket tidskrävande jobbet. Först ut blev brandväggen. Och chassistämpeln är åter på bilen igen. Undrar vad bilprovningen tycker om denna installation av "chassiplaketen"... ::)/M

160
Projekt / SV: Simlar's Volvo 360 GLT -88 Update 6/1-19
« skrivet: januari 07, 2019, 19:25:33  »
Och nu så är vi ikapp så nu blir det inget mer att göra på bilen förrän nästa helg :)

Hm, det där känns igen. Man vill ju att den mentala kalendern och verkligheten är på samma datum..  ;)  Bra jobbat!

/M

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 7 8