Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Specialisten

Sidor: [1]
1
Köpes / Vinterdäck med dubb köpes NORRA SVERIGE
« skrivet: november 16, 2007, 18:33:38  »
Hallå

Mina vinterdäck komma inte hålla länge då det är torrsprickor i dom. Ena for i veckan och det är lite dyrt för mig om jag ska hålla på fixa nytt allting. Så jag skulle bara höra här ifall någon har däck liggandes? Mina framdäck är väl helt okej, men bakdäcken måste jag nu byta eftersom då en gick sönder och den andra lär ju fara snart. Det är ju nästan inge dubb kvar heller på dom.

Om någon har några däck över, skriv här. Jag köper dom gärna! 2 st 170x75 R13 räcker så kan jag lägga om dom själva.
Vad kostar frakten av 2 däck genom Sverige?:P

eller.. vad tror ni en lokal däck firma tar för nya däck med dubb ? och lägga om dom? tack för svar.

Mvh simon

2
Teknik / Halvljus/Helljus + BROMSFRÅGOR
« skrivet: november 10, 2007, 02:47:06  »
Hej igen.
Försökte leta igenom lite på forumet men hittade inget svar direkt.

Nu så här vintertid så har jag upptäckt att på min bil så jag har OERHÖRT kasst halvljus+helljus. Mitt helljus är som mammas parkeringsljus. Skämtåsido någonting måste gå o göra utan att det ska kosta skjortan. Jag bor i norr och här finns mycket vilddjur på vägarna.

enkel fråga: vet du hur jag kan förbättra mitt halvljus + helljus utan att fixa extraljus? halogen? xenon? nya lampor? strålkastarinsatser?!

bil: volvo 360 -87 b200k

tack för svar
förresten jag klarade körkortet i måndags!! :D:D:D



3
Teknik / Mitt avgassystem
« skrivet: september 17, 2007, 00:10:50  »
Citera
visst går det köpa ett rör som man trär på båda rören och sen lägger klamrar med lite pasta av nåt slag där emellan så det blir tätt?

Jepp, skarvmuff tror jag det heter på butiksspråk. Kolla på mekonomen tex.

4
Övrigt / Hur ska jag göra med min 360?!
« skrivet: juli 28, 2007, 23:30:31  »
Hallå där. Jag står helt still. Mest för att jag är lat och ingen annan tänker åt mig. Då passar det ju perfekt att lägga det åt er iallafall. Mina planer än så länge är att sälja min 360 GL -87 och har alltid varit. Just så pass för att alla mina pengar är "i den" och den är inte värd att behålla. Det är skräp och den ramlar ihop snart. Inget ont om själva 360 men just min håller på rosta sönder, har lagat värsta rosten i plåten, tack vare hjälp från 'Återfallet' då och blev rätt bra faktiskt, dock lite färgskillnader på vissa ställen men har inte polerat med några coola produkter ännu.

Så tillsaken: Utan tvekan så vill jag att min nästa bil är en 3-serie och antagligen för att jag gillar sladda och busa och bor långt upp i landet med 5-6 månader halka. En skön bil att sladda med tycker jag sedan denna vinter men då hade jag inget körkort. Körkortet blir nu om 2 månader då jag fyller 18. Nåväl.. Jag har ju tänkt sälja min bil och jag står nu här med lite funderingar. Den är helschysst inuti. Som ny nästan i inredningen. Dock fortfarande ett hål i golvet (fick en liten notis på besiktningen).
Bara det att när vi var och busade så råkade vi köra på en dålig väg med ett stort hål i , var så djupt så hela fronten trycktes in, okej gick ganska fort, se hålet som ett V :) Vi tog oss upp iallafall, men efter det var helt neder plåten där helt jävla kex av rost, har tagit bort den nu och vacker är den inte. Det är där jag står med 0 (noll) motivation till att börja fixa den. Tyvärr har jag bara super små mini bilder i format 100x50 eller nåt sånt men kan fixa lite mer bilder om ni vill är jätte sugna. Då undrar jag hur jag kan fixa detta. Eller finns det bara en grej att göra och det är att skära ut en från kanske skroten och svetsa dit? Alltså hela plåten framtill där regskylten sitter är borta. upp till plastkofångaren. Jag är så rädd att det aldrig kommer bli bra, och min mamma säger att jag ska sälja den som den står nu, den är i övrigt i säljskick förutom att den håller på rosta nu snart, var lite slarvig under lacken på rostlagningarna eftersom jag visste jag skulle sälja den.
Ligger lite efter i mina planer, skulle ha sålt den före påskhelgen i år.

Men om jag skulle sälja den som den är nu, skulle jag inte få mycket för den, dessutom vill ingen ha den säkert och det vore synd. Den är ju faktiskt nybesiktad och nyskattad ett helt år så lite värde har den. Nybytt dom flesta filterna, Alla lampor genomgågna, som sagt jätte fräsch innuti och går underbart med förgasaren ;) Allt fungerar inne i bilen också, gått 19 000 mil MEN DEN ÄR SKITFUL PÅ UTSIDAN!!!!!!!!!!!

fråga om det är nåt, jag sitter bara här.

och sen om det hjälper, här är en bild på den nyvaxad ;)
http://www.geting.se/viewimage.php?image=54591-kalixresan%20(14).jpg

Vad tycker ni? Hjälp mig för jag har slut med tankekraft efter denna värme .. (och regn). Och vill verkligen inte förlora pengar på den och vill verkligen köpa min 18 års bil. PUSS:)

5
Framvagn/Bakvagn / 360 drar åt vänster
« skrivet: mars 17, 2007, 00:08:24  »
Var ute och rastade 360n idag. Han gick fint, förutom att den DROG åt vänster. och ventilknacket såklart........

Nåväl, den har aldrig dragit åt vänster förut, tror jag. Men vad kan ha hänt? Vad kan man kolla? Vilka anledningar kan det finnas?

mvh

6
Övrigt / Domkraftsfäste
« skrivet: mars 14, 2007, 21:45:08  »
Läst mig fram till att domkraftsfästena inte håller så himla bra på våra bilar. Inget undantag på min inte. Nåväl, ska sälja bilen ganska snart. Mina fästen har sjunkit in, jag har haft så tur att jag varit snabb att dra ner bilen igen så ingenting skadat förutom att de har sjunkit lite. Nåväl, antar att jag säljer bilen till någon icke kunnig. Jag som är så ärlig vill ju tala om för dom hur det gäller med fästena. Eller.... finns det något annat man kan göra för att laga dom t.ex? Har en kompis skicklig på svetsen och MIG-svetsen fungerar jädrans bra. Synd att sälja bilen när det är det enda på bilen som kommer vara defekt isåfall, + att jag saknar backljusglaset höger=D

Sen en fråga, har aldrig hissat upp bilen förut mer än en snabbis, var ställer jag pallbockar under bilen om jag så behöver? Bakaxel? Oljetråg? bensintank? bakspoiler?;)


klicka på bilden vetja

Mvh Simon

7
Teknik / Motor går inte igång. Uppdaterad info
« skrivet: mars 07, 2007, 15:44:01  »
min 360 hostar bara =( den vill inte gå igång, men den är precis på väg att gå igång. men då ger den upp. har kört motorvärmaren, och laddat fullt batteri, och tankat lite, fast kanske inte så jävla mkt, chokat rätt mkt kan vara sur eller ha slut bensin, kan vara att den är lite för kall också, körde inte motorvärmaren så länge. den har stått 2 månader ungefär under 15-30 minus grader.

obs, kan vara slutbensin, vad brukar hända då?

gäller en 360 gl -87 b200k

8
Övrigt / Isbana. Olovlig körning?
« skrivet: januari 23, 2007, 18:24:28  »
Hallå och hej.

Det är så att jag under den kommande vintern har en bil som inte står och inget körkort i handen. Hörde några polare skulle ploga upp en isbana på en sjö. Inga bor där.

Frågan är om jag som 17 åring får köra min bil på isbanan om vi själv plogar upp det och vad polisen och lagen säger?

Ringde polisen 11414 och frågade. Han sa att det blir olovlig körning och mitt körkortstillstånd ryker. (Det lät han verkligen bestämd på) Men inte varför och om den ens var så. Han lät verkligen osäker! Var som att han försökte säga "Men det är säkert så så låt bli att köra".

Så jag undrar till er om ni har någon aning om detta?


Mvh
Körsugen 17 åring

9
Övrigt / Motor smattrar. Tändningsfel?
« skrivet: januari 13, 2007, 22:35:23  »
Vad kan vara mitt problem i motor? Problem: Den smattrar lätt (smattrar ej när man ligger lugnt på samma varvtal och inte går ner i varvtal heller), precis om man gasar upp lite från låga varv hör man det extra mycket.

Bomba med idéer så jag kan få kollat allt på bilen.

Bilen: Volvo 360 -87 med B200K motor : )

Mvh

10
Elsystem / Reläproblem? Helljus + Halvljus
« skrivet: januari 08, 2007, 18:30:26  »
Goddag.

Idag fick jag igång bilen. Vilket jag blev glad över. När jag ställer in den igen slår jag av allting går därifrån. Mina kompisar kommer förbi och vill kika på allting nytt jag gjort, då jag sätter mig i bilen och skall prova hellyset så fungerar endast parkeringsljus och högra hel ljuset.

Innan jag for ut med bilen fungerade båda hel ljusen.
Halv ljusen har aldrig fungerat och jag har bytt säkringar till båda halvljusen. Fungerar ändå inte.
Parkeringljusen fungerar på läge 1 och 2, ni fattar.
Dimbakljus som ligger på samma säkring som högra halvljuset fungerar inte heller även fast det är bytt.

Helljuset stannar heller inte, utan blir bara ljustute effekt, slutar lysa direkt alltså =) (på alla lägen)

Hjälp:D Vad är fel? Jag kan inget om detta så all hjälp jag får behöver en UTFÖRLIG förklaring,tack.

Mvh

EDIT: Blev lite rörigt, men om ni läser en mening i taget förstår ni alla vad för problem jag har. Flera problem alltså :) HEHE

11
Stereo/Styling / Specialistens personliga problem tråd
« skrivet: november 11, 2006, 23:58:53  »
Hallå, som ny 360 ägare är jag riktigt imponerad att ni håller igång en sådant forum.

Problemet handlar om en Volvo 360 GL -87.
Nåväl, jag har nu beställt lite ljud till bilen, tänkt byta ut cd-spelaren som är där nu, observera att den INTE är orginal. Utan det är helt "hemmagjort" så att säga. Förra ägarna vill ha tillbaka cd-spelaren och jag har fått i uppdrag att få ut den. Den går inte bara att dra rakt ut eller sitter i några spärrar, har kollat allt. Utan jag har fått för mig att dom sa att man var tvungen ta bort hela mitt konsolen så att säga, alltså luftaggregatet i mitten, där man reglerar värme och hur hårt fläktarna ska gå, och därunder är Cd-spelaren. Tyvärr har jag ingen bild just nu jag kan trycka in, har inte kabeln till digital kameran men det kommer upp så småningom i denna tråd. Så frågan till er är:

Hur får jag bort det? Jag har tagit bort översta där fläktarna är, men inte längre. Reglaget och det där tar det stop. Kan jag ta mig dit någon annanstans? Måste verkligen få bort den för ska ju ändå dit med min nya.
Plattan som CD-spelaren sitter i är helt hemmagjord som jag skrev.
Ni får bild senare.

Tack för svar!

Mvh Simon, Kalix

Sidor: [1]