Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kurre86

Sidor: [1] 2
1
Projekt / Min polska diplomatbil - Volvo 340 DL Diesel
« skrivet: augusti 20, 2021, 11:06:36  »
Lång tid utan några nya inlägg på forumet, men nu har det hänt grejer igen!

Under våren kom Jesper på att han kunde tjäna lite pengar och ha roligt samtidigt om han importerade en fin, skattebefriad (snart i vart fall) BMW 525 TDS från Polen. När han satt på www.olx.pl och letade upptäckte han att det fanns gott om 340 dieslar i Polen också - självklart behövde jag en sådan att åka till jobbet med!

Sagt och gjort, en vecka innan sommarens semester satte Jesper sig i bil med sin polska kompis Przemec för att hämta sin BMW och några dagar senare satte jag mig på flyget mot Warzawa för att möta dem och hämta min bil...


Jespers BMW

Någon timme efter att jag blivit upphämtad på flygplatsen var vi framme vid min framtida bruksbil:


En snabb inspektion berättade att hjulhusen fram kommer behöva en hel del svetsning, tre av ytterdörrhandtagen behövde bytas och batteriet samt startmotorn mådde inte så bra... Förhandlingsläget när man flugit till Polen och redan har betalat färjebiljetterna hem är inte direkt optimalt, så papprena skrevs och pengarna bytte ägare utan vidare diskussioner - under processen fick jag reda på att bilen ska ha stått på museum några år (jag misstänker starkt översättningsfel, möjligen att någon har haft den som samlarbil ett tag) samt att säljaren var lika duktig som jag på att köra fast i lera med Lada Niva...

Därefter bodde vi några dagar hos Przemecs föräldrar och tog det lugnt; tvättade av bilarna lite och skruvade med Przemecs pappas Amazon:







När vi väl semestrat färdigt i Polen blev det 114mils körning och en natt på färjan innan vi var hemma igen; förutom att startmotorn trilskades lite när den var varm (varför köper jag alltid 340or med dåliga startmotorer?!?!) så var resan synnerligen händelselös. Lite ovant dock att kunna köra över 40mil med en 340 och fortfarande har mer än halv tank kvar - runt 0,6l/mil drog den i svenskt motorvägstempo med 110l öl samt 50kg mat och annan packning i bilen. Dieseln har dessutom sadeltanken från 360an, så man kommer långt på en tank jämfört med en B14 med 45l tank!

Nu står bilen här hemma och väntar på att sista papprena från Polen ska dyka upp innan bilen kan få svenska skyltar; det ska rostlagas lite i hjulhusen, servas lite och kanske bytas lite startmotor och koppling. Sedan börjar det roliga!

Planer för framtiden då? En polsk diplomatbil måste ju vara välutrustad (förutom att jag blivit bortskämd efter att ha åkt en modern bruksbil i många år nu), så jag ska försöka få dit så mycket av den utrustning jag har liggande som möjligt - på rak arm:
  • Centrallås
  • Elspeglar
  • AC
  • Styrservo
  • Snowcap

Utöver det så behöver bilen få vinterdäck samt en uppsättning nya sommardäck; helst skulle jag vilja ha tag på de sena 14" GLT fälgarna till sommardäcken. När väl Peter får tummen ur och gjuter av kjolpaketet han har liggandes så ska det på kjolpaket på den, och om jag får tag på en vinge till en sedan blir det en sådan också! Sedan är det nästan bara taklucka, skinnklädsel, elhissar och dimljus som saknas för att det ska bli en riktigt fullsmetad 340 GLE Diesel!

2
Köpes / GLT fälgar, nackstöd m.m. köpes!
« skrivet: juli 10, 2021, 22:08:12  »
Jag letar efter lite kul delar till min nya 340:


360 GLT 14" fälgar

Stoppade nackstöd (eller kompletta framstolar) i blått

Lackerade stötfångare och tanklock i ljusblå metallic

Vinge till sedan

Allt av intresse, har ni något kul som kan tänkas passa på en ljusblå sedan så skrik till!

3
Säljes / Volvo 343 Extreme 585whp
« skrivet: maj 14, 2020, 18:32:01  »

4
Köpes / Momentrör och fjäderben köpes
« skrivet: juli 05, 2019, 17:01:32  »
Jag söker ett komplett momentrör inklusive klämman mot växellådan från en 360 samt två fjäderben (rostiga fjädersäten gör inget, ska byggas om till coilover). Helst i Mälardalstrakten, men allt av intresse!

// Kurre, 070 418 18 97

5
Mitt mål är att vara där med RemBosse, om någon annan 300Power människa kommer och säger hej blir jag jätteglad!

http://www.klassiker.nu/traffar/klassiker-pa-wenngarn-17-september

6
Historiska träffar / 300 Power goes Time Attack Nu - Gelleråsen 19/8
« skrivet: juli 20, 2017, 11:31:59  »
Helgen artonde till tjugonde Augusti är det Time Attack deltävling på Gelleråsen. Det blir sannolikt sista chansen för året att se Peter och Zyklon köra sina monster (de kommer inte kära Time Attack Festival på Mantorp...) och de skulle uppskatta en supporterskara. Jag kommer sikta på att vara där i vart fall, Peter har lovat att det finns fika i depån för eventuella supporters!

7
Fakta/Guider / Reparera rattlås
« skrivet: mars 22, 2017, 21:13:45  »
Min 340 har haft trasigt rattlås sedan jag köpte den; för ett par veckor sedan gjorde jag ett ryck för att laga det.


Två varianter på demontering av skruvarna som håller rattlåset - borrat bort skallen på den ena och sågat ett spår i ändan på den andra och tagit en vanlig flatmejsel.


Den elektriska biten ser ut som på många VW och andra bilar och hålls fast av en liten stoppskruv, bara att skruva loss...


Sprinten som ska fjädra ut och låsa rattstången


Själva låskistan hålls fast av en liten sprint, jag filade ner lite försiktig på sidorna om den till dess jag kunde pilla ut sprinten med tång. Sedan är det bara att dra ut hela låskistan


Plasthatten på låskistan sitter med snäppfästen, pilla loss försiktigt!


Ingående delar i rattlåsmekanismen...


Själva låscylindern - dra ut den försiktigt ur kistan så att inte alla små bleck ramlar ur. Sätts de tillbaka fel passar inte nyckeln längre...


På min bil låg problemet här. Det övre vita plastblecket är fjäderbelastatat, det nedre sticker in i nyckelhålet och ska flyttas när man sticker in nyckeln och fjädra tillbaka när man dra ut den igen. Om den inte djädrar tillbaka kommer rattlåset inte kunna gå i vilket var problemet i mitt fall.


Rotorsaken i mitt fall var att anläggningsytorna mellan plastblecken blivit sliten (högra kanten på bilden) så att det blev en läpp istället för en rak kant. Det gjorde att det fjädrande blecket inte orkade trycka tillbaka det här blecket in i nyckelhålet utan allt fastnade.


Min lösning blev att tillverka ett nytt bleck (av aluminium då det var vad jag hade hemma); en stunds filande senare hade jag ett bleck med bra passform och betydligt slätare kanter som gled lätt...
Efter ihopmontering (samt naturligtvis smörjning) så fungerar det nu igen även om man ibland kan få vicka en liten smula för att den ska fjädra ut.

8
Köpes / Baknav mm sökes
« skrivet: september 22, 2016, 06:34:31  »
Hej!
Jag skulle behöva lite delar från en 340 (helst B14) bakaxel, typ baknav, hjullager med hållare, yttre medbringare, bakbromsar. Kort sagt allt som håller fast hjulen ute i ändarna på axeln. Även B14 växellåda + diff kan vara av intresse. Är det någon som har liggande?

9
Historiska träffar / 300 Powers Julträff 2016
« skrivet: september 19, 2016, 18:45:59  »
I år är det min tur; 3/12 är planen!

Jag tänkte köra ungefär samma koncept som Peter kört tidigare, folk får komma som de vill under eftermiddagen och så bjuder jag på fika, te, kaffe och läsk i garaget. När det börjar bli middagsdags åker vi in till Strängnäs och tar en pizza eller dylikt... Öl och dylikt får man ta med sig själv.

Det finns en gästsäng, en extra madrass, en soffa samt golvyta att lägga medhavd madrass eller dylikt på om man vill stanna över natten, först till kvarn. Det finns även parkering och eluttag om någon känner för husbil/husvagn...

Ställ siktet mot Rosenbergsvägen 7C, 645 91 Strängnäs, typ 6min från E20an...

Tel: 070 418 18 97

Lista över vilka som sagt att de kommer:

Peter Schmidt (sovplats, säng bokad)
Camilla (sovplats)
Butter (sovplats?)
Tommy (sovplats?)
Nicolai (sovplats uppskattas. =)
Simon
Johan
Frej (sovplats)

10
Projekt / Volvo 343 DL -76 "RemBosse"
« skrivet: juli 13, 2015, 00:07:05  »
Blocketsurfing är farliga grejer, speciellt för oss som lider av allvarliga åkommor som 340-iosis...

7 Juli dök det upp en annons på Blocket på en bil 15km hemifrån... Billig var den också!


Citera
Volvo 343 rembosse, 6500mil
startar o går, eller ja tills de bidde soppatorsk, startmotorn kärvar ibland, fläktremmen av, säljes som reservdelsbil eller repobj, bilen har endast gått 6500 mil, 1500kr

En snabb koll på med transportstyrelsen visar att bilen faktiskt är av 1976 års modell, chassinumret säger att det borde vara number 3450 att rulla av bandet...
På torsdagen åkte jag för att titta på den; säljaren (som döpt den till Rembosse...) hade fått bilen av en bekant som flyttat och inte hade plats för den - nu behövde säljaren bli av med den för att få plats med en ny traktor. Skroten låg 500m ner längs vägen och bilen skulle bort snarast - en halvtimme senare och 1000kr fattigare hade bilen bytt ägare!

Två dagar och ett åttioårskalas senare var det dags att hämta hem den; bilsläp bokat (bilen hade körts in på parkeringen nyligen, men innan dess stått i nästan 15 år) och knuffhjälp inhyrd. Trots ett halvplatt däck och ett däck som inte var ordentligt fastskruvat så var bilen snart hemma och inventeringen kunde börja...

Efter att ha lyft ur 7 däck ur bakluckan och dammsugit bort 14 års tallbarr såg bilen nästan representabel ut (om än mossig); skulle den gå att starta? Tyvärr var batterikabelskon till pluspolen sönderbruten och startkablarna fick inte tillräckligt bra kontakt, så det blev inget.

Idag, beväpnad med nya batterikabelskor, var det dags för nästa försök. Kabelskon monterades, lampknapparna dechiffrerades (tryck in knappen för positionsljus för att stänga av belysningen!) och nyckelns vreds om... Efter en del tvekan kom först oljetrycket och därefter hoppades motorn igång! Den lät helt OK och gick mycket bättre än den borde ha gjort med tanke på hur länge den har stått, så en kort provtur kunde väl inte skada?

150m senare har bilen stannat och batteriet orkar inte driva startmotorn - jobbigt! Bara att hämta min fantastiska 6hk trädgårdstraktor från åttiotalet och bogsera hem underverket. Med en toppfart på lägsta växeln på ca. 2km/h var det inga problem att styra båda fordonen själv och traktorn hade gått om kraft att dra med. Grepp var det lite värre med, så när det blev lite motlut rekryterades grannpojken (ca. 7 år) för att styra 343an medans jag agerade vikt över drivhjulen på traktorn. Efter ett kort stopp för att plocka upp hans käresta (eller något åt det hållet :) ) samt tanka traktorn så kom vi slutligen hem igen, vid det laget hade batteriet återhämtat sig och bilen startade snällt igen...

Sammanfattning; om jag hade ont om 340-relaterat mekande innan har det nog löst sig nu...
På agendan står en allmän genomgång av bromsar och drivlina, montering av ny fläktrem (den gamla var av...), service och rengöring. Dessutom behöver jag få tag på lite delar; någon som har en kromad höger backspegel till tidiga 340or eller en svart navkapsel i plåt? Allt vad brun inredningsplast heter vore också bra då den som finns i bilen faller sönder om man tittar snett på den...
Kort sagt, ett lagom projekt för att komma iväg till glasskiosken!

11
Köpes / Diff med 3.36 utväxling köpes
« skrivet: mars 15, 2013, 07:53:49  »
Jag är på jakt efter en lite mer landsvägsvänlig diff till min lilla B14 turbo, helst 3.36 men även 3.27 och 3.45 är av intresse. Diffen ska vara till 5-växlad låda och inte svetsad eller sönderkörd!

MVH Kurre
070 418 18 97

12
Säljes / Breddade 13" plåtfälgar
« skrivet: mars 15, 2013, 07:50:15  »
Jag har en uppsättning röda 13" originalplåtisar (gamla modellen) som är breddade 2" utåt, Gothicteos gamla. Tyvärr får inte mina frambromsar plats innanför de gamla fälgarna (Opeloken bygger för mycket utåt), så nu är de till salu. Det finns inga däck på dem!

Pris: ca. 1500kr, jag kan skicka om köparen betalar frakt. Annars finns fälgarna i Strängnäs!

MVH Kurre
070 418 18 97

13
Säljes / Kattungar
« skrivet: juli 14, 2012, 00:38:02  »


Två söta, livliga bondkatthonor säljes. Leveransklara v. 30, avmaskade och vaccinerade. Båda katterna är sociala, vana att bli hanterade och har fin täckning, en grå-vit-röd och en vit-grå. Båda är rumsrena och äter vanlig kattmat.

Katterna vill flytta till ett kärleksfullt nytt hem med bra möjligheter till utomhusvistelse, musjakt och andra kattsysselsättningar.

Spekulanter som vill ha båda katterna har förtur.

700kr/kattunge - katterna finns i Strängnäs och är naturligtvis förtjusta i Volvo 300... ;D

Maila, skicka pm eller ring gärna för fler bilder eller information, tel: 070 418 18 97

14
Klubben / Kallelse till årsmöte
« skrivet: november 23, 2011, 18:09:01  »
Nu är det dags för årsmöte, dags att samla ihop alla era åsikter och bänka er framför datorn...

Samtliga betalande medlemmar äga rätt att deltaga i mötet.

Tid: 21:00
Datum: 14/12-2011
Plats: Bestäms snarast, troligen online någonstans...

Dagordning för mötet:

  • Fastställande av närvolista
  • Fråga om mötet är korrekt utlyst
  • "Uppläsning" av föregående års årsmötesprotokoll
  • "Uppläsning" av verksamhetsberättelse för det gångna året
  • Redovisning av verksamhetens ekonomi för föregående verksamhetsår
  • "Uppläsning" av budgetförslag för kommande verksamhetsår
  • Fastsällande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår
  • Val av styrelsemedlemmar för kommande verksamhetsår. Till styrelsemedlem kan samtliga betalande, närvarande medlemmar kandidera.
    • Ordförande
    • Kassör
    • Aktivitetsansvarig
    • Minst 2 övriga styrelseledamoter
  • Val av forummoderatorer på tillsvidarebasis
  • Förslag på aktiviteter under kommande verkamhetsår
  • Utdelning av eventuella förtjänsttecken eller priser
  • Övriga frågor: Chatten, hur ska vi göra?

Nomineringar till poster i styrelsen:
  • Ordförande: Mefistofeles (sittande)
  • Kassör: Kurre86 (sittande)
  • Aktivitetsansvarig: Peter Schmidt (sittande)
  • Övriga styrelsemedlemmar, 2st: Frej (sittande), Pontus Ohlert (sittande)

Det är helt OK att nominera sig själv till en post, bara skriv det i den här tråden senast 9/12-2011. Man kan även nominera andra; dessa måste dock ge sitt medgivande innan de förs in på listan över nominerade. De som skrivits in som nominerade på listan ovan anses ha givit sitt medgivande att väljas in i styrelsen på den post de nominerats till i sin frånvaro.

Om ni har något annat ni vill ska tas upp på årsmötet gäller följande:
Styrelsen är skyldig att behandla samtliga av betalande medlemmar framlagda förslag sålänge de kommit styrelsen tillhanda minst 5 dagar innan mötet. Kort sagt, vill ni ha något behandlat på mötet, skriv det i den här tråden eller skicka PM till någon styrelsemedlem innan 9/12-2011...

Bra att veta för betalande medlemmar är också: Samtliga närvarande, betalande medlemmar äga rösträtt på klubbens möten, rösträtten är personlig och kan ej överlåtas på ombud.



Årsmötet utfört, protkoll: http://kurre86.com/bilar/300Power/Protokoll-Arsmote-20111214.pdf

15
Historiska träffar / Julträff 2011
« skrivet: september 21, 2011, 08:39:08  »
Det börjar dra ihop sig till vinter igen, så förhoppningsvis slänger Peter upp lite information om årets julträff här vad det lider!


Då var det dags igen  :) Lördagen den 17 decmber ! Som vanligt hemma hos mej och Camilla.

Tid 12.00-?

Vi fikar lite (klubben bjuder) snackar bilar och dumheter som hänt under året  ;D jag kan lova det blir MYCKET FILM  :D Obs ni som har filmklipp/bilder och vill vara med i filmen kontakta zyklon.

Senare åker vi ut och käkar en bit mat när vi börjar bli hungriga, när vi återkommer är baren öppen  8) och vi tittar vidare på film kan jag tro.

Träffen är till för bet medlemmar, det går bra att bli det på träffen. Kontakta Kurre angående medlems frågor.

skriv gärna upp er här så vi vet hur många som kommer.


mvh peter

vi som kommer

camilla

peter

Elleshar

Kurre

Knotan

Mefistofeles

Grus (kommer ej)

Zyklon

Stenånger

Bekkis

Pan

Tommy

Jesper

Kullke


16
Evenemang / FLYTTAD: Bromsbänks dag lör 9 juli 2011 !
« skrivet: juli 01, 2011, 09:00:20  »
Det här ämnet har flyttats till Klubbträffar.

http://www.300power.com/forum/index.php?topic=6568.0

Då syns det under evenemang på startsidan!

17
Köpes / Sökes: Garageplats i Strängnästrakten
« skrivet: maj 26, 2011, 07:19:00  »
Hej!
jag letar efter en garageplats där jag kan skruva i vinter. Önskemål: El (helst trefas), vettig arbetstemperatur samt inte allt för långt från Strängnäs. Hellre åt Södertäljehållet än Eskilstunahållet då jag kommer jobba i Södertälje...

Om någon känner till något lämpligt ställe eller känner någon som känner någon får ni gärna skicka PM, maila, ringa eller skriva här!

Tel: 070 418 18 97

// Kurre Källkvist



18
Klubben / Kallelse till styrelsemöte
« skrivet: mars 25, 2011, 07:53:00  »
Mötet är genomfört, protokollet finns här: http://kurre86.com/bilar/300Power/Protokoll-Arsmote-20110412.pdf

Nu är det dags för årsmöte, dags att samla ihop alla era åsikter och bänka er framför datorn...

Samtliga betalande medlemmar äga rätt att deltaga i mötet.

Tid: 21:00
Datum: 12/4-2001
Plats: Forumets chattfunktion

Dagordning för mötet:

  • Fastställande av närvolista
  • Fråga om mötet är korrekt utlyst
  • Uppläsning av föregående års årsmötesprotokoll
  • Uppläsning av verksamhetsberättelse för det gångna året
  • Redovisning av verksamhetens ekonomi för föregående verksamhetsår
  • Uppläsning av budgetförslag för kommande verksamhetsår
  • Fastsällande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår
  • Val av styrelsemedlemmar för kommande verksamhetsår. Till styrelsemedlem kan samtliga betalande, närvarande medlemmar kandidera.
    • Ordförande
    • Kassör
    • Aktivitetsansvarig
    • Minst 2 övriga styrelseledamoter
  • Val av forummoderatorer på tillsvidarebasis
  • Förslag på aktiviteter under kommande verkamhetsår
  • Utdelning av eventuella förtjänsttecken eller priser
  • Övriga frågor:
    • Diskussion kring sponsringsregler
    • Flytt av verksamhetsår samt regler kring deltagande i julträffen
    • Företagsannonser på forumet
    • Tillägg till punkt 10 i stadgarna: Forummoderatorer kan inte väljas in i sin frånvaro utan utan att först ha givit sitt medgivande.
    • Hur ska vi driva klubben vidare, motion från ordförande.

Nomineringar till poster i styrelsen:
  • Ordförande: Mefistofeles (sittande)
  • Kassör: Kurre86 (sittande)
  • Aktivitetsansvarig: Peter Schmidt (sittande)
  • Övriga styrelsemedlemmar, 2st: Frej (sittande), Kullke (sittande), Pontus Ohlert

Det är helt OK att nominera sig själv till en post, bara skriv det i den här tråden senast 7/4-2011. Man kan även nominera andra; dessa måste dock ge sitt medgivande innan de förs in på listan över nominerade. De som skrivits in som nominerade på listan ovan anses ha givit sitt medgivande att väljas in i styrelsen på den post de nominerats till i sin frånvaro.

Om ni har något annat ni vill ska tas upp på årsmötet gäller följande:
Styrelsen är skyldig att behandla samtliga av betalande medlemmar framlagda förslag sålänge de kommit styrelsen tillhanda minst 5 dagar innan mötet. Kort sagt, vill ni ha något behandlat på mötet, skriv det i den här tråden eller skicka PM till någon styrelsemedlem innan 7/4-2011...

Bra att veta för betalande medlemmar är också: Samtliga närvarande, betalande medlemmar äga rösträtt på klubbens möten, rösträtten är personlig och kan ej överlåtas på ombud.

19
Foto/Film / Bästa föreläsningen...
« skrivet: januari 18, 2011, 16:46:46  »
Per Gillbrand gästföreläste för oss på Linköpings Universitet idag - klart roligaste föreläsningen under min studietid i vart fall! Se själva:

http://www.youtube.com/watch?v=kdZuFF2HDmY

Tyvärr tog batteriet slut innan föreläsningen, så ni missade bland annat en Merlin V12 och lite andra mysiga motorer från förbränningsmotorns barndom... Min personliga favorit, Offenhausermotorn, fastnade som tur var!

20
Shopen / 300Power-muggar
« skrivet: december 12, 2010, 13:07:16  »
Årets (h)julklapp var vackra vita muggar med en svart 300Power-logga på. För närvarande finns 1st överbliven mugg till försäljning för 100kr/st + frakt. Kan hämtas i Norrköping eller Stockholm efter överenskommelse, annars kostar frakten 45kr inom Sverige.

Skicka PM, maila eller ring mig på: 070 418 18 97 om ni är intresserade!


21
Klotterplank / 300Power Pepparkaksrace 2010
« skrivet: december 05, 2010, 09:27:33  »
Jag tänkte att vi hoppar över det officiella pepparkaksracet i år då uppslutningen blev lite dålig förra året... Det hindrar naturligtvis inte att man bakar ändå!

Här kommer 2010 års Volvo 360 Skogaholm Edition - MKIV borde det väl bli?



Datum: 5/9-2010
Plats: Mantorp Park motorstadion
Händelse: TPCs årliga träff

300Power Club dominerar i depån med racebuss med klubbdekal och inte mindre än sex (har jag räknat fel här?) bilar redo att ge sig ut på banan - hur ska 740-fantasterna i TPC klara detta? Starten går och till en början ser det mörkt ut för storvolvosarna - det är bra fart på 360orna i år! Men vadnu?


Här har det hänt något, Peter verkar ligga med sin keps under Camillas skärmbreddade skönhet - kan det vara Biltemas bränslepump som sagt upp sig, eller är det måhända en mullvad från sandfållan som fastnat i diffen när Peter skulle visa Camilla hur bilen ska framföras?

Nåväl, smärre missöden får man ju räkna med! Tur att det fanns fler 300or på plats som kunde hålla fanan högt!


Det här verkar inte bra; är det inte Zyklon som kommer gående med armarna i vädret i en gest av fullkomliga uppgivenhet? Camilla undrar naturligtvis vad som hänt, inte kan väl vara topplockspackningen som har gått igen?

Trots att Zyklons bil lastats in i bussen igen ser det ljust ut för klubben; Camillas bil är tillbaka på banan och Knotan, Peter, DaViD och Elleshar gör sitt bästa för att hålla asfalten varm. Lite småbekymmer med ivägflugna frostpluggar, bristfällig kylning och visslande vevhusventilation få man ju räkna med när man plockar ut ett sådant gäng fullblod på banan!
Vad kan nu klubben ordna för att verkligen lämna ett 300-format avtryck i TPCs historia? Knotan verkar mesta lämpad för jobbet, han producerar ju bilar som en annan bakar pepparkakor - många blir det och fort ska det gå! Men blir det verkligen alltid så bra?


Vad har egentligen hänt här Knotan, bilen verkar vara obehagligt långt ute i gröngräset och väldigt nära stängslet?

 
Vad har vi sagt om svetsade spindelleder? Nåväl, pepparkaksbilar hör ju hemma på stekspadar - i vart fall mer än riktiga bilar...

Det var allt för iår, fler bilder finns som vanligt på min hemsida...

22
Foto/Film / Motorporr...
« skrivet: oktober 24, 2010, 22:36:55  »
Glöm all motorporr ni trodde ni sett/läst om tidigare - det mesta lär blekna i jämförelse...

Honda RC174, 300ccm radsexa från andra hälften av sextiotalet:

http://www.motorcyclistonline.com/features/122_0604_honda_rc174_replica_racebike/index.html - Väl värt läsningen för den som orkar!

23
Säljes / Bortskänkes mot avhämtning
« skrivet: oktober 22, 2010, 15:35:06  »
Om någon vill ha lite 340 delar får ni gärna komma förbi mitt garage - har en del prylar som åker på tippen i vinter annars...

De grejer jag helst blir av med är:
3st innerdörrsidor till 343 -87
2st bakre sidorutor till 343 -87, ej öppningsbara, ena listen lite skadad
1st höger dörr, en buckla samt lite rost...
1st bakre ryggstöd med genomlastningslucka samt nackstöd från en Renault 5
2st nackstöd, blå

Dessutom finns:
4st vinterdäck till 240 eller liknande, 14 tum
1st original nödreservhjult till 240

Diverse kromlister och annat till Volvo 264 GLE
Diverse B14 delar i varierande skick, bara att fråga!


Det mesta bortskänkes mot avhämtning, annars tar jag gärna emot mutor i form av glass på någon träff i sommar eller liknande!


Skicka PM eller ring: 070 418 18 97
Delarna finns i Norrköping och kan skickas, dock mot betalning...

24
Foto/Film / Trevliga fälgar...
« skrivet: oktober 21, 2010, 22:20:21  »
Hittade en tråd när jag satt och drömde om alufälgar till 340an...
http://www.wheel-whores.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=2696

Min favorit:


25
Säljes / Däck på plåtfälg, 4/100 billigt!
« skrivet: september 21, 2010, 08:21:06  »
Hej!
Dags att rensa i däckhögen utanför garaget...


4st Yokohama Guardex K2 dubbfria vinterdäck 155/80 R13 på Opel plåtfälg, ET49, skapligt mönster


4st gamla Firestone dubbdäck, 175/70 R13 på Opel plåtfälg


4st gamla Firestone dubbdäck (inte likadana som de andra), 175/70 R13 på Opel plåtfälg


2st Pirelli P4000 sommardäck, 185/65 R14 på BMW plåtfälg


2st AGI dubbfria vinterdäck, 185/65 R14 på BMW plåtfälg


Pris: 50kr/däck eller bud - billigare vid köp av många (typ betala för 4, tag så många du får plats med... ;))
Däcken finns i Tyresö, hör av dig till Jesper på: 070 956 82 36

Om ingen vill ha dem åker de på tippen...

26
Evenemang / Träffpunkt 80 - 19/9-2010
« skrivet: september 01, 2010, 12:30:21  »
Nu är det snart dags igen; årets i mitt tycke charmigaste bilträff med massor av fina (och mindre fina) 80-talsbilar och härlig stämning.

Förra året kom det ett par 340or förutom min; en av dem knep en andraplats i "peoples choice", så här finns en riktig chans för fina 300or att utmärka sig!

Var: Grytsbergs Säteri
När: 19/9-2010

För vem: Alla med intresse för 80-talsfordon

Gratis inträde, gratis att ställa ut - bara rulla dit med din 80-talare (eller en modell som fanns under 80-talet) och visa upp den!

27
REGLER / Klubbmedlemskap
« skrivet: juni 15, 2010, 19:24:39  »
Sugen på att ansluta dig till vårt glada gäng Volvo 300 fantaster?

Man behöver inte ansöka om medlemskap för att ta del av forumet, men du behöver registrera dig genom att trycka på knappen nedan:



Vill du komma in ytterligare i gemenskapen (och få tillgång till en del extra förmåner...) så finns det två nivåer att välja på:
  • "Fullvärdig" registrerad användare (tidigare Medlem) - du har som registrerad användare visat ditt intresse genom att skicka ett PM till någon av moderatorerna där du berättar lite om dig själv och din bil.
  • Betalande medlem - du har som "fullvärdig" registrerad användare skickat PM med för och efternamn, adress samt telefonnummer till medlemsansvarig i klubben samt erlagt medlemsavgift om 250kr

Att vara "fullvärdig" registrerad användare öppnar upp följande fördelar:
  • Inga för tillfället, förutom äran... ;)

Att vara medlem öppnar upp ytterligare några extra tjänster:
  • Full tillgång till forumet
  • Bifoga bilder i forumet
  • Man syns på medlemsidan
  • Man kan söka sponsring från klubben
  • Man får deltaga gratis i vissa klubbaktiviteter

OBS!
Vi håller på och jobbar med utformningen och funktionaliteten hos de nya medlemsalternativen; vissa funktioner och begränsningar finns inte ännu men kommer förhoppningsvis inom kort!

Hur gör man rent praktiskt?

Om du sedan tidigare är "fullvärdig" registrerad användare (tidigare Medlem) och vill bli betalande medlem skickar du ett PM till Kurre86 där du anger för- och efternamn, adress samt telefonnummer. Efter det kommer du få ett PM med uppgifter om hur du betalar medlemsavgiften; när avgiften är betald är du en betalande medlem!

Om du registrerat dig på forumet och vill bli "fullvärdig" registrerad användare skickar du ett PM med lite information om dig själv och din bil (eller dina bilplaner) till Frej.

Den som vill kan naturligtvis ta båda stegen samtidigt och skicka ett PM till Kurre86 med all information från de två alternativen ovan.

Oavsett hur du vill göra, se till att du läser igenom klubbstadgarna!

28
REGLER / Klubbstadgar
« skrivet: juni 15, 2010, 18:53:36  »
Följande stadgar gäller för 300Power Club:
Stadgar 2010-06-12

29
Klubben / Kallelse till extrainsatt årsmöte
« skrivet: maj 20, 2010, 20:48:02  »
Detta är en kallelse till 300Power Clubs första årsmöte.
Datum: 2010-06-12
Tid: 19:00
Plats: Forumets chattfunktion

Då det är ett extrainsatt årsmöte kommer dagordningen inte följa den mall som finns i de föreslagna klubbstadgarna, utan följande dagordning kommer gälla:

  • Fastställande av närvolista
  • Val av styrelsemedlemmar för kommande verksamhetsår. Till styrelsemedlem kan samtliga på forumet registrerade användare väljas. För att kunna väljas krävs deltagande i årsmötet eller medgivande för att kunna väljas i sin frånvaro. Följande styrelsemedlemmar skall väljas:
    • Ordförande
    • Kassör
    • Aktivitetsansvarig
    • Minst 2 övriga styrelseledamoter
  • Fastställande av klubbstadgar
    • Diskutera punkt 11
  • Fastställande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår
  • Val av forummoderatorer på tillsvidarebasis. För att kunna väljas till forummoderator gäller samma krav som för att bli styrelsemedlem. Styrelsemedlemmar kan vara forummoderatorer och vice versa. Sittande forummoderatorer kan omväljas utan närvaro eller särskilt medgivande.
  • Förslag på aktiviteter under kommande verkamhetsår
  • Övriga frågor

Då detta möte kommer avgöra vilken väg klubben väljer nu när vi försöker ta den till nästa nivå är det viktigt att alla som önskar vara med och påverka deltar i mötet. Har man ett förslag som man önskar ska införas på dagordningen skall detta presenteras i den här tråden senast 5 dagar innan mötet.

De kanske viktigaste frågorna för mötet är val av styrelse och fastställande av klubbstadgarna, därför är det särskilt viktigt att ni som ämnar deltaga läser igenom det förslag på stadgar som finns här och funderar över om det är något ni vill lägga till/dra ifrån eller ändra, samt funderar på vilka som kan vara lämpliga som styrelseledamoter.

För tillfället har vi följande nomineringar:
Ordförande: Mefistofeles
Kassör: Kurre86
Aktivitetsansvarig: Peter Schmidt
Övriga styrelsemedlemmar: Frej, Kullke

Det är helt OK att nominera sig själv till en post, bara skriv det i den här tråden senast 7/6-2010. Man kan även nominera andra; dessa måste dock ge sitt medgivande innan de förs in på listan över nominerade. De som skrivits in som nominerade på listan ovan anses ha givit sitt medgivande att väljas in i styrelsen på den post de nominerats till i sin frånvaro.




30
Klubben / Stadgar
« skrivet: maj 20, 2010, 20:19:40  »
I den här tråden skall aktuella klubbstadgar finnas tillgängliga för allmän beskådan.

Här kommer första utgåvan av stadgarna. Då vi inte har haft något klubbmöte ännu är dessa stadgar bara ett förslag, de har alltså inte formellt antagits som klubbstadgar ännu - ta gärna del av dem så att vet ni vad som kommer gälla framöver. Dessutom har ni ju en chans att föreslå ändringar om ni är missnöjda med något på årsmötet framöver...

Förslag Klubbstadgar, v. 1.0, 2010-05-20

31
TIPS / Artiklar om kolvbultsoffset
« skrivet: mars 05, 2010, 09:30:09  »
Jag kanske har snöat in mig lite i och med allt strul jag har haft med kolvbultar till min motor, men jag tyckte i vart fall artiklarna var spännande! 10% mer vrid med 2.2mm kolvbultsoffset åt rätt håll jämfört med att åka utan kolvbultsoffset... B14 har ca. 1mm kolvbultsoffset original, troligen åt "fel" håll dock för att motorn ska gå tyst. Med lite tur kan det finnas gratishästar att hämta genom att vända kolvarna...

http://picasaweb.google.com/ptuomov/PistonOffset?authkey=Gv1sRgCPGUpsfr8Z-siQE&feat=directlink#

32
TIPS / BMW Växellådor m.m.
« skrivet: februari 06, 2010, 23:12:32  »
Hittade en bra sida där man kan få reda på hur mycket olika BMW lådor väger... Som RealOEM fast med lite mer information om delarna helt enkelt...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E31/Coupe/Europe/850CSi-S70/LHD/M/1996/june/browse/manual_transmission/manual_gearbox_s6s_560g/
BMW 850 CSI lådan, specad för 560nm kontinuerligt, 6 växlad och 60 kg...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E64/Cabrio/Europe/630i-N52/browse/manual_transmission/manual_transmission_gs6_37bz_dz/
Lådan från t.ex. 320D, specad till 370nm, 6 växlar och 44kg...

http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/Sedan/Indonesia/320i-N46N/RHD/N/2008/january/browse/manual_transmission/manual_gearbox_gs6_17bg/
6-växlade lådan från de nyare bilarna med bensinfyror, typ 316 - 320, 116 - 120 osv. Bara 34kg, som jämförelse väger en M90 typ 50-55kg och en M47a någonstans i trakten kring 45kg...

33
Övrigt / Vart köpa fodertätningar?
« skrivet: januari 18, 2010, 15:03:53  »
Efter att jag upptäckt att renoveringssatsen till min B14 inte innehåller några fodertätningar (O-ringar) åkte jag idag till Volvo för att försöka köpa sådana - enligt herren bakom disken har de utgått till både Volvo och Renault!

Någon som har några förslag på var jag kan få tag på en uppsättning?

EDIT: Har kollat på Momentums hemsida, det ser ut som om de kan fixa fram O-ringar i rätt dimension (80*2mm), ska man köra NBR (nitrilgummi) eller FPM (Flour/Viton)?

34
TIPS / Justerbar intervalltorkare
« skrivet: december 24, 2009, 23:03:47  »

35
Klotterplank / 300-Power Pepparkaksrace! Omröstningen stängd!
« skrivet: november 19, 2009, 19:01:11  »
Jag har ett litet förslag...
De senaste åren har det dykt upp en del fina 300-relaterade pepparkaksmästerverk - vad tror ni om att anordna det stora "Pepparkaksracet" där alla får ställa upp med bilder på årets kreationer, sedan håller vi en omröstning om bästa bidraget.

Priset kan ju vara en hedersam plats i årets 300-powerkalender eller kanske bara äran om att ha årets fränaste 300 bestående av något rostbrunt och kexigt?  ;)

Sammanfattning av reglerna:
Bidragen ska bestå av något ätbart och 300-relaterat - om ni vågar äta det och kan motivera det så är det välkommet! Om enstaka bitar inte är lämpliga att äta kan bidraget ändå godkännas så länge merparten är ätbar.

Sista chans att slänga upp sina bilder är 18/12-09, natten till 19/12 kommer omröstningen öppnas för alla på forumet. De som kommer till Peter 19/12 får varsin extra röst att avlägga personligen hemma hos Peter när tävlingen avgörs!

36
Trimning / Vevaxelfunderingar B14
« skrivet: november 10, 2009, 08:02:20  »
Finns det någon som har tillgång till Dialogys (Renaults reservdelsprogram...) och känner att de vill göra mig en tjänst?

Jag skulle behöva reservdelsnummer på vevaxeln till Renaults C2L eller C3L motor; den satt i bl.a. annat Clio och Express i Brasilien, årsmodeller ca. 96-98.
I annat fall skulle det räcka med exakt modellnamn för en bil med den motorn så att folket här på Rejmes kan få fram den i datorn...

37
Säljes / Renault 5 TS -88 Demonteras
« skrivet: oktober 08, 2009, 22:43:54  »
Nu ska jag slakta en R5a, så om någon behöver något så får ni skynda på att skrika! Jag ska ta motorn och lite prylar där i kring; om någon vill ha något som gör att bilen inte går att rulla får ni ordna transport till skroten, i övrigt kan det mesta fixas mycket billigt!
Bilen finns i Tyresö och kommer gå på skoten snarast, så vill ni ha något eller om ni kommer på något som kan vara bra att spara så skrik!

38
TIPS / Mått på turbodelar
« skrivet: oktober 02, 2009, 12:58:37  »
Om man funderar på hur man kan meka ihop en hybridturbo eller något annat kul så är det här en ganska bra sida för att få fram mått på bl.a. kompressorhjul och turbiner på en massa olika turboaggregat!

http://www.turbointernational.com/

39
Historiska träffar / Träffpunkt 80 -09
« skrivet: september 14, 2009, 08:15:02  »
Nu är det dags igen; även om uppslutningen från klubben var under all kritik förra året så var det en helt underbar träff, förhoppningsvis kan vi hjälpas åt att göra den ännu bättre i år!

Vad?
-Träffpunkt 80, en träff där allt i bil och MC väg som kan förknippas med 80-talet är välkommet
När?
-Söndagen 20:nde september 2009
Var?
-Grytsbergs Säteri, ca. 1 timmes bilväg från Stockholm

Mer info, se:
http://www.traffpunkt80.se/

40
Övrigt / Demontera dörrar
« skrivet: augusti 30, 2009, 16:20:03  »
Det finns en guide för det här under Fakta/Guider sektionen, här är en till som använder volvos originalverktyg. Det finns bra bilder i den i vart fall!

http://volvoforumsrepairs.org.uk/300Repairs/300hingepin.htm

Artikelnummer:
Hinge pins are still available under part no.3140643 (2 needed per door)

Front check strap pins under part no.3282546 (1 per front door)

Hinge pin sealing caps under part no.3120620 (4 per door).


Någon moderator eller liknande kanske kan stoppa in länken i guiden?

Sidor: [1] 2