Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Oskii

Sidor: [1]
1
Projekt / 360 budget etanolturbo
« skrivet: maj 10, 2014, 01:26:32  »
Hejsan, är ny vid forumet, kommer från finland och har en 360 ståendes med b200e som jag tänkte göra något kul med nu när jag fick ett 740 turbogrenrör och en t5 turbo billigt av en kamrat!
Så jag tänkte köra något liknande:
-Orginal motor så länge det håller
-650cc spridare (eller hur långt räcker orginal?)
-E85
-Bränsletrycksregulator (progressiv?)
-T5 turbo
-740 turbogrenrör
-Org koppling (kommer knappast hålla 0,5bar?)
-Svetsdiff
Något har jag säkert glömt, kommer uppdatera därefter jag har pengar till delar eftersom jag har ett annat projekt också (mb190 2,5 turbodiesel 7mm pump mm.  ;D) vilket jag prioriterar först :D
Denna bil kommer vara mest som busbil, så låg budget hade jag tänkt mig
Tips och sånt mottas samt tror ni finländare på forumet bilen går att besikta med turbo? Den har ingen kat. minns inte om årsmodellen var 86 eller 87 men den borde väl vara (Ei vähäpäästöinen) om den inte har kat?
Var har ni tagit olja till turbon och retur?
Vilken kam skulle vara bra med turbo?
Måste man modifiera om motorfästet med mitt grenrör och turbo?

2
Drivlina/Växellåda / volvo 360 byta diff
« skrivet: mars 11, 2014, 20:40:38  »
Tjenare, har en 360 och den har meddelat ibland när man svängt att diffen börjar vara dålig, nu slutade den driva helt, och när jag öppnade bakkåpan så de två dreven som sitter fast i tappen (alltså inte de som sitter i drivaxlarna) har gått i bitar och lossat, så ingen drivning. Går dett att svetsa igen utan att de dreven finns där eller går det att bara lossa diffen och byta till en annan, har en reservdelsbil hemma. Hur går man till väga om man byter diff eller går det att svetsa det hållbart utan att dreven finns där? skulle behöva en snabb och enkel lösning

Sidor: [1]