Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - RemJoel

Sidor: [1]
1
WANTED / Blå 340 väddö
« skrivet: juni 26, 2020, 19:53:56  »
Nyss skymtad mellan norrtälje och älmsta avfart mot gåsvik, såg ut att vara sen 340, blå, såg omodifierad ut frammifrån. Är på väddö hela sommarn med min egna blå 340! aldrig sett en i person förutom en mossig röd 360 på block, väldigt kul att se en likadan som min egna och vore väldigt kul att höras av!

RemJoel

2
Trimning / SV: Har b14.4.s egr?
« skrivet: juni 25, 2020, 13:36:33  »
Kan inte se bilden men har lokaliserat den nu, egrventilen. Måste man plocka bort och plugga igen fästet mellan insug och grenrör eller räcker det med att plugga själva ventilen? Alltså pucken där slangen löper ut.

3
Projekt / SV: Bruksbil 340 b14 "gubbaräsern"
« skrivet: juni 19, 2020, 23:12:36  »
Hej igen, hänt en del sedan sisst. Skruvat lite småpyssel såsom askkopp, rutvevar och bältfästen. Totalrekondat med grovdammsugarn också.

Vidare påbörjade jag reparation av ljuddämparn som medföljde köpet i skuffen; men det vart inget bra eftersom svetsen är hos en bakant och iom corona vart det inte av helt enkelt. Lappade provosoriskt med klämmor men den tog i karossen och väsnades något otroligt i kupén. Inväntar istället ett nytt avgasrör från tradera för hela 105 riksdaler plus frakt.

Därefter rensade jag motorrummet litegrann, framförallt nytt luftfilter och tog bort dendär varmluftshalsen. Detta väl gjort så kan han klättra själv i backe på tomgång! Tog mig genom skogsväg på 2ans växel i 10 minuter i stäck utan minsta gaspådrag  :) Bränsleförbrukning verkar gått ner dessutom. Allt som allt mycket nöjd.

Lite mer problematiskt däremot ät de sänkblock jag installerat och oinstallerat satt säga. Mekade ihop ett par 60x60mm själv med en rejäl stålbalk lackerad samt lösbultar 8st. Började oturligt nog med förarsidan vilket vart gjort på någon timme. En dag senare på passagerarsidan märkte jag efter installation av staget som finns där, och hur det omöjliggjorde att blocket på passagerarsidan satt korrekt. Påbörjade därefter att flytta staget och borra hål längre in i ramen men vågade mig inte på det. Blev att ta bort alltihop och återställa.. Om någon har tips eller hänvisning gällande detta vore det uppskattat...

Inväntar f.ö lite krimskrams som 2st borschlysen fram och en 300powerdekal till bak. Tänkte montera dämparen när den anlänt och köpa landrover stötdämpare bak om jag inte listat ut detdär staget innan sommaren är över och gett ut på blocken. De väl utlistade tänkte jag köpa hem ett par framfjädrar från classicswede.

F.ö anlänt på landstället nu och skogsvägarna här är mycket bättre än förvöntat med denna bilen, inte särskiljt dåliga vägegenskaper från fabrik ändå. Brände en halvtank första kvällen  ;D
RemJoel

4
Trimning / SV: Har b14.4.s egr?
« skrivet: maj 27, 2020, 21:10:11  »
Okej, tog bort röret och den verkar iallafall gå mycket bättre nu, framförallt på tomgång. Får bli så tills i vinter. Menar du hockeypucken under förgasaren? Ser ut att leda en slang bakom motorn och sedan in i luftburken bakom filtret.

5
Trimning / Har b14.4.s egr?
« skrivet: maj 27, 2020, 16:20:28  »
Hej igen, tänkte göra nåt åt vad jag trodde var egr på min b14.4.s men är lite förvirrad. Det gäller alltså ett rör från grenröret som går in i luftboxen, uppenbarligen egr tänkte jag. Men när jag plockat isär det så visade det sig att grenröret inte hade hål i sig, och att röret bara verkade suga varmluft. Finns dessutom ett spjäll i insuget som i nuvarande står stängt och endast suger varmt. Spjället är inte kopplad till choke elr dylikt. Undrar därför vad detta kan vara? Underlätta kallstart så man får stänga av själv i varmare väder kanske? Hade postat bild men får det inte att funka.

RemJoel

6
Projekt / SV: Bruksbil 340 b14 "gubbaräsern"
« skrivet: maj 21, 2020, 18:59:53  »
Tackar, otroligt med resurser häromkring. Sneglade på äldre mg, fiat, 205 och golf av just samma anledning men åkte på en närliggande annons. Otroligt nöjd med köpet och fått riktigt tycke för 300an. Ska bli kul!

RemJoel

7
Projekt / Bruksbil 340 b14 "gubbaräsern"
« skrivet: maj 20, 2020, 03:06:12  »
Har nu haft 340n i ett par månader och vistats en del på forumet, så jag tänkte dra igång en projekttråd. Kanske finns en och annan intresserad, om inte för egen bokföring.

83as 343 med b14.4s och m45 gäller det. Få ägare och 11.000mil i skrivande stund, för några veckors dålig lön. Fördelen med 300 vs mer eftertraktade modeller 8)

Planen var och är fortfarande mycket enkel; jag vill ha en gammal bil som jag kan bränna runt med på 70vägarna på landet. Skiter i effekt och lyxtilläg som radio, kul att köra och inget mer än så.

Sedan inköp har jag bytt batteri, renoverat startmotorn som var död, och köpt lite bredare sommardäck på opelfälg. Köpt med nybess men fick värma startmotorkolet med kupéfläkt i timmar inför varje åk, inte världens bekvämaste...Påbörjat rostarbete i skärmkanter börjar gå mot sitt slut. Vänster fram är illa men resterande var endast ytrost som jag tillsammans med  trösklarna lackat med såndär gummifärg. Tänkte behålla det så tillsvidare med lite two tone stuk i blå och svart. Det väl gjort så är han funktionellt i schysst skick.

Framtida planer är inte så många de heller, plugga egr som jag läst om här  ;) samt köpa land rover dämpare till bak för väghållning. Kanske förgasarfilter eller kamaxel långt fram samt lappa det kapade avgassystemet som förra ägaren med sina 3 veckor av ägande likförbannat hann sätta vinkelslipen i.. om jag tröttnar på baktändning tillslut, går faktiskt att köra tyst om man föröker!

Det är allt jag har att säga, lär uppdatera allt eftersom med framtida problem osv, är det inte nåt... ja då är det nåt annat som far min säger.

RemJoel

8
Framvagn/Bakvagn / SV: Alternativa dämpare fram ist för nya original
« skrivet: maj 07, 2020, 17:27:19  »
Glömde bort den sidan! Hänvisar du till de justerbara dämparna? Vad jag förstått är land rover 90dämpare vanlig modifikation, framförallt i england. Tänkte om det fanns vanliga insatser fram som också var vanligt eller välkänt häromkring, men får väl bli från hemsidan annars. Tackar.

RemJoel

9
Framvagn/Bakvagn / Alternativa dämpare fram ist för nya original
« skrivet: maj 07, 2020, 00:05:57  »
Hej,

Holländarn börjar bli i dugligt skick funktionellt så jag ser därför till väghållning inför sommaren. Jag tänker köpa hem ett par land rover 90 dämpare till bak men vill i samma veva byta framdämparna. De är 37 år gamla och totalslut, ligger som en jänkare längst vägen och kränger i kurvor gör han. Tänkte därför se här om någon vet ett par dämpare som passar framtill? Gärna för tyngre bil än original och i nyskick man kan köpa som reservdel. Inte hittat nåt på ämnet.

Helt fabrik i övrigt för höjd osv.

Groeten,
RemJoel

10
Motor / B14 > B17 konvertering
« skrivet: april 21, 2020, 16:51:30  »
Hej,

Köpt mig en 83as 343 med 4pet och b14.4s. Rolig bil för pengen men slö är han.
Hade gärna haft lite mer effekt, om ens bara 10 hästar. Läst trådar på B19-konvertering men det blir först stort arbete.
Jag undrar därför vad som krävs för en B17/F2N(vad jag förstått?) konvertering?
Ber om ursäkt om det frågats förut.

RemJoel

Sidor: [1]